Snapchat regelt FTC kosten via misleidende privacybeleid

De Federal Trade Commission heeft een aantal richtlijnen uitgegeven in de hoop op verbetering van de privacy van de gebruiker.

Snapchat en de Federal Trade Commission heeft een schikking in aanklachten tegen de social networking site en de vertegenwoordiging van de privacy van de gebruiker ingediend bereikt.

De zaak FTC beweerde dat Snapchat bedrogen consumenten over de hoeveelheid persoonlijke gegevens die zij verzameld en de breedte van de veiligheid praktijken in plaats dat de gegevens van ongeautoriseerd gebruik of openbaarmaking. De stekende beschuldigingen gaan zelfs nog verder in het rijk van de verkeerde voorstelling van zaken op te laden Snapchat met die de veiligheid van haar site op een wijze die stond in schril contrast met de manier waarop de app werkte eigenlijk.

De zaak beweerde ook Snapchat niet veilig zijn vrienden te vinden zijn voorzien, waardoor hackers uitbuiten van een security zwakte om een ​​database van 4,6 miljoen Snapchat gebruikersnamen en telefoonnummers samen te stellen.

Buiten deze twee punten, de FTC had een waslijst van klachten tegen Snapchat. Ze vatten als deze

FTC voorzitter Edith Ramirez zei in een verklaring

Als een bedrijf verkoopt privacy en veiligheid als de belangrijkste selling points in pitching haar dienstverlening aan de consument, is het essentieel dat het deze beloften te houden. Elk bedrijf dat onjuiste voorstelling van zaken levert aan consumenten over de privacy en veiligheid praktijken risico FTC actie.

Onder de voorwaarden van de schikking met de FTC, zal Snapchat verboden verkeerde voorstelling van hoe het handhaaft de privacy, veiligheid en vertrouwelijkheid van informatie voor de gebruiker. Daarnaast zal het bedrijf ook gevraagd worden om een ​​ingrijpende privacy-programma dat onafhankelijk zal gecontroleerd worden voor de komende 20 jaar te beginnen. Elke niet-naleving van de overeenkomst zou kunnen leiden tot hoge boetes.

De FTC zei dat de schikking is onderdeel van haar voortdurende inspanning om app makers houden om de privacy overeenkomsten die zij te maken met de gebruikers.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Snapchat beweerde “snaps” waren vluchtig en zou voor altijd verdwijnen na de aangewezen tijd van de afzender. Volgens de FTC, ingeschakeld derden apps maakte het heel gemakkelijk om kiekjes voor onbepaalde tijd op te slaan;. Snapchat opgeslagen video klikt ongecodeerd op het apparaat van de ontvanger op een locatie buiten de app “sandbox”, wat betekent dat de video’s toegankelijk zijn voor ontvangers die gewoon aangesloten bleven hun apparaat aan op een computer en toegang tot de video-berichten via het apparaat bestandsmap;. Snapchat bedrieglijk vertelde de gebruikers dat de zender zou worden aangemeld als een ontvanger nam een ​​screenshot van een breuk, maar een ontvanger met behulp van een Apple-apparaat met een OS pre-dating iOS 7 kon onttrekken aan de app screenshot detectie, zonder de afzender te weten;. Snapchat overgedragen geolocatie informatie van gebruikers van zijn Android-app, ondanks het zeggen in haar privacy beleid dat zij niet volgen of de toegang tot deze informatie.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië