? Google’s Project Loon op deken Sri Lanka met toegang tot internet

Google heeft gekerfd zijn eerste nationale inzet van Loon, de ondertekening van een overeenkomst met de regering van Sri Lanka om de toegang internet in het hele land te leveren.

Sri Lanka op woensdag aangekondigd dat zij van plan is het eerste land in de wereld om de universele toegang tot internet dankzij bieden aan de deal met Google, die ziet het bedrijf te bieden connectiviteit met behulp van de Loon lucht ballonnen.

De eerste radio-netwerk ballonnen Google’s hit de lucht dit weekend.

Tot nu toe het is getest Loon in Argentinië, Brazilië, Chili, Nieuw-Mexico en Nieuw-Zeeland. Uiteindelijk Google hoopt Loon’s LTE-aangedreven toegang te leveren aan twee derde van de wereldbevolking door middel van lokale exploitanten van mobiele netwerken.

Mangala Samaraweer, de minister van Buitenlandse Zaken van Sri Lanka en de IT-minister, zei dat hij “er trots op om te verklaren dat we aan de vooravond van een terugwinnen van ons erfgoed te worden met elkaar verbonden en verbonden met de wereld. Over een paar maanden zullen we echt kunnen zeggen:. Sri Lanka Covered “.

Dat betekent dat op een bepaald punt van het eiland natie, die een bevolking van ongeveer 20 miljoen heeft, moet de toegang tot high-speed mobiel internet. Het zou een aanzienlijke wijziging van de natie comms landschap, die, zoals AFP opgemerkt, heeft slechts 2,8 miljoen mobiele internet verbindingen en 606.000 abonnees voor vaste lijn te brengen.

Aangezien Google zullen werken met lokale operators, zal Loon-geleverde toegang niet gratis voor gebruikers. Echter, naast het oplappen van internet zwarte plekken in het land, de Loon uitrol wordt verwacht dat de kwaliteit van breedbanddiensten verbeteren en de kosten ervan.

Muhunthan Canagey, een Sri Lankaanse tech ondernemer en het hoofd van de lokale ICT-agentschap, vertelde AFP dat Google zal naar verwachting de nodige Loon ballonnen starten door in maart volgend jaar.

Canagey, die de deal met Michael Cassidy, een Google vice president ondertekende voegde eraan toe dat hij verwacht dat de kosten van de connectiviteit naar beneden te komen.

Lees verder

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Google proeven LTE in ballonnen Project Loon is voorbij Brazilië; Zoals Google brengt Loon naar Frankrijk, Ericsson CEO betwijfelt ballon breedband zal vliegen; Sydney ziet Project Loon drift

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia