Telecom Italia en Huawei team voor Rome Innovation Lab

Telecom Italia en Huawei hebben een driejarige samenwerkingsovereenkomst om een ​​Business Innovation Centre (BIC) in Italië te creëren om nieuwe technologieën en diensten te ontwikkelen aangekondigd.

Huawei zal de technische staf, vaardigheden en internationale ervaring voor de BIC te bieden, terwijl Telecom Italia zal bepalen welke projecten en diensten moeten worden ingezet, de verschillende taken te coördineren, en gebruik maken van haar eigen ontwikkelaars om de oplossingen die in de Foundry aanpassen en aanpassen aan de strategische doelen.

Het Chinese bedrijf, dat ongeveer 600 mensen in Italië in dienst heeft, is een lange tijd partner van de Italiaanse één. De twee begonnen samen sinds 2007, toen ze begonnen met de Mobile Innovation Center in Turijn, een jaar later gevolgd door de Network Innovation Center in Rome.

De BIC incubator, waarvan de financiering is iets minder dan € 6m, zal zich richten op strategieën om de time to market voor nieuwe producten en op het zoeken naar nieuwe business modellen te verminderen. Voor Telecom Italia, de grootste telco van Italië, de verhuizing is het eerste deel van een groter project genaamd The Foundry, die in de komende maanden zal worden gelanceerd. Telecom Italia is voornemens de Foundry, zoals de naam al doet vermoeden, een broeinest van innovatie, een laboratorium waarin ideeën te smeden en testen van de nieuwste innovaties voor hun marketing.

“Dat is waarom het zal worden gevestigd in Rome – in de buurt van de marketing, customer care, en verkoopafdelingen, zodat de belangrijkste beslissers in ons bedrijf in staat om de gebruiker-ervaring volledig te evalueren en verbeteringen voor te stellen voortkomend uit het alledaagse relatie met zal zijn onze klanten “, Telecom Italia hoofd van de strategie van Mario Di Mauro vertelde de website.

Deze audit proces zal niet alleen interne middelen te betrekken: focusgroepen met klanten zullen ook worden gehouden in The Foundry, evenals hackathons voor onafhankelijke web-ontwikkelaars die zullen worden aangemoedigd om nieuwe diensten op de top van de technologie te maken en de API’s vrijgegeven door Telecom Italia .

Francesco Caio is de man die belast is met het versnellen van het tempo van de digitalisering in Italië. Met slechts zes maanden de tijd om zijn doelstellingen en een baan om op te starten te voldoen, is het niet makkelijk zal zijn.

Huawei is de eerste van een aantal bedrijven die werken met Telecom Italia bij The Foundry. Het aantal personeelsleden werkzaam bij de nieuwe ‘lab’ is afhankelijk van welke projecten wordt gewerkt. Telecom Italia ten minste tien mensen, welke kant zal werken aan zij met andere tech partners die betrokken zijn bij het project in dienst.

Een voorbeeld van een project stoken interesse Telecom Italia is de ontwikkeling van producten aan de smartphone te veranderen in een digitale portemonnee.

“We hebben al de eerste oplossingen voor NFC mobiele betalingen gelanceerd. In The Foundry, zullen we werken aan andere toepassingen die de digitale identiteit veilig in de SIM-kaart en in de cloud opgeslagen kunnen benutten, zodat gebruikers op te slaan in hun apparaten creditcards en betaalpassen kaarten, klantenkaarten, vervoer tickets publiek en coupons voor supermarkten, “zei de Mauro.

Telecom Italia Mobile (TIM), het bedrijf mobiele divisie, heeft gewerkt aan NFC producten voor een tijdje. In 2011 is een overeenkomst getekend met ATM, Milaan openbaar vervoer bedrijf, waardoor een beperkt aantal klanten via NFC te betalen voor hun tickets als onderdeel van een eerste proefproject. In 2013 is het de richtlijnen vastgelegd voor de ontwikkeling van mobiele elektronische betaalsystemen met een aantal van de belangrijkste Italiaanse banken en uitgevers, en in juli 2014 lanceerde Tim Wallet te verwerken credit card betalingen.

De klant bankgegevens worden opgeslagen op een speciale, NFC-enabled SIM-kaart en de gebruiker hoeft te doen is het downloaden van de Tim Wallet-app, en houden hun smartphone in de buurt van de dienstverlener contactloze POS lezer om een ​​betaling te verrichten. Na experimenten in Milaan voor de komende twee jaar, Telecom Italia heeft tot doel TIM Wallet beschikbaar in heel Italië te maken.

Huawei lijkt te investeren in Frankrijk; Huawei koopt Britse Neul aan ivd smarts te stimuleren; Telecom Italia start van Italië weg naar LTE-A met 180Mbps lancering

Apple; geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Andere gebieden van het onderzoek zal het internet van de dingen en de smart home bevatten. “Voor wat betreft diensten aan gemeenten en bedrijven, zullen we ons richten op slimme steden en het internet van de dingen, om de diensten op te bouwen steden steeds meer leefbaar en milieuvriendelijker te bieden”, aldus de Mauro.

“Voor particuliere klanten, stel we een huis waarin ultrasnelle breedband de manier waarop we leven ons huiselijke omgeving zal veranderen. We kunnen high-res on-demand video’s te bekijken zal zijn, energie te besparen dankzij de interactie tussen de verschillende huishoudelijke apparaten, en de invoering van beveiligingssystemen die gemakkelijk te installeren en te gebruiken zijn “, voegt hij eraan toe.

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone