Sony PCS-TL33 recensie

Videoconferencing eenheden hebben de neiging om te lijden als gevolg van hoge bandbreedte van het netwerk eisen. Onlangs hebben sneller Internet en Intranet-diensten van hoge kwaliteit video-telefonie een meer praktische werkelijkheid gemaakt.

High-end videoconferencing-eenheden kunnen een arm en een been kosten en kunnen omvangrijk en complex zijn, dus Sony gevraagd om te besparen op de ruimte met hun eenvoudige Ipela PCS-TL33 videoconferencing unit. De eenheid dubbele als een computer monitor, zodat vermijdt het toevoegen van extra hardware op de desktop.

Testprocedure; We verbond de twee eenheden voor onze LAN, met een snelheid van 100Mbps. Eén apparaat werd opgericht in een rustige kantoor en de ander in een lawaaierige laboratoriumomgeving. Bel kwaliteit werd getest bij 1024kbps en 2048kbps.

Onze interesse tijdens het testen was gericht op het gemak van de set-up, customer support, configuratie-opties, interoperabiliteit met andere communicatiesystemen en de kwaliteit van beeld en geluid en lag tijden. Tijdsdruk betekenen dat veel functies zullen worden opgesomd in plaats getest – deze systemen hebben de neiging om te komen met een schat aan mogelijkheden.

Design en functies; De TL33 is een op zichzelf staand, uit één stuk. De hersenen zijn ingebouwd in de 17,1-inch display. Het scherm resolutie is 1280 x 768 WXGA en het kan verdubbelen als uw computer monitor. Controle van het toestel via de muis – een kleine optische muis wordt geleverd (of u kunt uw bestaande muis). Dezelfde muis PC en de TL33 apparaat dienen of afzonderlijke muizen kunnen worden gebruikt.

Dit is een compact systeem uitgedost in zwarte en room. Een rolluik zorgt voor privacy en beschermt de cameralens tegen krassen. Kleine stereo luidsprekers achter de grill onder het scherm. Gekleurde LED’s en labels geven de status van de mute-knop en PC / videoconferentie selecties. Knoppen voor deze functies liggen onder het scherm bezel kader van de respectieve markers, hier zijn we ook knoppen voor power, menu, en volumeregeling evenals microfoon en hoofdtelefoon aansluitingen te vinden.

Energie en data aansluitingen kunnen worden gevonden achter een gemakkelijk verwijderbaar achterpaneel. De achterzijde van de machine is dus zeer netjes en opgeruimd, maar kunnen nieuwe gebruikers leiden tot enige verwarring. De gedrukte snelstartgids heeft voldoende informatie om onervaren gebruikers in staat om de machine snel aan de slag en zonder poespas maar krijgen te bieden. Verder gebruik details zijn te vinden op de schijf voorzien.

Gebruikers hebben verschillende beeld-in-beeld en beeld-naast-beeld opties. Er is ook een optionele “Data Solution Module” welke in de TL33 kan worden geïnstalleerd. Deze module zorgt voor de overdracht van het scherm output van uw computer en verbetert ook de ontvangst van dergelijke uitzendingen. Het apparaat maakt ook uitvoer naar een data projector of andere monitor. Zelfs zonder de DSM is het mogelijk om stilstaande beelden die zijn opgeslagen op een Memory Stick te verzenden (er is een sleuf aan de rechterkant van het apparaat).

Het scherm kan worden geroteerd en gekanteld relatief gemak, maar hoogteverstelling is zeer beperkt en vereist het verwijderen van de achterklep en vier schroeven om één van drie vooraf gedefinieerde lengte te selecteren.

De TL33 maakt versleuteling van transmissie – en dit geen merkbare vertraging maken. Er moet echter worden opgemerkt dat er altijd zal enige vertraging videoconferenties afhankelijk van de snelheid van de internetverbindingen betrokken zijn. We waargenomen vertraging van ongeveer een halve seconde in onze tests, maar vertragingen kunnen groter zijn op tragere verbindingen en over grote afstanden het passeren van meerdere servers. Transmissierendement geoptimaliseerd door het coderen van de informatie in MPEG4.

De TL33 kan niet hosten van een multipoint-conferentie, maar het is in staat om deel te nemen aan één. Beheerders kunnen ervoor kiezen om te controleren of machines te beheren via het web, dit is blijkbaar mogelijk met de TL33, hoewel de handleiding niet duidelijk uit te leggen hoe. Voor het grootste deel van de handleidingen worden overzichtelijk en begrijpelijk, maar er zijn een paar plaatsen waar ze naar beneden vallen.

Software regelt automatisch (tenzij overschreven) verschillende aspecten van het systeem – de helderheid instelling is de meest voor de hand liggende van deze. De frame rate kan ook automatisch te verlagen van 30 naar 15 fps bij lage lichtniveaus.

Verdict, De prestaties van de machine was over het algemeen goed, maar het valt slecht in een bepaald gebied – er is een zeer hoog geluidsniveau in foto’s (of om het op een andere manier – voor een feit dat ik weet dat het niet sneeuwen in ons kantoor.) in plaats van zware pixilation tijdens een belangrijke imago-update, zagen we de scan lijnen op het scherm bijgewerkt. Deze kwesties is niet erger dan pixilation – gewoon anders. Zoals met alle andere video-conferencing-systeem, het niet betalen om rond te springen in uw stoel terwijl het maken van een gesprek!

De resolutie is voldoende, maar de verzonden detail lijkt een beetje laag voor het vermogen van het scherm – dit is waarschijnlijk een artefact van de hoge geluidsniveaus. We zouden zeker aan te bevelen voor deze apparaten een zeer goed verlicht kantoor.

Op normale afstand van het scherm (zeg 40cm) gezicht van de gebruiker vult een zeer klein gedeelte van het scherm. Hoewel dit is handig wanneer een groep mensen te zien wilt en de digitale zoom maakt vergoedingen voor deze, de resulterende ingezoomd beeld is van een evenredig lagere kwaliteit.

In de regel zijn de machines zeer makkelijk te gebruiken, maar de reactietijd op verzoeken vaak zeer teleurstellend. Bij het selecteren van menu-items kunt het zo veel te nemen als twee seconden gewoon naar het volgende menu niveau weer te geven.

Audio kwaliteit was acceptabel, maar niet spectaculair. Er was geen “tinniness” of ernstige echo’s, maar de bit-rate was een beetje laag. Wees gewaarschuwd – de microfoon pikt achtergrondgeluid vrij goed – dus geen onbeschofte opmerkingen van anderen in uw kantoor please!

We vermoeden dat het falen van de handleiding om duidelijk af te bakenen sommige functies geeft Sony een excuus om training te verkopen voor een product dat in wezen vrij eenvoudig te gebruiken als je eenmaal weet dat een paar kleine trucjes. De standaard garantietermijn is erg goed in drie jaar – die zowel onderdelen en arbeidsloon, maar vereist terugkeer naar de leverancier. Uitgebreide garanties en andere service-opties zijn beschikbaar.

U kunt betalen veel meer dan AU $ 4000 voor een videoconferentie-systeem als u al de bel en fluitjes plus verbluffende audiovisuele kwaliteit wilt. De Sony mag ontbreken in sommige gebieden, maar het zal voldoen aan de behoeften van veel bedrijven en betaalt zichzelf terug wanneer u uw eerste overzeese bijeenkomst te voorkomen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop