Zuid-Koreaanse Daum Kakao lanceert Uber concurrent

Zuid-Koreaanse IT-dienstverlening gigant Daum Kakao heeft zijn eigen versie van een chauffeur auto service app die is om direct te concurreren met Uber gelanceerd.

(Kakao Taxi)

Het bedrijf lanceerde de Kakao Taxi app voor taxichauffeurs voorafgaand aan de versie voor passagiers taxi abonnees te lokken naar de dienst. De app is beschikbaar overal in het land van Google Play, met alle drivers nodig om een ​​taxi licentie.

Daum Kakao benadrukte dat abonnement informatie zal worden beoordeeld op betrouwbaarheid en nauwkeurigheid voor het geven van de OK om de drivers.

Controle op de betrouwbaarheid taxichauffeurs ‘is sinds kort een hot button probleem, met twee chauffeurs met behulp van Uber in India en Australië hebben naar verluidt aangerand hun passagiers.

Daum Kakao plannen om de app voor de passagiers in het eerste kwartaal van het jaar te lanceren voor de aftrap van de service.

Uber, lanceerde eerder, heeft een spervuur ​​van druk te maken van de overheid die zei dat zijn dienst illegaal is onder het transport wet van het land, terwijl de lokale taxi groepen hebben het bekritiseerd voor hen uit de lus te houden.

Daum Kakao, in een beweging die waarschijnlijk het gevolg van de bezorgdheid van de traditionele taxichauffeurs, heeft een memorandum van overeenstemming met Seoul taxi unie eventuele bezwaar dwarsbomen ondertekend.

Onlangs, China beperkt het gebruik van Uber om bestuurders met een taxi licentie, zeggen dat de actie zal beschermen gebruikers.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval