De Acer Aspire R7 is gebouwd voor Windows 8

De verschillen tussen een PC en een tablet gebruikt vrij duidelijk zijn. De laatste tijd, echter, de lijnen zijn vertroebeld door Windows 8 laptops en all-in-ones die allerlei trucs gebruiken om zijlijn als tablets. Een van de meest ambitieuze tot nu toe is de Acer Aspire R7, die ik heb het testen van voor de laatste paar weken.

De Aspire R7 is een mainstream laptop met een 15-inch (1920×1080) touchscreen dat bijna plat klapt. Dit zet het ergens tussen de echte Windows convertibles – en dat zijn er veel om uit te kiezen – en een nieuw ras van “vervoerbare” all-in-ones, zoals de Dell XPS 18, HP Envy Rove 20, Lenovo IdeaCentre Horizon (die I; onlangs geprobeerd, en Sony Vaio Tap 20.

meest onderscheidende kenmerk van de Aspire R7 is zijn “Ezel Scharnier ‘waarmee je het scherm naar voren te trekken, zodat de onderste rand van het scherm is geplaatst op de top van de basis in plaats van aan de achterzijde. Gewoonlijk deze regeling zou betrekking hebben op het toetsenbord, om zo te komen rond deze Acer verwisseld de locatie van het toetsenbord en touchpad.

Deze aanpak heeft zijn voors en tegens. Door het verplaatsen van het scherm dichterbij, Acer maakte het gemakkelijker en comfortabeler te gebruiken touch gebruiken om te navigeren Windows 8 apps.While zijn er tal van laptops met touchscreens, is dit een van de eerste die dat echt voelt alsof het is ontworpen rond Windows 8. Dat is ook het probleem. Helaas zijn er veel belangrijke toepassingen – waaronder bijna alle Microsoft Office – dat niet Windows 8 versies geoptimaliseerd voor touch hebben. Bij het gebruik van deze “klassieke” Windows 7 apps, moet u uw handen glijden onder het scherm om het touchpad te bereiken zonder dat uw handen of polsen raakte het toetsenbord. Het is zo lastig dat ik vermoed dat de meeste R7 gebruikers eenvoudig een draadloze muis te kopen in plaats daarvan.

Als u het scherm nog dichter te trekken, kunt u het naar achteren kantelen en vouw het bijna vlakke die de hele toetsenbord en touchpad. De achterste rand blijft iets verhoogd, maar dit gebeurde niet veel moeite me. Het feit is dat in tegenstelling tot de meeste convertibles de Aspire R7 is te groot en te zwaar om toch te gebruiken als een echte tablet, en de lichte hoek verlaat het scherm in een goede positie voor het lezen, blind typen, of schrijven of tekenen met een stylus.

Tot slot kunt u de weergave draaien meer dan 180 graden, hetzij om het te laten zien aan iemand die tegenover u of om video’s te bekijken of lezen zonder het toetsenbord dek in de weg. In het algemeen is de Aspire R7 is een geweldig systeem voor entertainment met een edge-to-edge 1920×1080 scherm en vier bovengemiddelde luidsprekers met Dolby Home Theater v4. Wanneer u het scherm omdraaien, de video automatisch gedraaid en de audiokanalen te keren.

Ondanks zijn ongewone exterieur, binnen de Aspire R7 is een conventionele mainstream laptop. Degene die ik testte heeft een derde generatie Ivy Bridge Core i5-processor, 6GB geheugen en een 180GB solid-state drive. De retail-model heeft echter een standaard 500 GB harde schijf gecombineerd met 24GB SSD cache om de prestaties te verhogen, en kost $ 1.000. Ter vergelijking: de Lenovo IdeaPad Z500 Touch (15,6-inch 1366×768 touchscreen, Core i5-processor, 6GB geheugen, 500 GB harde schijf en dvd-station) is $ 850 en de HP Envy TouchSmart (15,6-inch Full HD-touchscreen en een vergelijkbare configuratie) kosten ongeveer $ 830.

De voorstelling was precies wat je zou verwachten voor een systeem met mid-range specs. Het is niet zo snel als premium Ultrabooks met een Core i7-processors en de Intel HD 4000 graphics zijn niet up-to high-end 3D-gaming, maar de Aspire R7 is prima voor gemeenschappelijke productiviteit en entertainment applicaties.

De Aspire R7 is groter en zwaarder dan de meeste convertibles (die over het algemeen kleinere displays), maar redelijk voor een 15-inch laptop op iets meer dan een inch dik en 5,3 pounds.Like veel nieuwere 14- en 15-inch laptops, de Aspire R7 heeft geen ingebouwde optische levensduur drive.The batterij wordt begroot op ongeveer 4 uur en dat lijkt ongeveer gelijk. Ik zou niet kiezen voor de Aspire R7 – of een 15-inch laptop – voor dagelijks woon-werkverkeer of frequent reizen, maar het is prima als je een systeem om rond het huis te verplaatsen en mee te nemen op de occasionele weekend reizen.

In een wereld waar alles kan worden gedaan in de “moderne” Windows 8 apps met behulp van aanraking, zou de Aspire R7 een duidelijke winnaar. Helaas is dat niet het geval is en, gezien de prevalentie van de klassieke Windows apps, zal de notebook onorthodoxe toetsenbord en touchpad waarschijnlijk afschrikken een aantal shoppers. Het touchpad vergt wel wat wennen, maar er is een eenvoudige oplossing: een draadloze muis of een touchpad. En het innovatieve ontwerp heeft een aantal echte voordelen bij het gebruik van Windows 8, zodat de Aspire R7 is de moeite waard een goede kijk als je een 15-inch laptop willen. Het ontwerp kan ook een beroep op degenen die gewoonlijk een nieuwe desktop zou kopen, maar zijn op zoek naar iets dat zal nemen minder ruimte in beslag en kan gemakkelijk worden verplaatst.

Eric Wong bijgedragen onderzoek hulp voor dit bericht.

Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafelen

Laptops, Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafels, mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, laptops, Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop , Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare