Telstra koperen netwerk van een ‘absolute schande’: Comms Union

De Communications, elektrische installaties, loodgieterij Union (Cepu), die Telstra werknemers en contractanten vertegenwoordigt, heeft gezegd dat er sinds de privatisering van Telstra, het bedrijf heeft laten kopernetwerk degraderen tot een staat van “absolute schande” dat ongeschikt is om de te vormen zou zijn basis van de fiber-to-the-node National Broadband Network (NBN).

Cepu officiële Shane Murphy fronted vandaag de nieuwe Senaat Select onderzoek naar de National Broadband Network (NBN), waaruit blijkt anekdotisch bewijs verzameld van vakbondsleden in de toestand van het kopernetwerk, met kabels bloot op vele plaatsen en andere kabels beschermd door plastic zakken.

Telstra CEO David Thodey en, groothandel hoofd Stuart Lee, hebben onlangs gezegd dat het netwerk is in goede staat en wordt gerepareerd als nodig is, maar Murphy zei dat sinds de privatisering van Telstra in de late jaren ’90 en het begin van de eeuw, Telstra heeft “gedreven een cultuur van kwantiteit dan kwaliteit”, waar de werknemers zijn ‘band-hulp aan het netwerk “snel en verplaatsen naar andere banen.

“Telstra kan nu zelfs niet de omvang van de schade, of hoe slecht het is vast te stellen. [Het is] verworden tot een absolute schande en bijna niet meer te repareren,” zei hij.

Telstra vertrouwt op statistieken om voortdurend te verbergen voor het echte probleem van hoe slecht het kopernetwerk is. Wat de vakbond steunt op is feitelijk bewijs geleverd door de werknemers … op jobsites in het hele land.

bewering Murphy’s dat Telstra is niet op de hoogte van de status van zijn netwerk komt slechts enkele dagen nadat Telstra’s chief risk officer zei dat het bedrijf is, afhankelijk van het publiek, om het bedrijf te informeren wanneer ze putten waarvan wordt vermoed dat dodelijke asbest materiaal te ontdekken.

Het ministerie van Communicatie en het ministerie van Financiën de eerste fronted de commissie vanmorgen, waar de afdeling Communicatie geconfronteerd verwarmde verhoor van de voormalige minister van Communicatie Stephen Conroy dan voorgesteld fiber-to-the-node netwerk de Coalitie overheid.

Ministerie van Communicatie plaatsvervangend secretaris Ian Robinson bevestigd dat NBN Co een grotere daling geconfronteerd kunnen worden in de omzet dan momenteel verwacht in het kader van het bestaande plan, als gevolg van de gebruikers niet in staat tot het nemen van een hogere snelheid plannen op een fiber-to-the-node netwerk, evenals als door middel van andere factoren, zoals de concurrerende netwerken zoals Telstra en Optus ‘HFC-netwerken.

“Het totale effect omzet hangt ervan af waar ze het uitrollen als een alternatief voor die gebieden,” zei hij.

In een gebied waar alleen fiber to the knooppunt beschikbaar is, zullen ze niet in staat zijn om toegang te krijgen tot die [hogere snelheid plannen].

De afdeling is momenteel bezig met een herziening van de toegang tot breedband in Australië, zoals aangegeven door Turnbull in een van de belangrijkste beoordelingen hij voor de verkiezingen beloofd. Maar de beoordeling wordt “hoog” zijn, Robinson gezegd, met de dienst alleen kijken naar de toegang tot ADSL, HFC en andere netwerken, en de beschikbaarheid van vezel doorvoer over het land, in plaats van het bepalen van de kwaliteit van het kopernetwerk naar beneden elke straat.

Het ministerie van Communicatie is ingesteld om terug te keren voor de commissie morgen, samen met; NBN Co executives, die zijn gedagvaard om te verschijnen voor de commissie.

Het lidmaatschap van de commissie is samengesteld uit drie Arbeid senatoren en één Groenen senator. De coalitie mag benoemen drie van haar eigen aan de commissie, maar het is duidelijk dat de overheid geen senatoren niet eerder heeft nomineren voor de hoorzitting van vandaag.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data