Wat gebeurt er als je lek gestolen bankgegevens naar de Dark web?

Een uitgelekt geloofsbrief is alles wat het voor een zwerm van cyberattackers om dergelijke gegevens over de Dark web in een kwestie van dagen te grijpen en te benutten kunnen nemen, hebben de onderzoekers gevonden.

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

The Dark Web is een fractie van de ruimte in de Deep Web, een gebied van het internet, die wordt verborgen door de huidige zoekmachines. Dit gebied wordt meestal geassocieerd met de illegale handel van objecten, waaronder drugs en wapens, maar tegelijk ook fora waar cyberattackers lekken van gegevens en informatie te verkopen gestolen in datalekken.

Op woensdag cloud beveiligingsbedrijf Bitglass onthulde de resultaten van het bedrijf de tweede “Where’s Your Data” experiment, een jaarlijks onderzoek naar de toestand van de Dark web – en waar de gestolen gegevens gaat.

Onder de naam “Project Cumulus,” het security team creëerde een online persona voor een denkbeeldige werknemer van een fictieve bank, en vervolgens deed alsof Google Drive geloofsbrieven van de werknemer was gestolen via een phishing-campagne.

Deze dummy geloofsbrieven werden vervolgens gelekt in the Dark Web, compleet met een nep-Google Drive-account met valse bankgegevens, creditcardnummers en werken producten.

Echter, het team ook verankerd deze bestanden met Bitglass watermerken – welke bestanden merken met onzichtbare watermerken die “ping” van de firma met geolocatie gegevens zoals IP en het land – waarin het team mag bijhouden wanneer een bestand werd geopend of een login-poging en downloaden heeft plaatsgevonden.

In het verslag van vorig jaar ‘, Bitglass ontdekte dat er binnen een paar dagen van een data-lek, gestolen documenten waren in staat om snel te verspreiden over de Dark Web. Na het bewerken van een Excel-werkblad bestaande uit 1568 nep werknemer geloofsbrieven, het bedrijf in staat waren om de verspreiding van het dossier te volgen in meer dan 20 landen en meerdere continenten.

Duiken in the Dark Web: Waar komt uw gestolen gegevens te gaan?

In experiment van dit jaar, zagen de onderzoekers een ‘onmiddellijke piek in de activiteit’ zodra de dummy bestanden zijn gelekt. In totaal heeft het team gevolgd meer dan 1.400 bezoeken aan de nep geloofsbrieven, in aanvulling op de fictieve bank portal.

Uit de bezoeken die traceerbare waren, één op de tien mensen geprobeerd aan te melden bij Google-services met behulp van de geloofsbrieven van de nep-bestand. In totaal heeft 94 procent van degenen die de Google Drive-account geopend dan ontdekt de nep bankgegevens bevat binnen en kozen ervoor om hun geluk te beproeven door een bezoek aan de bank portal.

Binnen de eerste 24 uur waren er ten minste vijf pogingen bank portal aanmeldingen.

Daarnaast is 12 procent van de bezoekers die Google Drive benaderd geprobeerd om bestanden te downloaden met gevoelige inhoud, en een aantal waren in staat om de encryptie geplaatst op bestanden na downloaden kraken.

De meest recente studie is gebleken dat die zwerven door de Dark Web die de gevolgde bestanden gedownload kwam uit meer dan 30 landen, verspreid over zes continenten. Degenen die besloten om de nep-bank webportal te bezoeken – zonder dat de anonimiteit van Tor – vooral afkomstig uit Rusland (36 procent), evenals de Verenigde Staten (16 procent), China (3,5 procent) en ten slotte Japan (2 procent) .

De onderzoekers constateren dat in het eerste experiment, enkele cyberattackers de moeite genomen om hun sporen uit te wissen met behulp van methoden zoals het Tor netwerk. Echter, overheden wereldwijd nu kennis nemen van digitale aanvallen – gezien de opkomst van high-profile datalekken en hacktivisme – en zo proberen in te halen en bestrijding van de cybercriminelen.

Port Fail VPN lek bloot je echte IP-adres; Dealers hit Volkswagen met een class action rechtszaken meer dan de uitstoot schandaal; Bug premies:? Welke bedrijven bieden onderzoekers contanten; Uw bedrijf heeft een data-inbreuk geleden. Wat nu?

Er is nu een stijging in mensen met behulp van de diepere uithoeken van het internet in combinatie met surveillance-dwarsbomen software zoals Tor, VPN’s en Tails – met 68 procent van alle bezoekers om nep-bestanden van dit experiment uit Tor – en zo het onderzoek team erkennen dit maakt nauwkeurige geolocatie statistieken moeilijk vast te stellen.

Toch, wanneer een inbreuk op de gegevensbeveiliging optreedt, is het niet een eenmalige gebeurtenis. Informatie die online is gelekt nooit echt verdwijnt, en niet alleen dit, maar deze gegevens kan zich verspreiden naar bijna alle landen in de wereld in een korte tijd.

Nat Kausik, CEO van Bitglass commentaar

Lees verder: Top picks

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer