Zuid-Afrika’s LTE mobiele diensten kan gewoon nog een andere vertraging hebben geraakt

De vlag van het Afrikaans Nationaal Congres, een party “in oorlog” met de Zuid-Afrikaanse regering over de overgang naar digitale tv,. IStock, plannen om te migreren terrestrische tv-uitzendingen van analoge naar digitale, het vrijmaken van de broodnodige spectrum voor draadloze breedband , werden in vraag in Zuid-Afrika weer gegooid, na een ruzie tussen de communicatie-minister Faith Muthambi en haar eigen partij, het ANC.

Zuid-Afrika miste de ITU deadline voor digitale migratie in juni, voornamelijk als gevolg van geruzie over de format digitale signalen moet nemen, dat sedert een decennium, frustrerende netbeheerders wanhopig om toegang te krijgen tot meer spectrum voor LTE-diensten.

De kritische deel van de hold-up is geweest over het opnemen van encryptie en conditional access-mogelijkheden in set-top boxen.

Omdat zo veel van de bevolking van Zuid-Afrika’s niet veroorloven om aparte dozen te kopen om digitale programmering te ontvangen zal zijn, heeft de regering zich tot doel gesubsidieerde eenheden voor maximaal vijf miljoen huishoudens aan de omschakeling te vergemakkelijken.

Veel omroepen en mediabedrijven willen dat de gesubsidieerde settop boxen tot encryptie-technologie bevatten, deels om piraterij te voorkomen, maar ook om een ​​platform voor nieuwe pay-tv-diensten die kunnen concurreren met de gevestigde satelliet-tv aanbieder, Multichoice bieden.

Ondanks de bezorgdheid over de veiligheid, is de provincie Gauteng in de hoop een regeling voor alle studenten tablets zal leiden tot een papierloze klaslokalen en besparingen op de boeken te geven.

Multichoice, ondertussen, heeft hard gelobbyd om te voorkomen dat inclusief de encryptie in de vakjes om dezelfde redenen.

De kwestie werd gedacht maart wordt besloten, wanneer Muthambi aangekondigd dat encryptie niet nodig zou zijn voor de omroepen en settop boxes – hoewel omroepen vrij om versleutelde diensten aan te bieden via de digitale televisie met hun eigen dozen zou zijn.

Deze beslissing werd geprezen als een doorbraak in het migratieproces en is met succes verdedigd in de rechtszaal na een bezwaar door de uitzender eTV.

Muthambi ging verder met te zeggen dat zij verwacht dat de levering van de settop boxen tot twee jaar in beslag nemen, maar ze moet nog een datum voor de uitschakeling van analoge diensten in te stellen.

Echter, op de recente ANC Nationale Algemene Raad – een evenement gehouden om de vijf jaar – de partij gesproken over het beleid en gecensureerd Mathambi voor geen overleg met haar communicatie subcomité alvorens te beslissen beleid.

Schrijven voor de Daily Maverick, politieke journalist Stephen Grootes beschrijft het ANC en de communicatie-bediening als “in oorlog”.

Tshepo Ramodibe, uitvoerend hoofd van corporate affairs in het land de grootste mobiele operator Vodacom, zei dat de ontwikkelingen kan de toewijzing van de digitale-dividend spectrum, die op zijn beurt de economie als geheel zal pijn doen vertragen.

“Het is goed gedocumenteerd dat de high-demand spectrum die beschikbaar zal zijn vanaf de migratie dividend positieve spin-offs voor de Zuid-Afrikaanse consument zal hebben,” zei Ramodibe.

Zij zorgt ervoor dat de consument, ook degenen die in de landelijke dorpen van ons land woont, zal de toegang tot breedband en zo hun leven te verbeteren door middel van het gebruik van breedband internet.

Maar sommige analisten hebben goede hoop dat de problemen kunnen worden opgelost voordat ze invloed hebben op het migratieproces.

Zuid-Afrika start tablet pilot met leien voor elk schoolkind in Gauteng, Zuid-Afrika krijgt eerste blik op cybercrime wetsvoorstel dat wordt geleverd met een 25-jaar gevangenisstraf; Visa zal biometrische EMV-specificatie te testen in Zuid-Afrika; Waarom werkt Afrika eigen Amazon nog?

Steven Ambrose, van StrategyWorx, zei operators zijn klaar om te beginnen met het gebruik spectrum zodra deze wordt toegewezen, en dat het proces is het oppakken van momentum. Maar, waarschuwt hij dat als er vertragingen, “Zuid-Afrika zal verder achterop met verwijzing naar zijn collega’s te vallen.”

Zuid-Afrikaanse IT

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Mobility, $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade