Telstra tekent miljoenen dollars deal met spoorwegmaatschappij

Telstra heeft een miljoenen dollar contract met de Australische Rail Track Corporation (ARTC) om het 8,500km nationale goederenvervoer netwerk met hoge snelheid telecommunicatiediensten aan te bieden voor de komende 10 jaar ondertekend.

De deal zal de ARTC voorzien van spraak- en data-mogelijkheden uit te voeren zijn Telstra-aangedreven, door de overheid gefinancierde Nationale Train Communications System (NTCS) voor het onderhoud en het aanbod, evenals de inrichting van de spoorwegmaatschappij een platform om verder real-time geolocatie ontwikkelen data analytics toepassingen in de toekomst.

Telstra heeft speciaal gebouwde meer dan 70 base stations langs de route van de trein netwerk om 3G-spraak en data, opgesteld door een Iridium-aangedreven Telstra satelliet dienst gesteund als een secundaire vorm van communicatie te bieden.

“Samen met de visie van de ARTC voor innovatie spoor en Telstra’s behendige communicatienetwerk, we hebben samen creëerde een mobiele en cloud-gebaseerde oplossing die zal ertoe bijdragen de nationale goederenvervoer per spoor naar voren,” Telstra chief customer officer van Global Enterprise and Services, Martijn Blanken, zei op dinsdag.

Het communicatienetwerk is gebouwd op onze wereldklasse Telstra Next G netwerk, en ondersteund door onze satelliet-aanbod, zodat ARTC heeft de gemoedsrust die we redundantie kan bieden voor elke zwarte vlekken langs de rail corridor. We hebben ook overgestapt ARTC in een private cloud-omgeving, gebouwd op VCE Vblock, die aanzienlijk de middelen die het nodig heeft om de aanvragen de NTCS draait op te hosten zal verminderen.

NTCS levert zowel alledaagse en noodcommunicatie over goederentrein netwerken, met name de Interstate en Hunter Valley netwerken. Ook ontworpen en leverde de 704 eenheden van in-trein communicatie-apparatuur voor de trein bedrijven te installeren op hun motorwagens.

Het contract met Telstra markeert de schakelaar van de ARTC’s van het gebruik van een privé-telecommunicatie-infrastructuur om een ​​publiek netwerk – waardoor het de eerste spoorwegexploitant om dit te doen in Australië.

De ARTC zei dat het had pas onlangs uitgeschakeld zijn analoge telco netwerk in december vorig jaar, en is nu verenigende communicatie voor treinen, trein controles, werknemers naast het spoor, en baanapparatuur binnen één enkel systeem voor goederentreinen op alle spoorwegnetten op nationaal niveau.

“De Telstra-gebaseerde NTCS zal een platform bieden voor veel van de nieuwe en spannende innovaties wordt ontwikkeld door ARTC”, aldus ARTC CEO John Fullerton.

Met behulp van de Telstra Next G netwerk toepassingen zoals veilige reisafstand technologie (proximity alarmering), real-time locomotief tracking, geavanceerde track and wegkant bewakingstechniek, situational awareness-systemen, en de volgende generatie van de trein het management – het Advanced Train Management System (ATM) – alle mogelijk geworden.

Vandaag toont de sterke relatie tussen de ARTC en Telstra, die helpt rijden verdere innovatie, standaardisatie en interoperabiliteit binnen het nationale goederenvervoer per spoor.

Terwijl de ARTC zal worden met behulp van Telstra’s Next G 3G-netwerk, de nationale 4G-netwerk van de telco’s biedt nu dekking tot 94 procent van de bevolking, en zet haar 4G-netwerk expansie in om 99 procent van de Australiërs onderhouden. Vanaf het einde van het boekjaar, Telstra heeft 7,7 miljoen 4G-apparaten op het netwerk.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Telstra eerder deze maand haar resultaten bekendgemaakt voor FY15, het melden van een nettowinst na belastingen van AU $ 4290000000, een daling van AU $ 260.000.000 of 5,8 procent op jaarbasis vanaf AU $ 4550000000 vorig jaar. De winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) daalde met 3,5 procent, een daling van AU $ 11100000000 tot AU $ 10700000000.

“Het boekjaar 2015 zag Telstra blijven sterk presteren, groeit de omzet, het toevoegen van vaste en mobiele diensten van de klant en te blijven investeren in ons netwerk voordeel”, aldus CEO Andrew Penn in een verklaring.

De telco merkte op dat de groei volgend boekjaar dankzij zal toenemen tot de lancering van de AU $ 100.000.000 “Telstra Air” nationale Wi-Fi-netwerk in juni. Vorige maand, tijdens zijn inaugurele toespraak als nieuwe CEO van Telstra, Penn ook inzetten voor het vergroten van het bedrijf mobiele netwerk capex door te investeren AU $ 500 miljoen in het over de komende twee jaar.

De waarde van Telstra’s deal met de ARTC is niet bekendgemaakt.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice