Trust Backblaze rijden betrouwbaarheid van de gegevens?

Laat ik beginnen met de opmerking dat ik nooit heb geaccepteerd geld of diensten vanuit Backblaze. Ik heb bewondering voor wat ze doen, hoe ze het bedrijf en hun bereidheid om storage-industrie taboes te negeren heb bootstrap.

Dus TweakTown’s (TT) kritiek op Backblaze (BB) trok mijn aandacht. Ik werkte voor een rit fabrikant en hebben gewerkt met meerdere kwa en support teams, dus ik hoopte TT zou enig licht werpen op dit mysterieuze onderwerp. Dat deden ze niet.

De eerste mislukken; The post titel “wegnemen Backblaze’s HDD Betrouwbaarheid Myth – The Real Story gedekt.” Maar het is niet een mythe: het is real-life data.

Dan vraagt ​​TT BB’s motieven. Natuurlijk is een klein bedrijf wil publiciteit.

Dat doen ze door het verstrekken van statistisch significante informatie over hun harde schijf ervaring – iets wat miljoenen consumenten hongeren voor – lijkt me een eerlijke ruil. Waarom gaan we niet vasthouden aan wat ze zeiden in plaats van het gooien van modder?

Sourcing; Backblaze wordt bekritiseerd voor het kopen van schijven zoals u en ik. Zij profiteren van de prijsstelling eigenaardigheden en vaak kopen USB-harde schijven en verwijder de gevallen.

Dit betekent onder drives extra handling. Maar aangezien de meeste BB-stations lijken op deze manier worden gekocht, ze krijgen allemaal dezelfde behandeling, die slechts afbreuk doet aan de meer delicate drives.

Behuizingen en rijden leeftijd; Backblaze De behuizingen zijn ook kritiek, omdat ze zetten 45 schijven in 4U doos, met een verbeterde bevestigingen over drie generaties. Ze zeggen

kunnen we zien dat de stations in gebruik is de langste lijden onder de hoogste uitval. Een waarschijnlijke reden is simpel: deze oudere stations zijn in revisie 1.0 van hun storage enclosures, die kampen met aanzienlijke trillingen problemen die een redesign verdiend.

Maar hier is een grafiek van AFR en leeftijd, door de fabrikant, van de gegevens BB’s (het weglaten van de Seagate schijf met de 120% AFR om de grafiek leesbaar te houden). Ik ben niet het zien van het effect TweakTown is.

Vibration is een probleem met de aandrijving, vooral wanneer zoeken ritmes te synchroniseren, het creëren van harmonischen. Echter, met groot blok schrijft als de belangrijkste BB werklast van de overgrote meerderheid van de zoekt zal baan-naar-baan met een zeer lage mechanische impact.

BB erkent dat hun werklast is uniek en niet geschikt voor elke schijf, waarvan de resultaten dat ze vertrekken uit het rapport. Maar zou je niet willen weten of één leverancier is extra gevoelig voor trillingen?

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Temperatuur; TweakTown stelt verder

Backblaze beweert dat station temperatuur heeft geen invloed op het leven rijden. Dat is in strijd met de opmerkingen van vele anderen, waaronder schijf fabrikanten.

In feite is het op grote schaal Google / CMU (links hieronder) studies van stations bleek dat Backblaze klopt: temperaturen moeten veel hoger zijn dan spec voordat rijden leven kwetsen.

Ik schrijven dit toe aan versnelde leven testen: de werking bij hoge temperatuur. Ingenieurs zijn niet dom: schijven zijn ontworpen om te werken bij hogere temperaturen dan spec te geven marketing van de nummers die ze willen.

Workloads; Later, TweakTown beweert

Backblaze koopt de goedkoopste mogelijke harde schijf op de markt te allen tijde, ongeacht de werklast rating, en onderwerpt ze aan een harde omgeving die vrijwel gewaarborgd is om het station te vernietigen. Dit leidt tot een hogere uitval dan waargenomen in het wild.

De totale AFRs BB gemeld zijn in het stadion van de andere grootschalige studies. En de Google en Carnegie-Mellon studies vonden bijna geen AFR verschil tussen “onderneming” en “consument” drives in 24/7 server gebruik. In het beste geval kan BB worden beschuldigd van het runnen van een versnelde het leven testen en het vinden van dat sommige stations beter dan anderen te doen.

TT stelt ook dat “Random data vereist meer beweging en creëert dus meer slijtage van delicate HDD koppen.” Hoofden rijden op lucht lagers over de schotel, dus het is nauwkeuriger om te zeggen dat het hoofd actuator meer slijtage kunnen ondersteunen, maar nogmaals, er is geen bewijs tegen grootschalige studies die de consument drives niet aankan frequent zoekt.

Samenvatting; TweakTown eindigt met

De gegevens van Backblaze moeten een koopbeslissing niet beïnvloeden door alle consumenten, ongeacht wat voor soort rijden zij kopen …. Zelfs voor de winnaars, de resultaten zijn niet goed, de mislukkingen zijn exponentieel hoger dan die waargenomen in de echte wereld.

Behalve natuurlijk, dat sommige van de tarieven zijn veel hoger dan gerapporteerd in gepubliceerde studies, de meeste van hen niet. Verder, BB is voorzichtig te rijden modelnummers geven, en het kan heel goed zijn dat vandaag de dag, bijvoorbeeld, Seagate is concurrerend met een hoge capaciteit drives.

De Storage Bits nemen; ik begrijp het verlangen van een test engineer voor gecontroleerde omgevingen en workloads voor het testen. Maar dat is niet de echte wereld: sommige schijven zijn drukker, sommige hebben een hogere ambient temps, sommige komen van een slechte run, of krijgen rond geneukt in zending.

Maar in plaats van bash Backblaze voor het geven van de consument het voordeel van hun ervaring, TweakTown moet vragen, net als ik, voor andere grote gebruikers drive om schoon te komen. Ik ben op zoek naar jou, Google, Amazon en Microsoft.

Google zegt dat ze willen alle informatie ter wereld te organiseren, maar als het gaat om iets wat ze hebben een unieke expertise in, ze dichtklappen. Amazon verkoopt schijven, maar zie je reviews van hun onderhoud team?

Ik zou veel liever de resultaten van miljoenen jaren rijden dan veel meer modellen. Maar we hebben niet omdat de mensen die weten zal niet praten.

Dus ja, als consument, zou ik kijk naar de resultaten Backblaze’s. Als ik mijn arrays waren upgrade morgen, zou ik een extra inspanning om Hitachi te kopen per de Backblaze ervaring te maken. Wat ze vonden pleinen met wat ik heb gehoord van insiders in de afgelopen 10 jaar.

TweakTown herhaaldelijk bezwaar tegen de media-aandacht dit bericht kreeg. Als andere spelers al had gesproken zou het niet een probleem zijn, zou het? Ik zal Backblaze’s info overnemen niets elke dag.

Reacties welkom, natuurlijk. Hoe zit het, readers: zou u liever geen informatie van de beperkte gegevens Backblaze vrijgegeven?

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip