Landelijk breedband: Magnetron radioverbinding brengt snelle verbinding naar afgelegen dorp

Aan de westelijke rand van Dartmoor, zal het dorp Northlew één van de eerste in het land om te profiteren van microgolf radio-technologie voor breedbanddiensten, die het verre dorp kunt koppelen aan het breedbandnetwerk zijn.

Huishoudens en bedrijven in het historische dorp Northlew nu toegang tot breedbanddiensten met snelheden tot 80 Mbps – dankzij een vier kilometer microgolf radio link, die is vervangen door de noodzaak van een glasvezelkabel. Volgens BT, meer dan 120 klanten – ongeveer de helft van de huishoudens en bedrijven in het dorp – maken al gebruik van de technologie.

Telecom gigant berichten sterke financials voor het jaar op de achterkant van glasvezel breedband groei

Een pilot werd mogelijk gemaakt door de £ 94m Devon en Somerset (CDS) programma, dat is een samenwerkingsverband tussen BT en lokale overheden in Devon en Somerset aansluiten.

Paul Coles, BT Zuid-West regionale manager, zei dat het krijgen van breedband voor Northlew was geweest, “een enorm uitdagend en bevredigend project”. Hij zei dat de ingenieurs had al besloten dat het niet rendabel zou zijn om een ​​glasvezelkabel te leggen aan “zo’n kleine afgelegen gemeenschap”, maar in plaats daarvan BT zei dat het zou het dorp maken een van de eerste plaatsen in het Verenigd Koninkrijk om te proberen een nieuwe magnetron radio oplossing.

De draadloze verbinding wordt aangesloten op een nieuwe breedband kabinet in de buurt van het centrum van het dorp, “zei Coles, en dat biedt glasvezel breedband snelheden.” We zijn meer dan vier jaar in de uitrol van glasvezel breedband in de hele Zuid-West, hetzij door middel van ons commercieel programma of met onze partners de publieke sector.

Graham Everitt, die een freelance consultancy loopt, is een van de bewoners die ten goede zal komen en zei high-speed glasvezel breedband heeft “een enorm verschil” genomen om hem zowel vanuit een zakelijk en persoonlijk oogpunt. “Bijvoorbeeld, als onderdeel van mijn werk stuur ik vaak grote bestanden of afbeeldingen op kranten, PR-bureaus en andere organisaties en in het verleden heeft deze soms betrokken hoef te zeven mijl rijden naar een restaurant Little Chef om een ​​voldoende goede verbinding te krijgen.

Northlew heeft een lange geschiedenis. Het is onderdeel van een in het Domesday Book en de kerk, de parochiekerk van St. Thomas van Canterbury genoemde gemeenschap, dateert uit de 15e eeuw.

En het is niet de eerste keer dat het dorp heeft BT overgehaald om te helpen: back in 2009, nam BT weg Northlew’s enige openbare telefoonlijn – een telefooncel – te zeggen dat er was niet genoeg vraag om het de moeite waard te maken.

Het volgende jaar de telefooncel werd weer in gebruik genomen na de lokale bevolking ingestemd met de financiering van £ 15 per maand voor de heraansluiting. Nu, de bewoners zeggen, het is de goedkoopste telefooncel in Groot-Brittannië met, volgens The Daily Telegraph, noemt kost, “een minimum van 20p waarmee de gebruiker overal in de wereld met iemand praat, met inbegrip van mobiele telefoons, voor maximaal 20 minuten”.

De aanklacht is zo laag, omdat het dorp is aangesloten met behulp van een BT zakelijke tarief vaste en “is niet op zoek naar een winst op te bellen.”

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Next Generation Tekst Relay dienst in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd; Breedband-Brittannië: Waar we vandaan komen, waar we naartoe gaan; Giant £ 26m zonne-boerderij aan onderzoekscentrum macht BT’s

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

verder lezen