WhatsApp opent end-to-end encryptie voor iedereen

WhatsApp kondigde dinsdag zijn messaging en bellen service is nu volledig end-to-end versleutelde voor alle gebruikers, en als gevolg daarvan, de Facebook-eigendom messaging service niet in staat om te voldoen aan de overheid onderscheppen orders.

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

De messaging-app reus samen met Open Whisper Systems voor de encryptie, die zich uitstrekt over de volledige service: chats, group chats, bijlagen, gesproken notities en gesprekken over Android, iPhone, Windows Phone en Nokia en BlackBerry-apparaten.

De overstap naar on-encryptie standaard voor meer dan een miljard gebruikers te zetten over de hele wereld stapsgewijs uitgevoerd door het bedrijf werd uitgerold in het afgelopen jaar.

zelfs niet WhatsApp werknemers kunnen uw berichten lezen, aldus het bedrijf.

“Uw berichten moeten worden in uw handen. Dat is waarom WhatsApp niet uw berichten op onze servers opslaat zodra we hen te bevrijden, en end-to-end encryptie betekent dat WhatsApp en derden ze toch niet kan lezen,” het bedrijf schreef in een verklaring op haar website.

Open Whisper zegt dat zodra een gebruiker is volledig “e2e” -geschikte na het updaten, WhatsApp zal niet toestaan ​​dat het verzenden van plaintext naar de gebruiker, zelfs als ze waren om hun app versie downgraden.

WhatsApp verwacht dat end-to-end encryptie om normaal geworden in de industrie: “Hoewel WhatsApp is een van de weinige communicatieplatforms volledige end-to-end encryptie die standaard is ingeschakeld voor alles wat je doet op te bouwen, verwachten we dat het uiteindelijk zal vertegenwoordigen de toekomst van de persoonlijke communicatie. ”

We hebben een handreiking gedaan aan Facebook om te leren over de bredere encryptie plannen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer