UNICEF, ARM team bevorderen ontwikkeling van ‘Wearables for Good’

ARM en UNICEF hebben hun krachten gebundeld om het onbenutte potentieel dat draagbare technologie zou kunnen bieden aan kinderen in nood over de hele wereld te ontwikkelen.

De chip maker en de wereldwijde humanitaire organisatie hebben een meerjarige pact beloven aangesloten oplossingen voor de verbetering van de basisgezondheidszorg, onderwijs en ondersteunende diensten te ontwikkelen gesmeed.

Die samenwerking krijgt vorm in een nieuwe uitdaging genaamd “Wearables for Good,” de lancering van deze week en het bevorderen van de snelle ontwikkeling van internet verbonden producten beantwoorden van de gezondheid van moeder en kind behoeften in opkomende markten.

Wearable tech, van Google Glass tot Fitbit, Jawbone en andere apparaten, is het vergaren van veel aandacht. Hier is wat ons te wachten voor de industrie.

Op een ontwerp front, moet inzendingen robuust zijn – betekenis waterdicht, schokbestendig, hittebestendig en over het algemeen te bouwen om strenge klimaten te weerstaan ​​en duren.

“Een wearable gebouwd om maatschappelijk goed te pakken zou uiteindelijk nodig om een ​​systematische, communitaristische aanpak te volgen”, aldus een overzicht op de website van UNICEF.

Open voor iedereen, van computer wetenschappers en ontwikkelaars om leidinggevenden en algemene weldoeners, de uitdaging staat open online nu en ingesteld om te werken voor de komende zes maanden aanvragers.

Later dit jaar zal twee vermeldingen worden aangewezen als winnaars ontvangen elk $ 15.000 financiering samen met de incubatie en begeleiding van ARM en creatieve adviesbureau Frog.

Voor een kijkje op de Wearables for Good uitdaging, kijk op de promo clip hieronder.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent