Telstra fiber vrijgesteld van NBN wetten

Communicatie Minister Stephen Conroy heeft Telstra verleende vrijstellingen van open wholesale-toegang wetten glasvezelnetwerken voor de telco’s South Brisbane en Velocity greenfields netwerken.

Wetgeving dwingt fiber-netwerk eigenaren open, groothandel layer-twee bitstream diensten aan te bieden als NBN Co doet treedt in werking op 12 april 2012. Elke vaste netwerken “in staat is om het vervoer diensten, waar de download transmissiesnelheid is normaal gesproken meer dan 25 megabits per seconde aan residentiële of klein-zakelijke gebruikers “zal worden beïnvloed door de wetgeving.

Telstra toegepast op de South Brisbane te hebben en Velocity greenfields glasvezelnetwerken vrijgesteld van deze wetgeving in september vorig jaar, en Conroy vandaag heeft goedgekeurd deze vrijstellingen met een aantal voorwaarden.

De belangrijkste voorwaarde is dat structurele scheiding van Telstra doorgaat. De instelling voor deze wordt momenteel beoordeeld door de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC), met aanwijzingen van de toezichthouder dat deze naar verwachting in de komende weken worden goedgekeurd.

Als dit niet doorgaat, dan is de minister heeft het recht om deze vrijstelling in te trekken.

Volgens een toelichting gepubliceerd met de aankondiging, Conroy besloten dat de netwerken dateert van vóór de wetgeving, en dat veranderingen zou leiden tot “het aangaan van belangrijke onvoorziene kosten” voor netwerken die in omvang beperkt waren. De vrijstelling zou slechts voor een beperkte tijd, terwijl de National Broadband Network (NBN) werd uitrollen.

Zoals een andere aandoening om de vrijstelling te verzekeren, zal Telstra bieden nu een “Fibre Access Broadband Service” over deze netwerken om de toegang zoekers op een “open en billijke grondslag” met ACCC toezicht, volgens Conroy.

“Bepaling van de wholesale-dienst zal de concurrentie tussen dienstverleners te ondersteunen op deze netwerken, en bieden een grotere keuze voor eindgebruikers,” Conroy zei in een verklaring.

Belangrijk is dat de Telstra wholesale-breedbanddiensten nog worden onderworpen aan controle van de ACCC’s.

Telstra South Brisbane Exchange werd afgebroken om plaats te maken voor een nieuw ziekenhuis, en de gereguleerde koper werd vervangen door een niet-gereglementeerde glasvezelnetwerk. Het netwerk live gegaan in juni vorig jaar, en TPG, Internode en iiNet alle bieden momenteel producten via het glasvezelnetwerk.

Echter, zoals het netwerk ongereguleerde, de telco’s worden samengevoegd met hogere toegangskosten en Telstra zal niet toestaan ​​dat de telco’s bieden producten die ze al bieden op ADSL2 + – zoals IPTV – de 18.000 panden in het gebied.

De betrokken bedrijven hebben eerder gelobbyd de ACCC te reguleren South Brisbane, hoewel die oproep van de ACCC werd verworpen. NBN Co heeft laten doorschemeren dat dit netwerk van Telstra kan kopen als onderdeel van de $ 11000000000 definitieve overeenkomst met het bedrijf.

iiNet chief regelgevende officer Steve Dalby zei dat de aankondiging is een welkome eerste stap, maar hij verwacht dat Telstra om het proces spel voor zijn eigen voordeel.

“Gezien Telstra’s ham-vuist en manipulatief gedrag in South Brisbane, zullen we heel voorzichtig zijn totdat we zien de details in een eventueel gewijzigd commercieel aanbod naar aanleiding van deze vrijstelling,” zei hij.

We twijfelen Telstra’s versie van ‘open access’ zal ons aan te passen. De bestaande wholesale dienst aangeboden in Zuid-Brisbane is niet in lijn met NBN dienstenaanbod, zodat een aantal belangrijke wijzigingen zullen moeten worden gemaakt.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data