Remote access bedrijven in juridische strijd

Internet conferencing bedrijf WebEx probeert te vervolgen concurrent Citrix wegens vermeende schending van een handelsmerk, oneerlijke concurrentie en cybersquatting.

WebEx beweert dat Citrix kocht een aantal domeinnamen vergelijkbaar met een remote access service genaamd MyWebExPC, die WebEx lanceerde vorige maand, met als doel het “illegaal omleiden van” potentiële klanten. WebEx zei dat MyWebExPC concurreert met remote access Citrix dienst GoToMyPC.

De feiten worden niet betwist, “Praful Shah, vice-president van WebEx, vertelde de website Verenigd Koninkrijk.” Als het maar één keer gebeurd, prima. Maar dit is gebeurd op grote schaal.

In een persbericht gepubliceerd op Donderdag, WebEx zei dat het een rechtszaak tegen Citrix en aanverwante partijen in de US District Court ingediend voor de Northern District of California.

Een werknemer van Citrix bevestigd dat WebEx de verklaring met details van de rechtszaak was accuraat. Een officiële woordvoerder van het bedrijf zei later: “Wij handhaven een beleid van geen commentaar op lopende rechtszaken.”

WebEx was minder oplettend te zijn. “Citrix lijkt te omklemde aan een strohalm en maakt zich zorgen over klanten te verliezen Simpel gezegd -. De WebEx service is gratis en Citrix rekent $ 19,95 per maand”, aldus een woordvoerder van WebEx.

Een zoektocht naar de domeinnaam registranten op de website Whois.net toonde aan dat “Citrix Online” had de volgende domeinnamen geregistreerd: webexpc.com, mypcwebex.com, mypcwebx.com, my-webex-pc.com, mywebxpcfree.com, mywebexpro .com, en mywebxpcpro.com. Het was niet duidelijk wanneer deze werden geregistreerd. remote access Citirix dienst, GoToMyPC.com, werd ook geregistreerd voor Citrix Online.

WebEx zei dat het indienen van de rechtszaak om illegale activiteiten te stoppen, en is op zoek naar schade en advocatenkosten.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen