Telstra deal afgerond; NBN marsen vooruit

Het heeft bijna drie jaar in de maak, maar de $ 11000000000 deal tussen Telstra en NBN Co is afgerond, het opzetten NBN Co aan haar driejarige roll-out plan voor de National Broadband Network (NBN) te lanceren.

Naar aanleiding van Telstra goedkeuring van de aandeelhouders van de deal eind vorig jaar, en de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) overnemende onderneming Telstra’s structurele scheiding (SSU), Telstra heeft vandaag bekendgemaakt dat het definitieve overeenkomsten van de transactie is afgerond.

De deal ziet Telstra openstellen van haar leidingen, buizen en uitwisselingen NBN Co, evenals langzaam migreren spraak en breedband klanten buiten de toegang tot koperen netwerk en hybride fiber-coax (HFC) netwerken over aan NBN glasvezel in de loop van de 10 -year roll-out periode.

NBN Co zal de toegang tot gegevens en de infrastructuur te beoordelen Telstra te krijgen, en zal binnenkort haar driejarige indicatieve roll-out plan voor waar de NBN waarschijnlijk te bereiken aan te kondigen.

Telstra CEO David Thodey zei dat de afronding van de overeenkomst betekent ook dat Telstra’s SSU nu in werking zal treden.

Vandaag hebben we geconcludeerd bijna drie jaar van intensieve en complexe onderhandelingen met meerdere partijen, en we zijn erg blij dat we hebben dit positieve resultaat voor onze klanten, medewerkers en aandeelhouders bezorgd “, zei hij in een verklaring.” Met het verbeteren van de klantenservice en een zeer sterke algemene value proposition, zijn we goed geplaatst om te behouden en klanten te winnen als de industrie overgangen naar het NBN.

NBN Co ook ingenomen met de afronding van de overeenkomst.

Dit is een historische dag voor het NBN, voor de klanten van de NBN Co en het aanbieden van high-speed breedband in heel Australië. Vandaag hebben we de afspraken met Telstra die het efficiënt hergebruik van Telstra’s bestaande infrastructuur in staat zal stellen als we de ordelijke migratie van vaste telecommunicatiediensten verrichten van de koper van vandaag aan de vezel van de toekomst gecementeerd.

Thodey aangegeven dat in het kader van de overeenkomsten, zal Telstra pick-up $ 300 miljoen contant geld dit jaar, moet worden afgeschreven over de komende drie jaar.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data