? Equinix om te kopen Britse rivaal datacenter Telecity voor £ 2.35bn

US datacenter en co-hosting bedrijf Equinix heeft een £ 2.35bn ($ 3,6 miljard) bod voor Britse rivaal Telecity Group, een overname die de grootste datacenter in Europa zou zijn gemaakt.

De overeenkomst tussen Equinix en Telecity maakt een einde aan een geplande fusie aangekondigd in februari, tussen Telecity en Nederlandse datacentre provider Interxion.

De all-Europese fusie mei geworpen in twijfel na Equinix geopend gesprekken met Telecity over een £ 2,3 miljard deal. Het had tot en met 4 juni een formeel voorstel te doen, en moet de daaropvolgende £ 2.35bn aanbod worden aanvaard, Equinix zal worden veruit de grootste datacenter onderneming op het continent. Het zal ook beter worden gepositioneerd om te profiteren van Europa’s groeiende belangstelling voor zakelijke cloud computing.

Google, Yandex, en Microsoft hebben al helemaal klaar datacentra in Nokia’s thuisland. Met natuurlijke voordelen in energie, klimaat, en belastingen, zou Finland zijn het beloofde land voor datacenters?

bod van Equinix zal elke Telecity aandeelhouder 572,5 pence in contanten en 0,0327 nieuw Equinix aandelen.

De £ 2.35bn aanbod neerkomt op een 34,9 procent premie op de slotkoers van Telecity aandelen op 10 februari 2015 – de dag voorafgaand aan Telecity aankondiging van de voorgenomen fusie met Interxion. Telecity aandeelhouders bezit 10,1 procent van de gefuseerde onderneming.

Telecity op vrijdag officieel afgeblazen de fusie met Interxion, aandringen aandeelhouders om te stemmen in het voordeel van het aanbod van Equinix.

“Na zorgvuldig overwogen al onze opties, de Raad van Bestuur van mening dat dit een dwingende aanbod en een uitstekend resultaat voor de aandeelhouders, werknemers en klanten”, zegt John Hughes, uitvoerend voorzitter van Telecity.

Sony koopt opslag startup ex-Facebook exec in push voor datacenter dominantie; Finland Baltic onderzeese kabel krijgt € 10 miljoen te helpen stimuleren datacenter aansluitingen; Equinix naar Silicon Valley datacenter met Bloom Energy brandstofcel

De overname zal Equinix 39 nieuwe datacenters in 12 steden het verstrekken van 100 MW van de macht en 2.500 klanten contracten geven. Belangrijk is, zal het ook absorberen klanten van Telecity’s over Londen Docklands.

Equinix heeft momenteel 30 datacenters in heel het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en de Verenigde Arabische Emiraten, die een kwart van de wereldwijde omzet te genereren.

Telecity zal het nieuwe capaciteit in Amsterdam, Londen, Frankfurt en Parijs en nieuwe locaties in Dublin, Manchester, Stockholm, Helsinki en Milaan, evenals nieuwe capaciteit in Warschau, Sofia en Istabul geven, de weg vrijmaakt voor de binnenkomst van de onderneming om Oost-Europa en Turkije.

Stephen Smith, CEO en president van Equinix, zei Telecity “aanzienlijk zal Equinix’s aanbieden aan klanten te versterken in Europa en daarbuiten, de versterking van ons als een wereldwijde leider in de wereldwijde interconnectie en datacenters, evenals het brengen van de voordelen van een grotere cloud en netwerk dichtheid aan ons klanten.”

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

datacenters

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren