Wie doet onderzoek naar de donkere kant van de tech?

Today krant had een artikel over de huismus, een once-voorkomende vogel in Delhi die bijna verdwenen uit de stad.

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Deze vogel, die gemeenschappelijk althans in de jaren 1990, maakte zijn nesten in woningen, ventilatoren, en bomen. Vandaag de dag, leraren laten zien kinderen hoe de vogel eruit ziet op een computer. Ik kan de laatste keer zag ik een huismus in mijn stad niet herinneren, hoewel aangrenzende steden als Jaipur zijn nog steeds vol van. Helaas, de Delhi regering zag haar verdwijning erg laat, in 2010, en startte een campagne om de bevolking van de vogel in de stad te vergroten.

Er zijn twee belangrijke theorieën achter waarom de huismus is verdwenen. De eerste heeft betrekking op de snelle verstedelijking, wat resulteert in het verlies van habitat voor de mus. Moderne huizen hebben geen ventilatoren hebben. Ze hebben ook geen inheemse planten die een bron voor de wormen, die het eten waren voor de mus waren. En winkelcentra hebben de lokale winkels die korrels in zakken, die een bron van voedsel voor de mussen waren verkocht vervangen. Zo hebben pest controles ongebreideld geworden, waardoor de wormen nog verder.

De tweede theorie gaat om straling van mobiele telefoons. straling van mobiele;; eens terug, had een regering panel concludeerde dat torens was achter het slinkende aantal huismussen en honingbijen. Het ministerie van Milieu vroeg de telecom ministerie aan de voormalige toestemming voor het installeren van nieuwe mobiele torens in de stad te zoeken. Een dergelijke toren wordt gebouwd binnen 1 kilometer omtrek van een vogel of dierenasiel, zei hij.

De studie wees uit dat mobiele straling voorkomt fokkerij in mussen en verstoort de navigatie van honingbijen. Afwezigheid van zowel de mussen en bijen zou leiden tot ecologische onbalans.

Vanmorgen las ik ook over de accessoires die HD-films draadloos streamen vanaf uw smartphone naar de televisie. Ze kosten minder dan US $ 100 per stuk. Omdat ik zelf een Samsung Galaxy S3 en een Samsung tablet, mijn man aanbevolen ik het kopen, zodat we de films op deze gadgets via onze televisie kunt bekijken.

Mijn onmiddellijke reactie was “no way”. Kijk maar naar de gadgets die we hebben in onze huizen vandaag – televisies, mobiele telefoons, laptops, magnetrons, home theaters, digitale camera’s, Bluetooth-apparaten … de lijst gaat maar door. Gewoon 10 minuten, ga rond uw huis, en tel het aantal apparaten dat u vandaag en niet 20 jaar geleden hebben. Ik ben ervan overtuigd dat het aantal zal meer dan 20.

Het feit is, zelfs wij niet over de impact van deze gadgets en straling hebben op ons lichaam en ecologie weten. Als huismussen kan verdwijnen, dus kan miljoenen andere kleinere organismen die ons omringen. Helaas hebben we nog niet de impact van het gebruik van deze gadgets op lange termijn.

Vandaag de dag, fabrikanten besteden miljarden dollars op het toevoegen van nieuwe functies aan hun mobiele apparaten en andere gadgets. De marktomstandigheden dwingen hen om hun apparaten te upgraden om de zes maanden tot een jaar. Maar hoe zit het met het onderzoek naar de impact van technologie op het milieu? Hoeveel bedrijven daadwerkelijk geld te besteden aan dit soort onderzoek? En hoe betrouwbaar is dat onderzoek?

In dichtbevolkte landen als India en China, kan de milieu-impact van nieuwe technologieën enorm zijn. Helaas, de meerderheid van ons zijn verslaafd aan de apparaten en de nieuwe functies in een mum van tijd. We kunnen vandaag de dag niet zonder Bluetooth en Wi-Fi.

Huismussen en honingbijen niet even verslavend. Maar elke verandering in het milieu heeft een impact op ons leven. We zullen nooit weten wat schade die zij heeft gedaan tot de schade die ons blikken in het gezicht.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval