Universal Imaging Utility 3.5 review

Universal Imaging Utility (UIU) werd ontwikkeld door Big Bang, een Milwaukee-gebaseerde software training, consultancy en ontwikkeling van de onderneming. Volgens het bedrijf, de noodzaak van het produkt bleek bij het presenteren van Norton Ghost Training workshops. Workshop deelnemers waren blijkbaar op zoek naar een oplossing voor het probleem van het creëren, opslaan en onderhouden van meerdere beeldbestanden.

Big Bang samen met Binary Research International, een software-distributeur en training developer (vooral bekend als onderdeel van het bedrijf dat Norton Ghost ontwikkeld), en de rest is geschiedenis.

De last van het maken, opslaan en onderhouden van meerdere disk image-bestanden is in toenemende mate onbeheersbaar geworden. Veel IT-personeel te verspillen kostbare tijd jongleren beelden of het doen van uitgebreide post-klonen configureren om hun desktops en notebooks krijgen volledig functioneel. UIU werkt met populaire klonen pakketten zoals Ghost, Altiris, Acronis en Zenworks, zodat u afbeelding van een enkele master voor Windows Vista Business of Enterprise 32-bits versies, XP, 2000 of Tablet PC Edition maken – ongeacht de HAL type processor of het type PC.

Vereenvoudigd uitrollen; Het grootste voordeel van UIU is dat het u toestaat om implementaties, migraties en implementaties te vereenvoudigen, het is ook een waardevol ramp recovery tool. Met verschillende functionaliteit verbeteringen en een grote driver database van meer dan 25.000 modellen, versie 3.5 maakt het klonen van uw computers relatief eenvoudig. In het bijzonder, het laat je de tijd en moeite besteed aan het creëren en onderhouden van meerdere beelden harde schijf voor een breed scala van desktop en notebook configuraties, zodat u het een enkele master te zetten in al uw hardware te verminderen.

Hoewel enorm efficiënter dan het handmatige proces van implementatie, disk imaging heeft één groot nadeel: beelden die zijn gemaakt op een hardwareplatform kan niet gemakkelijk worden ingezet in een ander. Dit probleem komt vooral op notebooks, waar zelfs in wezen soortgelijke machines hebben vaak verschillende bestuurders en vereisen daarom verschillende beelden. Bijvoorbeeld, zou een Dell Latitude D830 en een Dell Latitude D531 vereisen twee afzonderlijke afbeeldingen aan te houden – elk beeld het nemen van drie tot vier uur te creëren, en een ieder nodig wijziging elke keer nieuwe upgrades en patches worden uitgebracht. Daarnaast is er de logistiek probleem van de inzet en het waarborgen van consistentie in alle beelden.

Deze disk imaging problemen effectief kan worden opgelost met UIU. De software bereidt de master-machine, zodat het gemaakt met uw klonen software image kan dan worden ingezet om meerdere hardwareplatformen. Zo kan UIU worden gebruikt in combinatie met Altiris core applicaties zoals Windows XP, Office 2003, WinZip en Acrobat Reader te zetten. De software is uitgebreid en regelmatig bijgewerkt bestuurder database is ook een zegen zo groot uitrol maanden kan duren.

Het is deze uitgebreide database met stuurprogramma – die verbruikt ongeveer 600 MB schijfruimte in het moederbeeld – dat geeft UIU zijn echte kracht. Met zo veel chauffeurs beschikbaar, zijn Windows kansen van automatische detectie van uw hardware sterk verbeterd. Om op de hoogte te blijven, UIU kun je downloaden van de meest recente driver-database te gebruiken afbeelding je meester in. Zodra de tool voegt de bestuurder bibliotheek om de sjabloon machine, UIU initieert Windows Sysprep en bereidt de afbeelding voor duplicatie.

Een image is relatief eenvoudig. Na het opzetten van je meester Windows 2000, XP of Vista computer en het imago van een base vastleggen (dit is eigenlijk de meest tijdrovende deel van het proces), UIU wijzigt uw systeem, installeert drivers, lanceert Sysprep en sluit uw pc naar beneden. Je moet ook een normaal beeld in DOS of Win PE te nemen met behulp van uw disk imaging software. UIU creëert zelfs een Sysprep.inf of Sysprep.xml bestand, zodat u het beeld van de manier waarop je altijd implementeren op uw andere pc’s.

Omdat UIU de afbeelding om de kale botten strips, kon je potentieel neemt een beeld gebouwd op een IDE-gebaseerde machine en de haven direct naar een SCSI of SATA-platform. En zoals het herstelt de oorspronkelijke Hardware Abstraction Layer (HAL), je hoeft niet eens om uw imago te beperken tot dezelfde manier geconfigureerd machines (de HAL fungeert als interface tussen hardware en software).

Uitstekend, ondanks de beperkingen; Universal Imaging Utility is een uitstekende voorziening dat van onschatbare waarde voor grotere bedrijven op zoek naar de tijd die nodig is voor het maken en inzet te verminderen zou kunnen blijken. Echter, de software is niet zonder beperkingen. Meest opvallend is dat Windows Server-installaties niet worden ondersteund – zelfs als de imaging software kan creëren server beelden – en RAID-schijven zijn niet compatibel. We waren ook teleurgesteld dat SCSI drives niet kan worden gebruikt als bronnen, en afbeeldingen gemaakt op een ACPI-compatibel systeem zijn niet gelukkig op een systeem dat niet is. U moet ook ervoor zorgen dat uw disk imaging software is in staat om te draaien vanuit een DOS-prompt omdat Windows-gebaseerde imaging software niet wordt ondersteund.

Universal Imaging Utility is gelicentieerd op een per-seat basis, wat betekent dat een vergunning nodig is voor elke machine die een beeld gemaakt met de UIU ontvangt. Het kost £ 11 per stoel voor maximaal 99 computers, verminderen tot minder dan £ 5 per stoel voor 5000 of meer licenties. Inbegrepen bij elke licentie is één jaar van onderhoud, die technische ondersteuning, product-upgrades en toegang tot de database met stuurprogramma biedt.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop