Shift: public cloud beschouwd als veiliger dan grote datacenters

Beveiliging is altijd zwaar gewogen op geesten executives ‘, zoals het risico van het gebruik van publieke cloud-diensten. In enquêtes Ik ben betrokken bij het ontwerpen, vinden we tot op de dag dat de veiligheid is de nummer een uitdaging of showstopper als het gaat om bewegende dingen naar de cloud.

Echter, er is een groeiend gevoel dat de dingen beter te beveiligen in de publieke cloud kan zijn, vooral omdat cloud providers besteden veel aandacht aan, en maken het hun bedrijf om bij te blijven met de nieuwste beveiligingstechnologie.

Dat is de kern van een recent onderzoek onder 210 IT-managers onder leiding van SADA Systems. SADA is gespecialiseerd in cloud migraties, dus het is te verwachten dat ze zou willen dat cloud security angsten worden tanende demonstreren. Maar dit is een trend die ik heb gezien in ontwikkeling in de afgelopen jaren, met het besef dat dingen worden steeds zo complex, en de externe en interne bedreigingen van de veiligheid worden steeds zo woest, dat het gewoon te veel voor een zakelijke IT-winkel om te proberen te doen het op zijn eigen.

sleutel mee te nemen van het onderzoek was dat de IT-managers hebben meer vertrouwen in de veiligheid en betrouwbaarheid van publieke cloud dan ze gewend zijn, met als gevolg dat ze nog actief zijn meer data en applicaties op cloud-infrastructuur publiek. Uit het onderzoek blijkt dat 51 procent zei dat de beveiliging van gegevens is beter in de cloud dan in hun eigen datacenters, en 58 procent zei public cloud was de meest veilige, flexibele en kosteneffectieve oplossing voor hun organisaties. Bovendien, 13 procent zei dat ze “vertrouwde openbare cloud providers meer dan hun interne teams” om gegevens en applicaties uit te voeren.

Nog steeds, zelfs in dit onderzoek, de veiligheid is nog steeds top of mind, samen met een heersende houding dat als er gaat om een ​​inbreuk op de beveiliging zijn, is het beter om je eigen te hebben dan te lijden van iemand anders. Een meerderheid, 51 procent, zei nog steeds zorgen over de beveiliging van gegevens te voorkomen dat de goedkeuring van de publieke cloud eerder. Ten minste 54 procent zei dat een belangrijke data-inbreuk of downtime problemen ervaren met het openbaar cloud providers kunnen het zich niet met behulp van cloud-infrastructuur meer publiek.

Dus comfort blijven groeien als het gaat om cloud. Maar veiligheid moet nog aan de voorzijde en het centrum zorg als je vertrouwen op iemand anders om uw gegevens te beheren en uitvoeren van uw toepassingen. Het belangrijkste is dat terwijl cloud providers al de nieuwste en shiniest beveiligingsoplossingen, wellicht samen met de juiste training en certificering, de cloud klant moet nog eigendom van de veiligheid. De klant moet de voeten leveranciers vast te houden aan het vuur ten aanzien van beveiligingsprotocollen en insluiten diep in service level agreements. Cloud klanten nodig hebben om hun due diligence te doen en te weten wat en hoe verkopers bieden van veiligheid.

Andere kwesties die cloud-adoptie publiek richten op controle, of het verlies daarvan. Ten minste 40 procent van de IT-managers zei dat ze waren terughoudend om te verhuizen naar de publieke cloud-diensten als gevolg van bezorgdheid over de stabiliteit en de levensvatbaarheid op lange termijn publieke cloud’s. Als een cloud service provider begon een financiële malaise raakte, zou 34 procent terug uit de buurt van die leverancier. Nog een derde betroffen kosten escaleert buiten hun controle.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 84 procent van de respondenten gebruik maakt van cloud-infrastructuur openbaar vandaag, geleid door Google Cloud Platform, Microsoft Azure en Amazon Web Services. Migraties naar public cloud vinden doorgaans drie tot zes maanden te volbrengen (aangegeven door 45 procent) en 23 procent zei dat het duurde minder dan drie maanden.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie