Britse Web, e-snooping wetsontwerp dood, althans voor nu

De Britse overheid is om terug te gaan naar de tekentafel met haar plannen om het Britse Web, e-mail controleren en bel het verkeer, nadat de leider van de regering de coalitiepartner opgeroepen tot een “heroverwegen” om de rekening te betalen.

De verhuizing werd verwacht na berichten eerder eind vorige maand dat de liberaal-democratische leider en het Britse vice-premier Nick Clegg was opgedoken, gearing up om de rekening te blokkeren, indien nodig, volgens bronnen spreken met de BBC.

Het ontwerp “communicatiegegevens Bill” zal de Britse regering Web, e-mail uit te breiden, en bel controlebevoegdheden. Hier is alles wat u moet weten – en nog veel meer.

Clegg’s opmerkingen van vandaag volgt op een Britse parlementaire commissie kritiek op het wetsvoorstel na maanden van onderzoek, en waarschuwde dat de wet – indien aangenomen door het parlement – “. Potentieel onbeperkte categorieën gegevens” in staat zou zijn om te eisen

Downing Street zei dat het “aanvaardt” de kritiek van het wetsvoorstel door de leden van het parlement (MPS) en de rekening zou worden herschreven. A Home Office woordvoerder zei dat er kan “geen vertraging op deze wetgeving,” toe te voegen dat het “nodig wetshandhavingsinstanties nu.

Het is nog niet duidelijk hoe lang het zal duren om de rekening te worden herschreven, maar het is onwaarschijnlijk dat een toekomstige wetsontwerp wordt niet bij het parlement vóór gepresenteerd midden tot eind 2013 op zijn vroegst.

De gezamenlijke commissie van parlementsleden, die een 101-pagina’s tellend rapport schreef in het wetsontwerp, zei de factuur was te breed. Het verslag werd vanmorgen bekendgemaakt.

“Onze algemene conclusie is dat er een zaak voor wetgeving die de wetshandhavingsinstanties zal voorzien van een aantal verdere toegang tot communicatiegegevens, maar dat het huidige wetsontwerp is te vegen, en gaat veel verder dan het nodig hebben of moeten,” het comité gesloten.

“We zullen rekening houden met wat de commissie zei,” zei een woordvoerder van Downing Street spreken met de BBC News.

Het wetsvoorstel, ook wel de “charter pottenkijkers ‘,” maar officieel de communicatiegegevens Bill genaamd, zou geven de politie, de inlichtingendiensten en andere Britse ministeries om de toegang tot gegevens met betrekking tot de burgers Web, e-mail en telefoon verkeer in een poging te hebben voorkoming van terrorisme en zware criminaliteit te verstoren.

Het zou zien “communicatiegegevens” – zoals welke websites werden bezocht, waarbij een e-mail gaat, en wie er aan de andere kant van een telefoongesprek – opgenomen voor latere inspectie, als iemand wordt verdacht van een ernstig misdrijf . Dit zou open staan ​​voor de genoemde instanties zijn zonder een gerechtelijk bevel tot huiszoeking.

Echter, de inhoud van deze gegevens – zoals e-mail en telefoon gesprek transcripties – zou nog steeds een gerechtelijk bevel voor het Britse autoriteiten hebben overhandigd aan hen.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, Kunstmatige Intelligentie, Google DeepMind AI om artsen te helpen de behandeling van hoofd-halskanker, veiligheid, Sage data-inbreuk kunnen honderden zakelijke klanten beïnvloeden; Enterprise Software, Tech krijgt de Brexit blues vertrouwen slides

Lees verder

De Britse met de gegevens en privacy chief, Sir Christopher Graham, waarschuwde in oktober dat het wetsvoorstel niet effectief grote criminelen te vangen zou zijn, en zou alleen helpen autoriteiten vangen “incompetent criminelen en toevallige anarchisten.”

De £ 1,8 miljard ($ 2,9 miljard) budget gereserveerd voor de uitvoering van het wetsvoorstel, werd ook bekritiseerd door een Freedom of Information campagnevoerder, die de Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft niet bekendgemaakt waarom het cijfer is zo steil of wat de begroting zal worden besteed aan.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Google DeepMind AI om artsen te helpen de behandeling van hoofd-halskanker

Sage data-inbreuk kunnen honderden zakelijke klanten beïnvloeden

Tech krijgt de Brexit blues als het vertrouwen slides