Succesvolle gebruikerservaringen kunnen meer een beroep doen op de psychologie dan het ontwerp

User experience (UX) is altijd gezien als een ontwerp uitdaging – krijgen overtuigende grafische elementen en navigatie in een interface, dan bouwen betekenisvolle interactie rond het, en alles is goed.

Foto: HubSpot

Dat is slechts een deel van het beeld, echter. UX is waarschijnlijk 33% op het scherm ontwerp, de presentatie en navigatie, 33% interactie en betrokkenheid, en 33% psychologie. Of misschien, na verder denken, de psychologie aspect is een even groot aandeel in het – misschien 50%, tegenover 25% voor het ontwerp en 25% voor de interactie / engagement.

Na het lezen van Spencer Lanoue’s laatste berichten op het psychologische aspect van UX, lijkt er een dieper niveau van een beroep op UX dan we willen toegeven. Lanoue, digitale marketeer bij UserTesting, suggereert dat het naleven van een aantal fundamentele psychologische principes de kans op succes van een user experience kan stimuleren. Terwijl Lanoue’s advies heeft voornamelijk betrekking op sites of diensten consument geconfronteerd, kunnen deze lessen worden toegepast op de interne enterprise services ook. Enterprise eindgebruikers moeten worden “verkocht” op de werkzaamheid en de voordelen van de vaststelling van bepaalde diensten en toepassingen. In een tijdperk waarin IT-afdelingen met elkaar concurreren op sommige levels met externe cloud-diensten, kunnen psychologische factoren een belangrijke rol in adoptie spelen.

Vergelden. “Het principe van de heen en weer beweging vertelt ons dat als we iets voor andere mensen doen, ze willen de gunst terug te keren naar ons Als u uw gebruikers iets nuttigs te geven voordat je ze vragen voor iets, zijn ze meer kans terug te doen door te doen zakendoen met uw bedrijf later, “Lanoue wijst erop. Een deel van deze heen en weer kan betekenen weggeven iets voor “gratis” in ruil voor de gebruikers boeiende uw applicatie of dienst.

Sociaal bewijs: Onderschat nooit de kracht van ‘peer pressure’, in het bijzonder als het gaat om het stimuleren van verkeer naar of adoptie van uw dienst of applicatie. Het hebben van een belangrijke beïnvloeder in de gebruikersgemeenschap kan helpen stuwen adoptie.

Gevoel van schaarste: Het is de psychologie van commodisering – mensen waarderen wat lijkt van beperkte duur of het volume te zijn. Een manier om dit te doen in UX is om functies te bieden voor een beperkte hoeveelheid tijd, Lanoue suggereert.

Framing: Zorg voor vergelijkingen of side-by-side contrasten. En vergeet niet, de ogen van mensen gaan altijd naar de rechter-kant van het scherm eerste, zodat de plaatsing van het eerste element, dat de basis vormt voor vergelijking met andere elementen moeten zijn. Lanoue illustreert dit met het menu van een chique restaurant, waarvan de meest dure maaltijd zet in de rechter bovenhoek (zeg, $ 130), geeft dan de minder duurdere-maaltijden ($ 30- $ 50) elders. Patrons zullen eerst zien de dure item, zodat de rest van het menu eruit zal zien “koopjes” in vergelijking.

Salience: Dit is waar gericht op doelgroepen met specifieke berichten of diensten in het spel komt. Aanbieding functies die profielen of rollen van gebruikers relevant zijn.

Contrast: Wees niet bang om kleuren of het scherm functies die belangrijke elementen uit pop op gebruikers in dienst zijn, Lanoue adviseert. “Het principe contrast vertelt ons dat mensen meer kans om te onthouden wat onderscheidt zich van alles er omheen.”

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro