Sony VAIO Z VPCZ11Z9E / B

Toen Sony VAIO Z-serie verscheen voor het eerst in 2008 waren we onder de indruk genoeg om het een Editors ‘Choice award. Het assortiment is nu pas vernieuwd, en we hebben onze handen op een model van het runnen van een snelle Intel Core i7-processor. Het ontwerp en de specificaties zijn indrukwekkend, maar de prijs is eye-gieter: de top-end model kost £ 2.399 (incl BTW, £ 2.042 ex. BTW). levensduur van de batterij is ook een reden tot bezorgdheid.

Ontwerp; De Sony VAIO Z is een 13.1in. ultradraagbare notebook gewicht van 1.41kg en 1.55kg afhankelijk van de configuratie. Het meet 31.4cm van 21cm x 2.38-3.27cm en is zeker klein en licht genoeg voor het dragen dagelijks.

De carbon-fiber chassis biedt voldoende bescherming voor de basis sectie, maar het deksel is erg dun en opmerkelijk flexibel. Wij raden u aan deze notebook mee te nemen in een vrij moeilijke slipcase.

De VAIO Z is een mooi voorbeeld van de hoge normen van de look-and-feel en bruikbaarheid van Sony. Het geïsoleerde ‘chiclet’-toetsenbord ziet er stijlvol uit en is uiterst comfortabel in gebruik. Een backlight treedt in werking wanneer slechte lichtomstandigheden, met een ambient light sensor regelen van haar kracht. U kunt de auto-off instellingen van de achtergrondverlichting aan te passen om te helpen de batterij te sparen, of zet het uit helemaal.

We hadden geen problemen met het bereiken van touch-typesnelheid op het toetsenbord. Het touchpad is responsief en heeft verticale en horizontale scroll zones ingebouwd in de onderrand en rechterkant. We vonden de muisknoppen – die zijn gevormd om te passen in de kromming van het voorste deel van de polssteun – wat lastig te gebruiken, maar de werking is positief. Een vingerafdruksensor zit tussen de twee knoppen.

Boven de rij cijfertoetsen is een array van sneltoetsen. Op de uiterst links is een drie-weg toets waarmee je de hybride grafische subsysteem, waarover later meer onder controle. Er zijn vier knoppen aan de rechterkant. One, gemarkeerd VAIO, is gewoon een volumeregelaar op onze review-exemplaar, aan de andere modellen lanceert een media-galerij.

Je maakt alle open vensters zichtbaar bij de aanraking van een knop op de VAIO Z

Andere knop past de grootte van alle open vensters hen op het scherm zichtbaar te maken op hetzelfde moment. Druk op de knop een tweede keer en het display keert terug naar de oorspronkelijke configuratie. Dit is minder nuttig dan het misschien op het eerste gezicht: als u een webpagina geopend, bijvoorbeeld, en drie andere vensters, wordt het web-venster verkleind zo klein onleesbaar worden (zie hierboven).

Een derde knop, gemarkeerd Assist, opent een steun, hulp en applicatie het oplossen van problemen. Uiterst rechts is een eject-knop voor de lade optische.

De LED-backlit scherm is gewoon geweldig. Het is scherp en helder, en onze enige klacht is de enigszins reflecterend oppervlak dat de problemen in heldere verlichting kan veroorzaken. Het scherm maatregelen 13.1in. over de diagonaal en heeft een native full-HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit is breed genoeg voor twee ramen werken tegelijkertijd geopend zijn.

Er is een VGA-resolutie webcam boven het scherm, en Sony bundelt de ArcSoft WebCam Companion software. Hierdoor kunt u de webcam gebruiken als een motion-sensor die automatisch registreert wanneer het verkeer vangt, evenals voor standaard videobeelden en foto’s vast te leggen.

Kenmerken; Onze beoordeling model van de VAIO Z, de VPCZ11Z9E / B, kwam met 64-bit Windows 7 Professional, net als alle zakelijke versies van deze notebook. De hardware-platform is gebaseerd op Intel’s 2,66-GHz Core i7-620M processor, de HM57 Express chipset en 6 GB RAM-geheugen, uitbreidbaar tot 8GB. Je zal moeilijk worden geduwd om iets meer krachtig, dat is gericht op de zakelijke markt te vinden. Andere (iets minder dure) modellen maken gebruik van Core i5-520M, Core 2 Duo P8700 en Core 2 Duo P9700 processors.

Sony biedt een hybride grafische subsysteem met de VAIO Z-serie. Afhankelijk van het model dat u kiest, zult u de (discrete) Nvidia GeForce 9300M GS en Intel’s (geïntegreerde) 4500MHD GMA krijgen, hetzij of, zoals in onze review-systeem, Nvidia’s GeForce GT330M GPU en Intel HD Graphics – de laatste geïntegreerd op de 32nm processor. U kunt zappen tussen discrete (Nvidia) en geïntegreerde (Intel) chipsets met behulp van de eerder genoemde drie-weg knop – de derde keuze is een ‘auto’ modus die de keuze maakt voor jou.

De VAIO Z bevat HSPA mobiele breedband in de vorm van de Qualcomm Gobi 2000 module, met de SIM-sleuf onder de batterij. Downloads tot 7,2 Mbps worden ondersteund en upload snelheden tot 5.76Mbps. Er is ook 802.11a / b / g / n Wi-Fi, Bluetooth 2.1 en Gigabit Ethernet voor bekabelde verbindingen. Ongebruikelijk deze dagen, is er ook een ingebouwde V.92 modem.

Onze top-end beoordeling monster had 256 MB SSD opslag, geconfigureerd als vier 64GB SSD’s in een RAID. Andere modellen maken gebruik van 400GB harde schijven spinnen bij 5.400 rpm en 7.200 rpm.

De voorkant heeft afzonderlijke sleuven voor Memory Stick en SD-compatibele media. Er is ook een hardware Wi-Fi aan / uit schakelaar en een paar audio-aansluitingen.

De linker zijde van de huizen van twee USB-poorten, een HDMI-poort, de modem (RJ-15) poort, een ExpressCard / 34-sleuf en een klein formaat Ethernet-aansluiting. De rechterkant draagt ​​een derde USB-poort, een VGA-connector en de optische drive.

Uitvoering; Dankzij de snelle Core i7 processor, 6 MB RAM en 256GB SSD, de VAIO Z VPCZ11Z9E / B is de snelste Windows 7 notebook die we hebben gezien op enige afstand. De Windows Experience Index (WEI) van 6,4 (van 7.9) komt overeen met de laagste score component – in dit geval gedeeld door Graphics (desktop prestaties voor Windows Aero) en Gaming Graphics (3D zakelijke en gaming grafische prestaties).

De top component score van 7,6 gaat naar primaire harde schijf (Disk data doorvoersnelheid) – in dit geval, een 256GB SSD RAID. De overige scores waren beide 6,9 ​​voor Processor (berekeningen per seconde) en RAM (Geheugen bewerkingen per seconde).

De VAIO Z is een indrukwekkende all-round performer, die in staat overhandigen taken die de CPU, graphics en (met name) schijfsubsystemen benadrukken.

levensduur van de batterij is van vitaal belang in een ultraportable notebook, en je nodig hebt om de ins en outs van de graphics-switching-systeem en de macht plannen om het meeste uit van dit systeem krijgen te leren.

Voor onze test, zetten we de grafische controller op Auto, zodat de notebook beslissen over de juiste configuratie, en gekozen voor de Balanced macht plan. Wij hebben vervolgens gevraagd de notebook om een ​​dvd-film te spelen voor zo lang mogelijk. Dit deed het 2 uur en 22 minuten, die enigszins teleurstellend.

Conclusie; Sony’s VAIO Z VPCZ11Z9E / B is uiterst snel en beschikt over een dual-mode grafische subsysteem, een uitstekende grootformaat 13.1in. scherm en een zeer meegaand toetsenbord. Het is duur, en sommige mobiele professionals kan nodig zijn om een ​​reservebatterij, maar anders ten zeerste aanbevolen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop