Vectoren van engagement in de click-gratis digitale economie

Een klik onbetrouwbaar vanwege zijn oorsprong gemakkelijk kan worden verduisterd frauduleuze redenen en het gebruik ervan als statistiek van betrokkenheid onvolledig en diep gebrekkig.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Er is een aanwijzing voor waar dingen worden geleid in deze post door Josh Constine: Waarom LiveRail gedumpt een beursgang in de VIDEO Horizontal Om Facebook verkopen Voor ~ $ 500M

Facebook heeft een ton geïnvesteerd in het bijhouden van conversies, zodat het weet als je iets na het zien van een van zijn advertenties gekocht. Het werkt allemaal omdat mensen blijven aangemeld bij Facebook, die hun web en mobiele identiteiten met elkaar verbindt.

Online, maakt gebruik van Facebook-tracking pixels geïnstalleerd op de kassa pagina’s adverteerders om het aantal conversies te meten, zelfs weken na een eerste uitzicht. Offline Het partners met brick-and-mortar aankoopgegevens brokers zoals Datalogix te verbinden uw supermarkt koopt met behulp van een loyalty kortingskaart aan je Facebook-profiel. Bedrijven kunnen ook veilig-privacy beschermd verslagen van wie wat in hun winkels, die Facebook past vervolgens aan wat advertenties die zag gekocht uploaden.

Dit alles laat Facebook vertellen adverteerders als ze meer geld verdiend met de verkoop geïnspireerd door hun advertenties dan de advertenties zelf kosten. Als het deze return on investment kan aantonen, adverteerders giet meer geld in Facebook’s schatkist.

Foremski’s Take: De toekomst voorbij de “klik” zal een fascinerend complex toekomst en complexiteit beloont grote spelers. In het bovenstaande voorbeeld kunnen bij de vectoren van betrokkenheid die tot een aankoop te tonen. En er is gerelateerd vectoren van engagement (Voes), zoals aan te bevelen aan een vriend na het bekijken van een advertentie of video.

Er zijn vele andere mogelijke Voes van andere platformen. Google kon aantonen dat een zoekopdracht voor Target-winkels resulteerde in een bezoek aan Target, dankzij de geo-tracking en streven naar een vergoeding voor het verstrekken van die dienst. (Het is een manier om geld te verdienen met voetverkeer evenals webverkeer.)

Uitgevers hebben geprobeerd om krediet te krijgen voor het verzenden van het winkelend publiek aan detailhandelaren door middel van affiliate links in artikelen die ze lezen. Maar deze inspanning wordt vaak ontspoord omdat shoppers zullen bezoeken prijsvergelijkingssites alvorens te kopen, en het is die voor het laatst gezien sites die het krediet en de affiliate uitbetaling krijgen. [Skimlinks Zegt Affiliate Uitbetalingen Short-Change Publishers]

En hier zit hem de kneep, als er veel overlappende Voes, en veel verschillende paden naar de kassa, die kan vertellen welke de verkoop gegenereerd? Welke moet worden betaald?

Als een bedrijf beloont Facebook voor een VOE maar negeerde Google, zal dat resulteren in een ‘optimalisatie’ van Google’s algoritme dat een betalende concurrent zou bevoordelen? Zeer zeker.

Google Facebook, en anderen, alle optimaliseren van hun advertenties op de beste inkomsten genererende advertenties bevoordelen – waarom zou dit anders zijn? Voes kan worden geoptimaliseerd ten gunste van degenen die betalen, net zoals met advertenties.

Sinds Voes vloeistof kan zijn en uiteindelijk op basis van een platform optimaliseren algoritme, is er heel weinig transparantie in het proces van het koppelen van marketing met een kassa evenement. U betaalt om te zorgen dat je niet weggelaten.

Gewoon hand van uw marketing budget aan Google of Facebook of Twitter en zij doen de rest. U kunt gaan vissen.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard