Singapore naar VPN rol in de inbreuk op het auteursrecht te beoordelen

Singapore heeft een discussienota die gericht zijn op het verzamelen van feedback van het publiek over de voorgestelde wijzigingen in het auteursrecht van het land, die kunnen bestaan ​​uit een beoordeling van IT-instrumenten geacht om consumenten te helpen omzeilen geo-blokken uitgegeven.

De wet ministerie en intellectuele eigendom van Singapore (IPOS) op dinsdag vrijgegeven van de consultatie document met het doel om feedback te verzamelen in de komende twee maanden. Voorgestelde wijzigingen opgenomen die het gebruik van de tekst voor data-analyse, zelfs als de eigenaar van het auteursrecht niet kon worden geïdentificeerd of benaderd voor toestemming.

De regering zou ook de herziening van de huidige lijst van ‘toegestane omzeiling van technische beschermingsmaatregelen “moest worden herzien. De Auteurswet is voor het laatst gewijzigd in 2014.

Het ministerie zei in zijn verklaring: “De technologische ontwikkelingen in de afgelopen tien jaar hebben geleid tot enorme veranderingen in de manier waarop auteursrechtelijk beschermde werken worden gemaakt, gedistribueerd, toegankelijk, en gebruikte copyright wet moet gelijke tred met de moderne ontwikkelingen te houden om zo creativiteit en innovatie te ondersteunen dit.. herziening wil om ervoor te zorgen onze copyright regime blijft een omgeving die zowel de makers en gebruikers voordelen te bieden. ”

Senior Minister van Staat voor Recht en Financiën Indranee Rajah voegde eraan toe dat de wijzigingen zijn gericht op het helpen makers krijgen meer erkenning evenals “praktische bescherming” voor hun werk, en tegelijkertijd de gebruikers “redelijk en gemakkelijker toegang” tot dergelijke werken zou kunnen hebben.

Ze drong er bij kleine bedrijven om ook hun feedback.

De herziening zou verder te evalueren, onder meer de rol van virtual private network (VPN) gereedschappen, volgens een rapport van de lokale krant The Straits Times. Citeren IPOS Chief Executive Daren Tang, zei het kantoor erkend waren er “een aantal complicaties” met betrekking tot het gebruik van VPN.

“Er zijn een aantal problemen die het omzeilen van geo-blokken kunnen schenden auteursrecht”, zegt Tang, maar hij merkte op dat Singapore ondersteund parallelimport, dat was wat VPN vergemakkelijkt in de digitale wereld.

Lokale wetten momenteel niet expliciet vermeld dat VPN’s zijn illegaal. Dergelijke instrumenten worden vaak afgeluisterd door online gebruikers hier voor toegang tot de inhoud uit het buitenland die niet beschikbaar zijn of officieel verkocht in het land, zoals Netflix Amerikaanse inventaris.

De video streaming provider in januari zei in een blog post zou VPN’s te blokkeren “respect en de handhaving van de inhoud licenties op geografische locatie”.

Hoewel VPN niet kunnen verschijnen illegaal in Singapore is, kan het gebruik van dergelijke instrumenten worden beschouwd auteursrechtinbreuk als ze werden gebruikt om “bewust omzeilen technologische maatregelen” die gecontroleerde toegang tot werken. Er waren uitzonderingen waarin technologische ontduiking niet strijdig zou worden beschouwd, maar deze vooral in verband onder meer op het gebruik door overheidsinstanties en non-profitorganisaties en onderwijsinstellingen, voor onderzoek, om het systeem interoperabiliteit vast te stellen, en voor beproevingen van de beveiliging .

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice; iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren;? Korea’s Minkonet zet inheemse object advertenties boven de VR streaming-dienst, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond