Symantec split die nodig zijn voor focus, veranderende marktdynamiek

De beslissing voor Symantec op te splitsen in twee organisaties nodig was, omdat het nodig is effectiever en wendbaar bij de aanpak van de behoeften van klanten te midden van een steeds complexere markt landschap te zijn.

De security leverancier begonnen met een herziening van de strategie 18 maanden geleden waar het zijn data backup en beveiliging bedrijven geëvalueerd. “Als we door dat proces, we vastgesteld dat de onderneming als geheel beter af te splitsen zou zijn in twee delen,” aldus Michael Lin, Symantec’s vice president product management oplossing. “We voelden dat we efficiënter en wendbare met één entiteit 100 procent gericht op veiligheid, en nog een stand-alone gericht op back-up zou zijn.

Dat betekende het hebben van een aparte, gespecialiseerde teams voor elk van de twee bedrijven, met inbegrip van de verkoop, productontwikkeling en management, Lin vertelde de website in een telefonisch interview. Het gebrek aan aandacht was duidelijk toen het bedrijf sales team moest pitchen zowel de back-up en security producten aan potentiële klanten. Dit dreef een aantal “misleiding” in de markt en bij haar klanten, zei hij.

Erop wijzend dat beiden waren fundamenteel verschillende ondernemingen met verschillende modellen, voegde hij eraan toe dat de dingen snel verplaatst en waren meer geavanceerde in de beveiliging rijk. “Als een gecombineerde entiteit met een portefeuille zo groot als Symantec, is het moeilijk te worden gericht op elk gebied … en te beheren als een gecombineerde entiteit. We voelen dat we kunnen meer aandacht te brengen en focus als twee afzonderlijke entiteiten,” zei hij.

Symantec had plannen om het bedrijf te splitsen in twee beursgenoteerde bedrijven, met een blokkeersysteem focus op beveiliging, terwijl de andere zal gericht zijn op informatie management aangekondigd. De laatste zal worden afgesplitst als Veritas, die Symatec in 2004 had verworven.

Volgens Lin, had de scheiding werk intern begonnen en toegewijd verkoopteam en product development teams voor Symantec en Veritas was actief sinds de onderneming fiscale jaar in april.

Wat overblijft in het scheidingsproces is de back-end infrastructuur, met inbegrip van de HR-systemen en back-up processen. Symantec, gecombineerd, heeft zo’n 20.000 werknemers wereldwijd.

Klant contracten momenteel gezamenlijk onderhouden door de twee bedrijven ook zal worden gesplitst, hoewel, zoals service-overeenkomsten die betrokken zijn voornamelijk grote bedrijven en zijn in de minderheid. De meeste klanten contracten vandaag reeds afzonderlijke contracten met Symantec en Veritas, zei Lin, die het bedrijf uit de overname van Verisign security bedrijf 2010 had aangesloten en zal na de splitsing met Symantec blijven.

Omdat de verkoper heeft grote klanten in de meeste regio’s, waaronder Azië-Pacific, de inspanningen nodig zijn om deze opdrachten voor diensten herwerken van invloed zijn klantenbestand over de hele wereld, merkte hij op. Maar, voegde hij eraan toe dat het effect minimaal zal zijn en de klant reactie was positief.

Een van de grootste stuurprogramma’s voor de splitsing, zelfs in grote klanten met een gezamenlijke contracten, zagen we heel weinig gecombineerde inspanningen en synergieën tussen de back-up en beveiliging, “zei hij.” Vanuit het perspectief van de klant, ze zijn eigenlijk enthousiast over de splitsing, omdat ze zie ons in staat meer gericht te zijn. Zij zien een meer samenhangende strategie en ze zijn enthousiast over de nieuwe producten en aanbiedingen.

Met ingang van oktober, merkte hij op dat het bedrijf effectief “operationeel gescheiden” zal zijn, met plannen om Veritas publiek aan het einde van 2015.

Lin afgewezen ook suggesties dat Symantec werd belaagd als bedrijf.

Het verdrongen Steve Burnett als CEO van vorig jaar, die zichzelf voormalig CEO Enrique Salem in 2012 had vervangen, en honderden werknemers ontslagen in de afgelopen paar jaar.

Lin erkende dat Symantec “een hoop veranderingen”, waaronder twee CEO veranderingen had ondergaan. “Ik zou niet zeggen dat we vochten. We gingen door middel van verandering en was naar binnen gericht, zoals we keken naar herstructurering en reorganisatie van het bedrijf. Dus het is nu geweldig om uit te gaan naar de markt gaan richten naar buiten.

En ondanks het missen van schattingen van de straat in haar nieuwste vierde kwartaal, het Symantec-executive zei dat het bedrijf was “eigenlijk heel blij” zijn business plan te hebben geraakt “van een verkoop perspectief”.

De verkoper rapporteerde een nettowinst van US $ 176.000.000, of 25 dollarcent per aandeel. Non-GAAP bedroeg de winst 43 cent per aandeel op een omzet van ongeveer US $ 1520000000. Wall Street-analisten hadden winst van 44 dollarcent per aandeel op US $ 1560000000 omzet geschat.

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Het nieuws van de Veritas overname in 2004 ook een ontmoeting met een koude reactie, met analisten en merkt op dat de informatie beheermaatschappij sterker als een stand-alone enterprise business zou zijn geweest. Waren ze bewezen op dit moment met de Symantec split?

Waarop, Lin zei: “Ik denk dat de markt is sterk in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld heb ik niet bij Symantec lang genoeg om te praten over de details of de grondgedachte achter deze verwerving geweest, maar ik kan u vertellen dat we het gevoel dat Veritas. , in die tijd, was het juiste ding voor Symantec.

Nu de markt is veranderd en klantgedrag zijn veranderd, we voelen de splitsing noodzakelijk is, “zei hij.” Als ik denk aan de dynamiek van de markt, er zijn zeker twee kanten van het. De back-up kant van het bedrijf is zeer gericht op het helpen van klanten te behouden hun data back-up en hen te helpen hun gegevens op te slaan. Dit, ten opzichte van de veiligheid kant, is heel anders.

We hebben een dergelijke snelle verschuiving in de security markt waar aanvallen worden steeds geavanceerder gezien, en de impact van de aanval wordt steeds dieper. De twee [bedrijven] echt zijn fundamenteel verschillend.

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

In de toekomst zal Symantec nauwer kijken naar data-analyse om de veiligheid aanbod te verbeteren – iets wat zij niet voldoende in het verleden had gedaan, Lin genoteerd. Het bedrijf beheert meer dan 175 miljoen eindpunt apparaten wereldwijd en 30 procent van de wereldwijde e-mailverkeer, zei hij, eraan toevoegend dat het helpt veilig te stellen de grootste particuliere sector security-database wereldwijd.

De beveiliging heeft ook een grote Norton footprint, waardoor het een aanzienlijke aanwezigheid in de consumentenmarkt, merkte hij op. “We hebben meer dan 3700000000000 rijen van gegevens en we zien 200.000 nieuwe bedreigingen per seconde”, zegt Lin. “Het is een enorme databank we zien en dit geeft ons een enorme kans om ons te helpen houden onze klanten veilig zijn.

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Symantec ging door verandering, niet worstelen

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen