Britse politie helpen bij het bestrijden van cybercriminaliteit outsourcing

De Metropolitan Police en de Commonwealth Business Council (CBC) hebben hun krachten gebundeld voor het opzetten van een werkgroep aan de toenemende dreiging van de wereldwijde cybercriminaliteit aan te pakken vooral in offshoring bedrijven.

Het belangrijkste doel van de werkgroep zal zijn om de samenwerking tussen de leden van het Gemenebest te verhogen om best practices uit te wisselen over de aanpak van gespecialiseerde criminaliteit, zoals diefstal van identiteit en een verminderde beveiliging van gegevens.

De Commonwealth is een vrijwillige groep van 53 landen die net gebeurt er met al de grote landen het aanbieden van offshore outsourcing diensten, zoals IT en contact centers bevatten “, zegt Mark Kobayashi-Hillary, global research director van CBC Technologies.” We willen de regeringen uit te nodigen , particuliere sector en beroepsorganisaties uit de hele wereld om deel te nemen dit zeer belangrijke initiatief.

De recente golf van gevallen van identiteitsdiefstal en gecompromitteerde beveiliging van gegevens in de offshore call centers benadrukt de noodzaak voor de overheid en de industrie samenwerking op internationaal niveau, op basis van de CBC.

De meest high-profile zaak tot op heden volgt een onderzoek door een undercover reporter van The Sun, die de bankgegevens van 1.000 klanten in het VK werd verkocht door een call center werknemer in India.

De journalist was in staat om bankrekening, creditcard, paspoort en rijbewijs details van de Britse bank klanten kopen voor slechts £ 4,25 per stuk.

Het call center werknemer in New Delhi vertelde de verslaggever dat hij vertrouwelijke gegevens kon leveren van 200.000 accounts per maand. De krant gaf een dossier met alle details van de City of London politie.

Maar de directeur-generaal van de CBC, Dr Mohan Kaul, beweerde dat het oneerlijk was te veel aandacht te vestigen op inbreuken op de beveiliging in India als dergelijke problemen niet zijn beperkt tot één regio. “Omdat India het grootste deel van de wereldwijde offshore outsourcing deals vangt, de waarschijnlijkheid van een dergelijke gevallen is er gebeurt is hoger dan die in andere bestemmingen,” zei hij. “In feite bestemming is niet relevant. Soortgelijke gevallen zijn over de hele wereld gebeurde. Degenen die in India zijn te verwaarlozen in vergelijking met enkele incidenten met miljoenen dollars.

National Association of Software and Services Companies India neemt ook deel aan de werkgroep. De organisatie van de vice-president, Sunil Mehta, zei dat zijn land neemt economische criminaliteit uiterst serieus en was actief betrokken bij het opleiden van lokale wetshandhavingsinstanties om het probleem aan te pakken. “Ons hele end is te zien dat de kwestie van de IT-beveiliging niet een beginnende handelsbelemmering aan Indiase bedrijfsleven wordt,” zei hij.

De eerste vergadering van de werkgroep zou moeten zijn in september en in de komende drie maanden de CBC deelname van de particuliere en de publieke sector in het programma aan te moedigen, terwijl de Metropolitan Police geeft richting en intelligentie. “Economische misdaad zonder slachtoffers, en dus niet onmiddellijk actie te activeren, maar toebrengt zware kosten voor de industrie”, aldus Tarique Ghaffur, assistent-commissaris van de Metropolitan Police.

Tarique beweerde dat de totale kosten voor het Verenigd Koninkrijk alleen van economische criminaliteit vorig jaar was ongeveer £ 723m. Hij beweerde dat criminelen Londen vaak gebruikt als een hub voor de lancering van programma’s in de rest van het land of Europa.

slicon.com’s Andy McCue bijgedragen aan dit rapport.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen