Privilege escalatie veiligheidslek gevonden in Nvidia Linux driver

Een anonieme hacker heeft een gat in de beveiliging in de Nvidia binaire gevonden. Hij of zij zou hebben gemeld bij Nvidia “meer dan een maand geleden” en had geen antwoord ontvangen, noch was het gebrek ooit gepatcht. De exploit is nu openbaar gemaakt.

Software Engineer Dave Airlie werd verzonden details van de kwetsbaarheid. Na het uit te testen en ontdekken dat het inderdaad werkt, postte hij de exploit voor iedereen te boven te zien op de mailinglijst full-disclosure@lists.grok.org.uk.

De fout maakt in wezen een aanvaller om een ​​deel van het geheugen op het systeem te schrijven door het verschuiven van de VGA-venster na het bereiken van superuser privileges. Ter referentie, hier is de volledige tekst van de openbaarmaking Airlie’s

Als eerste heb ik niet dit schrijf, maar ik heb het uitgevoerd en het werkte hier werken

Ik was dit gegeven anoniem, het is meer dan een maand geleden aan nvidia gestuurd met geen antwoord of advies en de oorspronkelijke auteur anoniem wenst te blijven, maar zou willen hebben de exploit op dit moment gepubliceerd, dus ik zei dat ik post-it voor hen.

Het principe misbruik van het feit dat de / dev / nvidia0 apparaat te accepteren wijzigingen aan de VGA-venster en beweegt het raam rond totdat het kan lezen / schrijven om ergens nuttig in fysieke RAM-geheugen, dan is het alleen maar doet een priv escalatie door rechtstreeks te schrijven naar het geheugen kernel.

Dave.

Ik heb contact opgenomen met Nvidia over dit gat in de beveiliging. Ik heb ook contact opgenomen Airlie voor meer informatie die hij misschien bereid om te verstrekken. Ik zal u op de hoogte indien en wanneer ik terug hoor.

Bijwerking om 16:30 PST – “Ik werk voor Red Hat in de grafische team, en we melding gemaakt van het probleem via nvidia veiligheid kanalen in medio juni met geen antwoord,” Airlie vertelde me. “Het oorspronkelijke auteur toen vroeg dat ik stuur het naar full-disclosure als we hoorden niets terug in een maand.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Nvidia bevestigt hackers gejat tot 400.000 user accounts, Apple iOS in-app aankopen gehackt, alles is gratis (video); Android Forums gehackt: 1 miljoen gebruikersgegevens gestolen; Yahoo repareert lek achter 450.000 rekening hack; Yahoo bevestigt 400.000 accounts gehackt, minder dan 5% geldig is; de top 10 wachtwoorden van de Yahoo hack: Is de jouwe een van hen?

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer