? PC prijsstijgingen voor sommigen als inkomsten apparaat vallen voor de eerste keer

Wereldwijd apparaten omzet per type apparaat, 2014 tot 2017. Bron: Gartner, maart 2015.

Wereldwijd apparaat zendingen kunnen worden voortgezet tot de totale groeien, maar gecombineerde inkomsten uit pc’s, tablets en smartphones zijn ingesteld om dit jaar dalen voor het eerst.

De impact van die ene procent daling van de omzet, de eerste daling sinds Gartner begonnen met het verzamelen van gegevens over de gecombineerde markt in 2010, is waarschijnlijk vertalen in hogere prijzen PC in sommige regio’s, aldus de analist.

Met de dollar aanzienlijk te versterken ten opzichte van belangrijke internationale valuta’s, de wisselkoersen zijn de voornaamste oorzaak van de daling van de inkomsten. Maar ze zijn niet geholpen door een geleidelijke daling van de pc-markt, het vertragen van de vraag tablet, en een beweging door de consument goedkope smartphones.

Gartner research director Ranjit Atwal zei dat, hoewel duurder PC’s zijn een waarschijnlijke gevolg van de huidige omzetdalingen in sommige markten, verkopers van alle apparaten in de hele sector zijn waarschijnlijk om het effect te voelen.

Na het enthousiasme van vorig jaar, zijn tabletten nu geconfronteerd met een koeler receptie van kopers geconfronteerd met een veel complexer gelaten vorm factoren.

“We verwachten om prijsstijgingen te zien. Als je kijkt naar HP in hun financials, zei ze krijgen een wisselkoers shift zij zouden hebben om meer te doen dan alleen de supply chain aan te passen. Er is niet genoeg in de supply chain om deze uitwisseling te beperken . tarieven Apple heeft ook gewezen op de wisselkoers effect ook – dus het is vrij veel over de hele linie, “zei Atwal.

“Het is gewoon duidelijker in pc Tabletten vertragen toch, en smartphones -. Omdat ze gaan naar de lagere prijs – u zult het effect niet zien Het wordt gemaskeerd in de andere twee [markten], omdat de dynamiek. verschillend. De pc-markt is veel duidelijker. ”

De totale wereldwijde markt voor apparaten zal naar verwachting klimmen naar 2490000000 stuks dit jaar, een 2,8 procent meer dan in 2014. De pc-markt is ingesteld op 2,4 procent in verkochte eenheden en zeven procent in end-user-uitgaven dalen, terwijl de mobiele telefoons zal stijgen 3,5 procent, bedekt door de 4,3 procent groei van de categorie ultramobiles, bestaande uit tabletten en hybriden.

Het is het bedrijfsleven in de eurozone dat een relatief hoge stijging van de PC de prijzen van ongeveer vijf procent zullen ervaren in 2015, met de PC-eenheid volumes daalden met drie procent.

Gartner voorspelt een stijging van 10 procent in de VS, EMEA, en de Japanse pc en tablet-leveranciers in 2015 in bepaalde gebieden van de wereld.

Atwal zei de wisselkoerseffect heeft de pc-markt net klopte terug omdat het begon te stabieler geworden.

iPhone 6 en iPhone 6 Plus stimuleren Apple verleden Samsung, waardoor het top smartphone verkoper; Gartner voorspelt een kwart miljard verbonden voertuigen in 2020; Smartphones, ultramobiles en internet van de dingen rijden halfgeleiders verkoop via 2015, zegt Gartner, het Amerikaanse. Pc-markt zag record groei in Q4: Gartner, IDC, Global IT-uitgaven: Tabletten struikelen als cloud blijft golven maken

“De betekenis is dat wanneer je er naar kijkt vanuit een leverancier perspectief, hebben ze kregen om hun marges te beschermen. Als ze verkopen in lokale valuta, moeten ze die prijs te verhogen om te proberen en krijg meer en meer dollars, omdat Dell, HP, Apple rapporteren hun inkomsten in dollars, “zei hij.

“Dus wat doen ze in termen van het proberen om hun marges? Historisch gezien, wat ze zouden hebben gedaan aan de PC kant is misschien laten hun marges te glijden een beetje meer te beschermen. Misschien is de consument zal blijven kopen, maar verderop in de prijs curve . ‘

Nu hebben ze weinig andere keus dan om de prijzen in sommige regio’s, die op hun beurt een dempend effect op de unit zendingen zal toenemen.

“Dat is een belangrijk punt. Terwijl we zeggen dat de pc-markt is een daling van 2,4 procent in eenheden, de onderliggende vraag in termen van hoeveel mensen betalen per eenheid is nog steeds sterk. Het is niet een zaak van een verschuiving van de vraag met mensen kopen minder omwille van hun behoeften. Ze zijn minder te kopen omdat de prijzen zijn gestegen, “zei Atwal.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Wereldwijd apparaten zendingen per type apparaat, 2014 tot 2017. Bron: Gartner, maart 2015

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Meer op tablets, pc’s en smartphones

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek