Samsung koopt pakhuis NVELO

Samsung Electronics heeft ingestemd met de aankoop van storage software firma NVELO.

De Koreaanse onderneming kondigde de aankoop van Santa Clara, Californië op basis van NVELO op vrijdag. Het bedrijf ontwikkelt de volgende generatie SSD storage-oplossingen, en werkt voor het beheren en optimaliseren van het gebruik van solid state drives in subsystemen. Dit soort “SSD caching ‘wordt gebruikt in zowel de consumenten- en zakelijke platforms, het verhogen van de snelheid van de retreiving gegevens in een aantal apparaten, zoals desktops en smartphones, zowel harde schijven en SSD’s.

De overname van twee jaar oud NVELO, zij het low-key, betekent dat Samsung haar opslagruimte portfolio zal toenemen, en zal mogelijk geven de tech reus meer mogelijkheden als het gaat om het stimuleren van het geheugen en de mogelijkheden van haar toestellen en tablet producten, die zijn rivalen van Apple’s iPad en iPhone.

De details van de deal zijn nog vaag, en geen financiële details zijn bekendgemaakt. Echter, alle medewerkers NVELO zal overbrengen aan de elektronica gigant, en technologische ontwikkelingen van het bedrijf zal worden overhandigd.

“De overname van NVELO zal ons in staat stellen om ons vermogen om SSD-gerelateerde storage-oplossingen te bieden aan klanten uit te breiden. We zijn blij met deze transactie als de medewerkers van NVELO delen onze visie om SSD opslag te nemen in de volgende generatie van de prestaties en betrouwbaarheid,” zei Young-Hyun jun, executive vice president van Flash produkt & technologie, Device Solutions, Samsung Electronics.

Eerder dit jaar, Samsung begon de productie van 2GB LPDDR3 DRAM-chips voor mobiele apparaten, welke gegevens op hogere snelheid van 1600 Mbps kan halen in vergelijking met zijn voorganger, de 1066 Mbps LPDDR2. Daarnaast is de onderneming ontwikkelde 128 GB flash-opslag op de chip, die kan erop wijzen dat het bedrijf op zoek is naar meer naar het stimuleren van het geheugen capaciteiten als een manier om zijn aandeel in de markt voor mobiele apparaat te behouden bevatten.

Om te gaan met de stijgende vraag, heeft de Koreaanse elektronicagigant naar verluidt; investeerde tussen de $ 3-4000000000, in een Austin, TX.-gebaseerde fabriek dit jaar te renoveren-chip maken productielijn faciliteiten.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge over Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring