VS zegt dat China achter RSA-aanvallen

China is verantwoordelijk voor cyberaanvallen van vorig jaar tegen RSA, volgens (NSA), de directeur van de Amerikaanse National Security Agency, Keith Alexander, wat bevestigt eerdere speculatie dat de inbreuk bevat links naar de Aziatische economische reus.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

De aanvallen op RSA vorig jaar, waarin hackers voerden een spear-phishing campagne die e-mail gestuurd met malware en ook geïnstalleerd backdoor Trojans via een zero-day Adobe Flash exploiteren, aangegeven een “hoog niveau van verfijning door Chinese hackers”, zei Alexander die in een wgi rapport van InformationWeek werd geciteerd. De regeringsfunctionaris openbaarde de bevindingen aan de Senaat Armed Services Committee op dinsdag.

“De mogelijkheid om het te doen tegen een bedrijf als RSA is zo’n high-order mogelijkheid dat, als zij het kunnen doen tegen RSA, dat maakt andere bedrijven kwetsbaar,” zei hij.

Wanneer gecontacteerd, RSA vertelde de website van Asia het had geen commentaar op de laatste relevation.

China is het stelen van “een groot deel” van de militaire-gerelateerde intellectuele eigendom van de Verenigde Staten, Alexander gezegd, maar onderhield hij niet in staat om “gaan in de details” was. Hij voegde toe dat het agentschap gegevens diefstallen van defensie-industrie bedrijven hadden gezien en sommige waren publieke aanvallen, waarvan de meest recente het RSA-exploits.

Alexander verklaarde tevens dat de Amerikaanse overheid nodig is om een ​​betere baan zich te beschermen tegen deze aanvallen te doen. “We moeten het moeilijker maken voor de Chinezen om te doen wat ze doen,” zei hij.

Beveiliging onderzoekers in juni 2011 had gelijkenissen tussen de RSA aanvallen en cyberespionage campagnes benadrukt, en merkt op dat de voormalige werd uitgevoerd met behulp van APT (advanced persistent threat) – vergelijkbaar met die in de aanval 2010 tegen Google die zijn oorsprong in China. Chinese ambtenaren, echter, ontkende elke betrokkenheid bij de Google overtreding.

In oktober vorig jaar, RSA aangekondigd dat forensisch onderzoek intelligence gewezen op de inbreuk op de beveiliging op zijn SecurID-tokens werd uitgevoerd door twee groepen die optreden namens een enkele natie. Echter, Art Coviello, RSA ‘s vice president en executive vice-president van EMC, vertelde de website Azië in een interview dat het bedrijf het betrokken land niet zou noemen als er geen forensisch bewijs om de bron van de aanval of de bestemming van geïnfiltreerd informatie te traceren .

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’