Xero lanceert volley in cloud accounting gevecht met MYOB

Nieuw-Zeeland op basis van cloud accounting provider Xero heeft vandaag aangekondigd dat het zou voor onbepaalde tijd uit te breiden zijn vrije MYOB-to-Xero conversie service, Jet converteren, waardoor MYOB klanten eenvoudig verschuiven hun journaal op platform Xero’s.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

De stap komt als MYOB, de Australische zittende boekhouding en accounting software provider, kondigt het is een record client mijlpaal van 100.000 online abonnees getroffen.

Xero heeft er geen geheim van zijn wens om marktaandeel weg te ontworstelen van MYOB in Australië gemaakt, en dit laatste zet legt duidelijk de ambities van het bedrijf in deze meest onverwachte van turf oorlogen.

Xero eerst bood de Jet Convert dienst in april, en nu beweert dat duizenden klanten de dienst hebben gebruikt om haar snel groeiende klantenbestand te sluiten.

“We zijn ontzettend blij met de opname van de conversie dienst aangeboden door Jet Convert geweest, maar ook met de snelle acceleratie van de groei van de klant dit jaar,” zei Xero Australië managing director Chris Ridd.

Ondertussen MYOB viert het raken van de 100.000 online abonnee merk, dat komt nadat het bedrijf meldde een zelfbenoemde verslag eerste halfjaar resultaat, met een omzetgroei van 21 procent en de winst (EBITDA) groei van 29 procent.

Het bedrijf zei in een verklaring dat de 100.000 online abonnee mijlpaal is bereikt in minder dan twee jaar sinds de lancering van zijn vlaggenschip AccountRight cloud accounting aanbod.

“Van even groot belang is de manier waarop nieuwe MYOB klanten zijn de aanneming van onze cloud-oplossingen, met meer dan 70 procent nu kiezen voor één van onze cloud accounting oplossingen”, aldus MYOB CEO Tim Reed.

Terwijl MYOB is marktleider voor het MKB boekhoudsoftware in Australië op het gebied van totale aantal klanten, haar verslag 100.000 online klanten in Australië valt enigszins kort van Xero vordering van 147.000 klanten in Australië, die allemaal online klanten standaard ingeschakeld, zoals al Xero’s platforms zijn cloud-based.

Wij vinden het onbegrijpelijk dat MYOB zou beweren leider te zijn in een markt waar Xero heeft 147.000 Australische klanten – die allemaal op de wolk, “zei een woordvoerder van het bedrijf in augustus.” Dat is een 96 procent groei ten opzichte van 12 maanden geleden, toen Xero had 75.000 klanten. Met ingang van maart 2014, zag Xero ook 145 procent omzetgroei in de Australische markt.

In augustus, MYOB vrijgegeven haar halfjaarlijks financieel verslag, waaruit blijkt dat het had; gepompt meer dan AU $ 100.000.000, in onderzoek en ontwikkeling in de afgelopen drie jaar in een poging om de cloud-gebaseerde diensten te laten groeien.

Reed zei op het moment dat het bedrijf de lopende overname en investeringen in andere bedrijven het op de “voorhoede van cloud accounting-oplossingen” voor Australië en Nieuw-Zeeland heeft gebracht, en dat de overname eerder die maand van Nieuw-Zeeland HR- en payroll software bedrijf PayGlobal gehad versterkt haar aanwezigheid in het midden tot grote bedrijfssectoren in de regio ANZ.

Xero ook aangekondigd in augustus had miljoenen uitgegeven het stimuleren van de eigen aanwezigheid cloud, het investeren in een wereldwijd redundant datacenter voetafdruk in een poging om potentiële dienstverleners uitval te voorkomen.

We hebben miljoenen en miljoenen dollars uitgegeven aan iets dat jullie niet eens zien, en we misschien niet eens nodig, “zei Drury op het moment.” We werken nu volledig geografisch redundante datacenters.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard