T-Mobile rustig onthult hoeveel de overheid gegevens eist het wordt

()

Rustig en zonder gedoe voorsprong van een lange vakantie weekend naar vrijheid en onafhankelijkheid te vieren VS, T-Mobile eindelijk onthuld hoeveel keer in de afgelopen twee jaar het was gevraagd om de gegevens van zijn klanten vork over aan de regering.

De Bellevue, Wash.-gebaseerde telefoon bedrijf vrijgegeven late woensdag zijn debuut transparantieverslag, lang nadat zijn rivalen soortgelijke verslagen had uitgegeven.

Deze zogenaamde ‘trusted third-parties “misschien wel het belangrijkste tech bedrijven die u nog nooit van gehoord. De website laat zien hoe deze bedrijven werken als tussenpersonen of ‘brokers’ van klantgegevens tussen ISP’s en telefoon bedrijven, en de Amerikaanse overheid.

Het kwam slechts twee weken na een T-Mobile woordvoerder zei dat een transparantieverslag was “iets wat we overwegen”, maar weigerde een tijdlijn te bieden.

Het bedrijf sleepte achter Amazon, die in de Fortune 500 de laatste grote tech bedrijf was om te laten zien hoe vaak de overheid klantgegevens had geëist van het bedrijf. (Hoewel bedrijven zijn niet wettelijk verplicht om de cijfers bekend te maken, had de retailgigant onder druk van privacy groepen om ze openbaar te maken in het kielzog van de massa surveillance lekken in de afgelopen twee jaar.)

Wat betreft de nummers T-Mobile, in de meest recente volledige jaar 2014 ontving 351.940 aanvragen voor klant of netwerkinformatie, een 11 procent stijging ten opzichte van het jaar voorafgaand.

T-Mobile ontving 177.549 dagvaardingen, en 17.316 warrants. Het bedrijf ontving ook 3087 wiretap eisen voor real-time audio of inhoud die kan worden toegestaan ​​voor maximaal 30 dagen.

Ter vergelijking, Verizon ontving 1433 wiretap orders voor 2014, en AT & T ontvangen 2.420 orders. T-Mobile zei dat het rapport bevat ook MetroPCS ‘cijfers, die het bedrijf in 2013 overgenomen.

Zoals voor de nationale veiligheid verzoeken, die het bedrijf alleen is toegestaan ​​om te rapporteren in numerieke banden van 250, het bedrijf zei dat het ontvangen tussen 2000 en 2250 de nationale veiligheid verzoeken, met inbegrip van orders van de Foreign Intelligence Surveillance Court. (Het cijfer werd niet uitgesplitst naar de inhoud of niet-inhoudelijke gegevens, echter.)

T-Mobile woordvoerder Tolena Thorburn zei in een korte verklaring per e-mail: “We hebben gezien het en vastgesteld dat dit was het juiste moment om ons rapport vrij te geven.”

Het bedrijf zal jaarlijks rapporteren haar cijfers, Thorburn bevestigd.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Correctie: verslag van T-Mobile werd stil woensdag gepubliceerd, niet donderdag. De post is bijgewerkt.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’