ZoomAir Internet Gateway IG-4165 review

Zoom’s Internet Gateway IG-4165 kost iets meer dan de meeste access points, maar je krijgt zeker uw geld waard. Het is sterk aanbevolen, heeft een goed niveau van prestaties en is eenvoudig in te stellen. Het zal ook ondersteuning voor enig type internetverbinding u waarschijnlijk te hebben thuis bent.

Het apparaat zelf is een low-profile bodemmontage geval met twee externe antennes. Ook al kun je niet wandmontage de IG-4165 en zet het niet op zijn einde, het is klein genoeg om op 20,2 x 11,7 x 4.0cm om gemakkelijk in een hoek.

De IG-4165 heeft twee geschakelde 10 / 100Mbit / s Ethernet-poorten voor het bevestigen van bekabelde clients. Een andere 10 Mbit / s Ethernet-poort is beschikbaar voor een breedbandverbinding en een seriële poort voor het aansluiten van een modem of ISDN TA. Dit is het enige toegangspunt in deze review dat beide verbindingsmethoden beschikt terwijl u toch bekabelde clients verbinding maken met de gateway. Je kunt geen gebruik maken van zowel de toegang methoden tegelijk (het runnen van een inbelverbinding als een back-up naar de breedbandverbinding), maar het schakelen tussen de twee is gewoon een kwestie van in te gaan op de administratieve interface en de instelling te wijzigen.

De IG-4165 is uniek in deze test omdat het beschikt ook over een parallelle poort printserver, zodat u een printer in het netwerk te delen zonder dat een bepaalde pc te worden ingeschakeld. Je moet een aantal client software op elke PC die u wilt om de printer te kunnen gebruiken, maar in tegenstelling tot Windows-printer delen hoef je niet naar een systeem waarop de hele tijd te houden.

De IG-4165 heeft een webinterface, die kan worden beperkt tot één IP-adres, zodat andere pc-gebruikers geen toegang tot de administratieve interface. De interface is ook beveiligd met een wachtwoord, met een configureerbare time-out.

Vanuit de webinterface kunt u de DHCP-server, die zowel bekabelde en draadloze clients dient in staat stellen – je kunt niet kiezen voor slechts één type klant toegewezen adressen. U kunt ook instellen MAC-adres controle voor zowel de bekabelde en draadloze interfaces. Dit kunt u voorkomen dat onbevoegde clients ook verbinding maken met de IG-4165.

firewall-functionaliteit van de IG-4165 is standaard ingeschakeld en kan niet volledig worden uitgeschakeld. In plaats daarvan neemt de gebruikelijke benadering van het toestaan ​​om bepaalde poorten te openen aan bepaalde systemen. U kunt ook gedefinieerde regels welke poorten dynamisch openen voor machines, op basis van een uitgaande poortnummer. Hoewel slechts één systeem van deze faciliteit kunnen gebruiken in een tijd, hoeft u niet naar het adres van te voren te configureren – een duidelijk voordeel bij het gebruik van DHCP. Ten slotte kunt u ook een systeem te plaatsen alleen buiten de firewall als een ‘DMZ’ gastheer, die het mogelijk maakt alle Internet-toepassingen te werken, maar biedt geen bescherming tegen aanvallers.

De IG-4165 behaalde de hoogste omzet in onze tests, in combinatie met de PC Card-adapter. Hoewel Zoom ons niet te voorzien van een USB-adapter, biedt het een rebadged versie van de Orinoco USB Client, en we zouden een even hoog niveau van de prestaties van dit apparaat verwachten. Het is onwaarschijnlijk dat de snelheid van Internet-diensten van invloed zijn, maar als je het overzetten van bestanden tussen uw pc’s, of het gebruik van andere applicaties op het netwerk – spellen bijvoorbeeld – het zal betekenen dat u beter throughput

Dit is een geweldig product allround. Je krijgt een hoge draadloze doorvoersnelheid, bedrade verbindingen, ondersteuning voor zowel dial-up en breedband internetverbindingen en een printserver gegooid. Het is niet de goedkoopste manier om draadloze netwerken, maar het niveau van functies betekent dat u geen nodig heeft andere netwerkapparaten, zelfs als u uw internet verbinding te veranderen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop