Wanneer de politiek te lenen een onzekere kant

Journalisten in de Filippijnen zijn geweest met een veld dag deze afgelopen paar weken, klauteren om nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot een enorme omkoopschandaal dat de overheid ambtenaren impliceert dekken.

Tech industrie; Noord-Korea onthult Netflix kloon voor de burgers, veiligheid, Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tikken; Start-Ups; Telstra Ventures tekent Telkom Indonesia voor inbedrijfstelling investeringen in Azië, Cloud, APAC digitale transformatie zal niet slagen zonder hybride cloud

Om een ​​lang verhaal kort te maken, een US $ 330.000.000-overeenkomst tussen de Filippijnse regering en het Chinese staatsbedrijf netwerk apparatuur maker ZTE draaide zure na beschuldigingen van omkoping waarbij hoge ambtenaren naar voren gekomen.

ZTE, die was verkozen om stil te blijven sinds het schandaal uitbrak, uiteindelijk brak de stilte en een verklaring weerleggen elke betrokkenheid –en het Chinese bedrijf heeft zijn woorden geen blad voor de mond.

ZTE heeft noch iets verkeerd gedaan, noch is het omgekocht iemand om dit project te krijgen … Deze aflevering brengt zeker niet te voorziene negatieve invloed op de bilaterale economische samenwerkingsverbanden tussen China en de Filippijnen.

Nasynchronisatie de hele controverse een “politieke circus”, ZTE voegde eraan toe dat deze episode zal “niet alleen bagatelliseren het vertrouwen van bedrijven uit China, maar ook uit andere landen om te investeren in de Filippijnen”.

O, wat een verward Web politici weven als ze zich verwikkeld in de industrie handelen.

Regeringen spelen een belangrijke rol in het helpen om te stimuleren en rijden belangrijke initiatieven in de ICT-markt van hun land. Echter, lopen zij het risico van het bereiken van de tegenovergestelde wanneer zij toestaan ​​dat de politiek en de interne tekortkomingen te krijgen verward in de vergelijking – zoals de Filippijnen regering duidelijk heeft gedaan in de ZTE project.

Of de beweringen over omkoping en corruptie waar zijn of niet, zijn niet meer van belang omdat de schade is aangericht. Het schandaal heeft twijfels gecreëerd in de wereldwijde markt over de levensvatbaarheid van de Filippijnen ‘als business partner en geworpen het land ICT-markt in wanorde.

Het onderstreept verder de noodzaak van volledige transparantie, met name wanneer het betrokken project omvat partijen uit een ander land. Luchten vuile was in het comfort van uw eigen huis is niet helemaal hetzelfde als het luchten van het op een internationaal podium.

In het geval van de Filippijnen, op het ZTE schandaal is een ongelukkige afleiding en ossen aandacht af van waar het echt nodig is. Bijvoorbeeld, de aandacht en middelen kon beter besteed opkomen voor de ambitie van het land om een ​​regionaal outsourcing-hub.

Geen enkele regering is onfeilbaar, en er zijn gebonden aan vergissingen en zakken van incompetentie die niet kunnen worden voorkomen, met name waar mensen bij betrokken zijn. Maar, kunnen overheden zeker het risico van dergelijke gevallen te beperken door het inschakelen van een grotere transparantie en de uitvoering van strengere governance.

Met een krachtiger beleid en controles op zijn plaats, zal de overheid ook een gemakkelijkere tijd omgaan met de gevolgen als de dingen verkeerd gaan en erop wijst dat deze vervalt als geïsoleerde gebeurtenissen.

Het belangrijkste is, moeten de regeringen om te begrijpen dat er grotere belangen in gevaar wanneer zij besluiten om mee te doen in multi-nationale overeenkomsten te krijgen.

Noord-Korea onthult Netflix kloon voor de burgers

Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tik

Telstra Ventures tekent Telkom Indonesia voor inbedrijfstelling investeringen in Azië

APAC digitale transformatie zal niet slagen zonder hybride cloud