Onderzoekers duik in copyrights en fouten van het downloaden leeftijd

Een onderzoekscentrum aan de Universiteit van Glasgow, Schotland, is aan de veranderende aard van het auteursrecht en de behoefte aan nieuwe bedrijfsmodellen in het digitale tijdperk te onderzoeken, werd aangekondigd op donderdag.

Na de ramp dat de ACTA was, heeft de Europese Commissie terug aan de vele netelige kwesties dat het auteursrecht hervorming omringen. Nieuwe wetgeving, mogelijk rond de handhaving, is het waarschijnlijk te zien zijn in de komende paar jaar.

Het Centre for Creativity, verordening, Enterprise and Technology (te maken) zal proberen de uitdagingen die door een steeds meer digitale wereld aan het bedrijfsleven en de overheid worden gepresenteerd aan te pakken, terwijl het helpen van beleidsmakers nieuwe regelgeving rond copyright ontwikkelen.

Theuk creatieve sector is de grootste in de wereld en de moeite waard £ 60 miljard per jaar, of ongeveer 6 procent van het BBP, “Create directeur, Professor Martin Kretschmer vertelde de website.” Als je problemen hebt zoals de vraag of uitzonderingen op het auteursrecht te vergemakkelijken nieuwe diensten of te doden bestaande bedrijven, het juiste antwoord toe doet zeer.

Studies hebben aangetoond dat tussen 60 procent en 70 procent van de jongeren downloaden van muziek, films en tv-programma’s illegaal, volgens Kretschmer. Echter, sommige van deze illegale downloaders besteden ook aanzienlijke sommen geld op creatieve inhoud, dus business-modellen moeten worden heroverwogen, beweerde hij.

In de komende vier jaar, zal wetenschappers werken aan 40 projecten die zich richten op de kruisingen tussen cultuur, economie en technologie.

Expertise nodig die technologie savvy, begrijpt de wet, en is in staat tot het in dienst sociale wetenschappen benaderingen, omdat de combinatie van de drie maakt de aard van de studies die hier nodig zijn, “zei Kretschmer.” Of het nu gaat over consumentengedrag en hoe het is beïnvloed door wijzigingen in de regelgeving, of dat het gaat om business modellen en de vraag of [zijn] voor het eerst op de markt is belangrijker dan exclusiviteit … het is onmogelijk om deze vragen in een disciplinaire context te begrijpen.

Als je problemen hebt zoals de vraag of uitzonderingen op het auteursrecht vergemakkelijken nieuwe diensten of te doden bestaande bedrijven, het juiste antwoord toe doet sterk, -. Prof Martin Kretschmer

Het centrum van de Universiteit van Glasgow zal samenwerken met onderzoekers van zes Britse universiteiten, met inbegrip van St Andrews, Edinburgh, Strathclyde, Nottingham, East Anglia, en Goldsmiths College.

De projecten worden gefinancierd door een investering van £ 5.000.000 uit het Verenigd Koninkrijk research councils, waarin de Arts and Humanities Research Council (AHRC), de Techniek en Physical Sciences Research Council (EPSRC), en het Economisch en Sociaal Onderzoek Raad bevatten.

Ondertussen zal de Universiteit van Glasgow bijdragen £ 1,7 miljoen over de financiering periode te betalen voor 24 postdoctorale onderzoekers en 16 promovendi.

De Britse regering heeft geprobeerd in de afgelopen jaren aan de veranderingen die het digitale tijdperk teweeg heeft gebracht te erkennen. In december vorig jaar, kondigde men aan dat het kopiëren van muziek, video en film ging legaal te worden gemaakt in 2013, eindelijk het toelaat mensen om cd’s rippen zonder de wet te overtreden. De verhuizing maakt deel uit van de; bredere plannen van de regering om het copyright systeem, na aanbevelingen van het reviseren; Ian Hargreaves Intellectual Property (IP) review, in 2011.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze