Travel gigantische TUI Group maakt gebruik van virtualisatie management tools om drastisch te verbeteren het oplossen van problemen prestaties

Luister naar de podcast. Vind het op iTunes / iPod. Lees de volledige transcript of download een kopie. Sponsor: VMware.

B etter beheren van gevirtualiseerde IT-workloads en private clouds is een top zorg voor IT-leiders gaan in 2012. Ze willen de leiding van de wereldwijde reis- en toerisme gigantische TUI Group volgen. De IT-organisatie daar, TUI Infotec, heeft manieren om gevirtualiseerde IT-activiteiten beter te beheren, vooral in gemengde omgevingen zoals hybride clouds gevonden.

De kritische noodzaak om problemen met de prestaties en de uitval beter te identificeren gevraagd TUI Infotec naar manieren om tijd te snijden om het oplossen van problemen, wat resulteert in een 50 procent reductie in de tijd die nodig is om de oorzaken van dergelijke problemen te identificeren te vinden.

Voor meer informatie over een beter beheer systemen leren in heterogene cloud-omgevingen en in gevirtualiseerde omgevingen, BriefingsDirect geïnterviewd Christian Rudolph, Infrastructuur Architect bij TUI Infotec in Hannover, Duitsland. De discussie wordt geleid door Dana Gardner, Principal Analyst bij Interarbor Solutions. [Disclosure: VMware is een sponsor van BriefingsDirect podcasts.]

Hier zijn een aantal fragmenten

R udolph: We zijn een zeer silo-gebaseerde omgeving. We hebben netwerkopslag en een server team verant- woordelijk voor het oplossen van problemen in onze infrastructuur gewijd.

Wat we hebben gezien in het verleden waren veel problemen bij het verkrijgen van deze mensen bij elkaar. Iedereen had verschillende management tools van de verschillende leveranciers en niemand had een over-all uitzicht over de infrastructuur.

We zijn 60 procent in de Windows-omgeving, en 20 procent in de UNIX-omgeving, dat is gevirtualiseerd, en we zijn nu van plan om verder te gaan – tot 80 procent van virtualisatie in het totale landschap. Dat is onze huidige staat, en we hebben meer en meer naar een gevirtualiseerde infrastructuur gedreven voor alle bedrijfskritische systemen.

Normaal gesproken als we hebben problemen met de prestaties, onze verantwoordelijkheden zijn niet erg duidelijk – dit is een probleem met de server, een netwerkprobleem, een OS probleem met het systeem, of dit is alleen de eindgebruiker die een probleem heeft. Hij voelt dat de aanvraag is niet snel genoeg. In het verleden hadden we een groot probleem om informatie allemaal samen.

Dit is waar we geëvalueerd VMware vCenter Operations om een ​​over-all overzicht van onze infrastructuur te krijgen en om een ​​diepe duik te krijgen in onze infrastructuur om een ​​blik op hoe kunnen we het oplossen van problemen sneller en hoe dit ons kan helpen bij het normale proces te nemen.

Nu hebben we vCenter Operations op een enkele ruit die naar beneden kan rollen voor de opslag netwerk en ook de infrastructuur CPU geheugen middelen om een ​​duidelijk overzicht van wat de eerste oorzaak van een probleem of prestaties voor de eindgebruiker kunnen zijn. We hebben geprobeerd om erachter te komen hoe kunnen we beter samen te brengen, en voor ons vCenter Operations, het is een enkele ruit.

Wij gebruiken momenteel de vCenter Operations 1.0 Standard-versie, maar we zijn in de beta-programma dat momenteel voor 5.0. Het is een nieuwe versie, die [in 2012] komt met vCenter Operations 5.0. Deze versie geeft ons de mogelijkheid om capaciteitsplanning en ook prestatie-analyse te doen in één oog, zodat we de dingen die we hebben ontdekt in normale kantooruren voor het systeem kunnen aanpassen en ook om de capaciteitsplanning te doen voor de toekomst.

SAP Runs VMware om Voorziening Private Clouds dat Complex en kritische Training Toepassingen Service; Case Study: Hoe SEGA Europe maakt gebruik van VMware om te standaardiseren cloud-omgeving voor wereldwijd verspreide Game Development; Duitslands grootste Reisbureau Start een virtuele reis naar Get Branch Office het onder controle; Gevirtualiseerde Desktops Spur het gebruik van ‘Bring U Own Device’ in scholen, waardoor Always-on toegang tot onderwijs Bronnen; van VMworld, Cosmetica Giant Revlon gebruik van de kracht van de Private Cloud te Indrukwekkende besparingen en kosten vermijden Produce; van VMworld, NYSE Euronext op Hybride Cloud visie en strategie achter de Capital Markets Gemeenschap Platform Vertical Cloud

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

G ardner: Vertel me een beetje over TUI en TUI Infotec.

R udolph: TUI Infotec is een externe IT-leverancier voor de TUI AG Groep. De TUI AG Group is een Europese marktleider in reizen en toerisme. Ze zijn zeer groot in Duitsland, in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in andere Europese landen. Ze zijn niet op dit moment bezig met een veel zaken in de Verenigde Staten.

We zijn begonnen als een interne IT-organisatie van TUI Duitsland, en verhuisde in 2006 naar een externe dienstverlener voor de TUI AG en andere bedrijven. We zijn een joint venture met Sonata Software Ltd., die ongeveer 50 procent van het bedrijf bezit. We zijn verantwoordelijk voor alle bedrijfskritische IT voor TUI AG groep als de reservering systemen, de toegang tot de planning-systeem, en alle andere systemen in verband met het bedrijf van de TUI AG-groep.

Als het gaat om een ​​storing van de IT-systemen verliezen we een hoop geld. Dus we moeten zorgen dat alles werkt en loopt in de infrastructuur te nemen.

G ardner: Hoe is uw landschap voor cloud?

R udolph: We zijn momenteel te denken over de planning van onze private cloud voor onze development team. We zijn ook beginnen te kijken hoe, vanuit een kosten perspectief, kunnen we het beste voor onze klanten te doen. Misschien kunnen we onder andere piek handel voor een deel van de systemen. We hebben een grote opening voor het produceren van catalogi voor de klant, zodat ze in staat om onze interne wolk boven verbinden met externe clouds en hebben de hybride clouds vervolgens op zijn plaats.

G ardner: Oke. Hoe is dat beta met vCenter Operations 5.0 uitgewerkt? Zijn enkele van deze functies iets dat je van waarde voor u zal zijn?

Een goed overzicht

R udolph: We hebben twee of drie goede gevallen. Dit heeft ons echt geholpen in de normale bedrijfsvoering. We hebben lopen met de beta voor twee maanden en wat we hebben ontdekt is dat we een goed overzicht, want we hebben een aantal multi-vCenter-omgevingen. We hebben in totaal drie productief vCenters en we moeten ze allemaal te ontdekken. We hadden een probleem, omdat we niet kunnen gebruiken Linked Mode voor de vCenters. We hadden geen centraal overzicht van alle systemen om een ​​overzicht van de prestaties van het systeem te krijgen.

En er is een tweede stap. We hebben niet de capaciteit in dezelfde mening toegedaan. Dus we waren niet in staat om de capaciteitsplanning te doen, totdat we handmatig alle informatie uit de verschillende vCenters moet een geconsolideerde planning uitzicht. Voor ons is dit een van de belangrijkste dingen die we voor de planning kunnen doen op één plek voor al onze vCenters en ook weten hoeveel capaciteit uren worden gelaten voor nieuwe machines. Dus we toegenomen onze tijd om een ​​virtuele machine (VM) te leveren.

G ardner: Wat heeft dit betere IT-zichtbaarheid in activiteiten en sanering u aangeboden in technische en zakelijke termen?

R udolph: Het proces is zeer eenvoudig, want we hebben gezien dat we de tijd verlaagd totdat we onze oorzaak kan leveren voor onze bekend probleem met bijna 50 procent. We verminderde de tijd om dat te doen, en dit is ook de beste zaak voor onze klanten – dat we een snellere oplossing voor een probleem met het systeem kan leveren.

Het tweede wat we hebben gezien, is dat we eerder informatie over hoe het systeem zich voelt kan zien. Door middel van vCenter Operations en door de gezondheidstoestand in de VC Ops kunnen we zien hoe onze eindgebruikers te voelen. We kunnen een aantal problemen op te sporen voordat ze optreden, en dat is de beste use case die we ooit hebben.

G ardner: Hoe zit het op zoek naar de toekomst? We praatten een beetje over uw gebruik van verbeterde operaties, maar dit wordt belangrijk wanneer u meer cloud te verplaatsen, software-as-a-service (SaaS), en / of mobiele soorten activiteiten. Hoe belangrijk is deze proactieve vermogen in beheer zoals u innoveren?

R udolph: Het is heel belangrijk voor ons. Wij hebben momenteel de vCenter orkestratie platform geïmplementeerd, en we beginnen te leveren aan de eindgebruiker een service portal. Waar ze meer-en-meer VM’s kunt aanvragen. Als we niet de producten had dit systeem te volgen en komen we tot grote problemen. Hoe kunnen we anders verder te gaan, misschien om een ​​hybride cloud-omgeving, als we niet onze private cloud met de VC Ops kan beheren, zoals nu met de vCenter Orchestrator en ook.

G ardner: Het nemen van een stap terug en beoordelen hoe de dingen zijn gegaan, heb je enig aanbevelingen of adviezen voor andere bedrijven die kunnen worden het nastreven van een hoger niveau van virtualisatie en misschien wel op zoek naar vergelijkbare vermindering van de ondertussen oplossing voor problemen?

twee aanbevelingen

R udolph: Ik zie twee aanbevelingen. Niet veel mensen weten hoe krachtig vCenter Orchestration is. Dit is een krachtige tool als een automatische manier voor de inzet, voor het behoud van, en ook om een ​​aantal andere basistaken te doen in uw virtuele infrastructuur. Dit is een belangrijke stap voor ons naar een hogere verhouding virtualisatie, omdat het sneller onze eindgebruikers kunnen worden geleverd.

Het tweede ding is echt een kijkje nemen op vCenter Operations en zeker naar de nieuwe versie die komt duren. Dit helpt ons echt om te begrijpen hoe mijn infrastructuur werkt. Wanneer weet ik niet, dat kan ik probleem met één van mijn schijven en I / O en dit weerspiegelt terug naar een VM in het bijzonder. Je moet weten dat, anders kun je niet de erkenning van de eindgebruiker dat virtualisatie echt werkt en dat u kunt bedrijfskritische systemen te brengen naar de virtuele infrastructuur.

Luister naar de podcast. Vind het op iTunes / iPod. Lees de volledige transcript of download een kopie. Sponsor: VMware.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid