Dus afscheid Windows 3.x

Microsoft gestopt met de afgifte van vergunningen voor Microsoft Windows 3.x-software op 1 november na 18 jaar.

Na enkele vroege mid-stappen met versies van Windows die begrippen gebruikt als ‘tegels’ van Windows voordat het op de kenmerkende stijl van overlappende vensters (een idee geleend van Apple’s Mac) raken. De verschillende versies hielp Microsoft op weg om eerst een substantieel deel van de software markt en verder naar een indrukwekkende hold. Het was niet tot de lancering van Windows 95 die Microsoft echt haar aandeel in de markt geconsolideerd.

De geschiedenis van Windows 3.x is het verhaal van de groei van Microsoft naar die positie waar hij kon denken verdringen de Apple Mac. Het was in staat om dit te doen deels omdat Apple een strakke greep op bedrijven die willen de software te gebruiken of bronnen te delen zoals printers en schijven en hun aantal te beperken gehouden.

Microsoft was echter open voor iedereen. Gemeenschappelijke software-interfaces en open, vrij beschikbare standaardsoftware vlees dat bedrijven kon vinden het makkelijk om hun producten te koppelen aan Microsoft.

Voor de eerste keer zagen we utilities zoals Program Manager en File Manager voor de controle en het gebruik van Windows-toepassingen, evenals eenvoudige toepassingen zoals Kladblok en games als Solitaire.

Met Windows 95 de software verplaatst weer ditmaal gesteund door een enorme marketing blitz.

Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

After Hours, Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction, After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, mobiliteit; Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte, innovatie; De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving