Roving politiewagens snap kenteken foto’s voor massale locatie van het voertuig databases

We zijn allemaal bekend met de zwervende Google Street View auto’s. Ze hebben gedaan en een daling van bijna elke straat, laan, boulevard en laan in Amerika – en over de hele wereld. De auto’s zijn uitgerust om foto’s te nemen en die foto’s uploaden naar de grote Googlenet in de lucht. Dan, na enige bewerking en enige vertraging, als je wilt opzoeken van een adres, kunt u ook zien hoe het eruit ziet, net alsof u stonden daar op straat.

Laten we een stap een tandje bijsteken.

De auto’s zijn er nog steeds, maar in plaats van te worden gerund door Google, zijn ze politieauto’s en een parkeerplaats handhaving bestelwagens. In plaats van het nemen van foto’s van wegen en gebouwen, zijn ze het opnemen van kentekens en het voertuig locaties. En in plaats van die gegevens gaan naar de Googlenet, waar de ergste dat kan gebeuren is dat Google zal proberen je iets te verkopen via een advertentie, gaan ze in een grote, meestal niet-gereguleerde lokale of provinciale overheid databank – allemaal ontworpen om criminelen te vinden en ticket betaling lijntrekkers.

Dit is een inkeping boven het verkeer camera’s gemonteerd in kruispunten, ontworpen om gevaarlijke rijgedrag af te schrikken. Wanneer u uit rijden, en je gaat door middel van een grote kruising, is er niet helemaal de veronderstelling van de privacy die je hebt als, laten we zeggen, je bent buiten het kantoor van uw arts of in uw eigen oprit geparkeerd.

Het is ook een inkeping boven de Google Street View auto’s. Die auto’s kunnen over het algemeen worden gerekend tot één doorgang te nemen door middel van een buurt om de paar jaar, hooguit. Ze proberen om een ​​beeld van de straat te krijgen eruit ziet, niet wat er op de straat. Daarentegen zal de politie het opnemen van voertuigen in een bepaalde gemeenschap altijd roaming. Ze zijn waarschijnlijk in staat om te vertellen waar en wanneer u park en nog veel meer gedetailleerde patronen van je bewegingen te ontwikkelen.

Zoals blijkt, is deze vorm van street-level licentie surveillance nu gebeurt en heeft al geruime tijd. De Afdeling van de Politie van Seattle heeft gevangen miljoenen nummerplaat beelden, samen met geolocatie en datum / tijd-gegevens. The Richmond County Sheriff’s Department in Georgië is het testen van een systeem dat 1.000 nummerplaten kan toevoegen aan een centrale database in tien minuten.

Om eerlijk te zijn, het is niet zoals ieder van ons te verbergen waar we heen gaan. We zijn allemaal “burgemeesters” in Foursquare en check-in dwazen in Facebook. Maar het verschil is, doen we dat als we willen mensen waar we zijn te vertellen.

Dit is ook een heel ander spel dan de metadata aggregatie verergering we allemaal hebben, met de NSA, de afgelopen maanden. Ten eerste, de NSA is op zoek naar terroristische dreigingen, geen ticket te betalen lijntrekkers. Ten tweede, de NSA (ondanks berichten in de pers) heeft zeer professioneel toezicht en cross-checks, waar de politie-afdeling van een lokale stad Buford T. Justice zou kunnen hebben de leiding.

En natuurlijk is het lokaal. Terwijl de NSA zeker niet schelen dat je bent parkeren in de voorkant van Bill’s Garage wanneer u werkt bij Al’s Garage, de lokale straat cop zou wel eens, vooral als hij is de jongere broer van Al’s. Meer to the point, zou je niet wilt dat uw buren of de werkgever weet dat je het zien van een verloskundige of een HIV / AIDS-arts. Je mag nog niet klaar om mensen te laten weten dat je zwanger bent of bezorgd over aids bent zijn.

In de lokale gemeenschap, toesnellen. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat NSA metadata uw inzetbaarheid op de arbeidsmarkt of op het werk en persoonlijke relaties van invloed zijn, tenzij je iets heel slecht inderdaad doet. Maar als Shirley Thompson in de back office van Harper Valley Police Department gebeurt er met uw auto te zien in de voorkant van wat sappige, het is heel goed mogelijk dat de informatie zijn weg zal worden wegschietende door de volgende ouderavond.

Retentie is ook een probleem. Seattle beweert ze houden fotografische licentie records voor 90 dagen, terwijl Vancouver houdt ze voor een jaar. Aan de ene kant, dit is dus er is tijd om de nodige onderzoeken zorgvuldig te voltooien. Maar een data schat aan miljoenen foto’s opgeslagen over een langere periode van tijd door de lokale ambtenaren opent de deur naar substantiële misbruik.

Ten slotte is er de Big Brother kwestie. Wat gebeurt er als al deze lokale gemeenschap geolocatiedatabanken beginnen wordt gedeeld en omgezet in big data warehouses voor gebruik op nationaal niveau? Op welk punt is het bijhouden van onze beweging van het voertuig op de openbare straten opdringerig op onze burgerrechten worden? En wat als iemand die niet de geregistreerde eigenaar is het besturen van de auto? Zelfs als iemand anders (bijvoorbeeld een kind of een echtgenoot) is achter het stuur, de eigenaar van het voertuig zal de eerste persoon te laten zien op de kruiser LCD display.

NSA directeur beschuldigd van liegen tegen het Congres op Black Hat USA 2013 keynote; Laatste NSA lek gegevens PRISM is groter beeld; Yahoo wint motie om documenten na NSA PRISM debacle vrij te geven; PRISM nadelige gevolgen voor de Amerikaanse zakelijke cloud providers in het buitenland als contracten geannuleerd; Verizon’s geheime gegevens orde getimede aflopen, maar NSA bespioneren om door te gaan; Hoe mainstream media krijgen de NSA PRISM verhaal zo hopeloos mis?

U weet allemaal dat ik de noodzaak van geaggregeerde gegevens surveillance hebben betoogd op nationaal niveau, wanneer uitgevoerd onder het toeziend oog van de federale agentschappen en ambtenaren. Ondanks wat je zou kunnen lezen, zijn de overgrote meerderheid van de federale onderzoekende medewerkers ongelooflijk goed opgeleid, ongelooflijk professioneel, en ongelooflijk patriottische.

Maar hoe zit het met al die gemeenten? Terwijl vele lokale functionarissen en hun diensten zijn ook zeer professioneel, zijn er ook corrupte lokale overheden ook. Het is veel moeilijker om een ​​oogje op de ongeveer 30.000 lokale overheden in de Verenigde Staten te houden dan het is om het gedrag van een paar van drie letters agentschappen te overzien.

De grote uitdaging van big data is dat het zijn weg te werken in de voedselketen. Terwijl behulpzaam en krachtig en overtuigend in de juiste handen, big data in de handen van Buford T. Justice misschien niet verantwoord te zijn.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond