Spark stapels warmte op regulator over koper monopolie huur

Nieuw-Zeeland telco Spark is stapelen de druk op de industrie regulator het Commerce Commissie nieuwe wholesale-koper breedband kosten die het zegt zal worden “massaal uit de pas met vergelijkbare landen” te rechtvaardigen.

Spark is inmiddels gestart met een campagne website, becounted.org.nz, die zei dat zal het publiek een stem te geven.

Het Commerce Commissie is in de laatste fase van een lange en lastige evaluatie van de wholesaletarieven voor toegang tot Chorus monopolie koper breedbandnetwerk.

Sinds de toezichthouder drastisch de voorgestelde gereglementeerde koperprijs in 2013, hebben argumenten gewoed over de juiste methode om de prijzen die resetten Koor kosten voor de wil van Spark. Simon Moutter, Spark NZ managing director.

Koor een beroep op de overheid om in te grijpen, waarschuwing dat de omvang van de bezuinigingen van een miljard dollar tekort in de inkomsten die nodig zijn om de uitrol van een nieuwe, door de overheid gesteunde Ultra-Fast Breedband glasvezelnetwerk te voltooien zou leiden.

Aanvankelijk leek de regering sympathiek tegenover wetgeving het probleem weg, maar de publieke terugslag dwong hij om terug naar beneden en laat het regelgevingsproces run.

De indicatie is nu dat de Commissie ten gunste van een prijs ten noorden van de oorspronkelijke voorgestelde maandelijkse groothandelsprijs per aansluiting van NZ $ 34,44.

“Spark heeft gewerkt om de klanten meer waarde in hun breedband plannen te geven”, zegt Spark directeur Simon Moutter in een verklaring de aankondiging geteld.

Echter, het Commerce Commissie stelt voor om te verhogen wat chorus in rekening kunnen brengen om toegang tot hun netwerk, dat al is omhoog te duwen de prijs die iedereen betaalt.

“De voorgestelde Refrein kosten zijn bijna 80 procent hoger per lijn dan de mediaan last van vergelijkbare landen -. Dat is tot NZ $ 180 meer per jaar Wij denken dat niet op, en dat Koor kosten moeten daadwerkelijk worden verminderd.”

Spark zei de Be Geteld site geeft informatie over wat de prijs van breedband, en stelt gebruikers in staat om een ​​inzending gemakkelijk te sturen naar de Commerce Commissie.

Spark zei dat de wholesale-tarief is ongeveer de helft van het bedrag dat klanten betalen voor breedband.

“Spark is bezig om onze klanten meer waarde te geven, en het Commerce Commissie moet verantwoorden voor de gewone internet gebruikers waarom ze kosten tot nu duwen tot niveaus ver boven de vergelijkbare landen.”

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice