? EG waarin het podium om eindelijk bestand antitrust aanklacht tegen Google

antitrust toezichthouder in Europa bereidt zich voor om aanklachten tegen Google over zijn langlopende en onrustig onderzoeksdossier naar vermeende schendingen van het Europese mededingingsrecht, volgens de Wall Street Journal.

Veranderingen in Europa

De Europese Commissie heeft gevraagd bedrijven die particulier hebben klachten ingediend tegen Google om toestemming voor het delen van ze te publiceren. Het is ook een druk op de bedrijven voor bijgewerkte informatie over hun klachten.

De verhuizing, een in Brussel gevestigde advocaat van een van Google’s rivalen vertelde de WSJ, is een teken van de Europese Commissie is klaar om aanklachten tegen het bedrijf in te dienen. De advocaat zei dat de EC was waarschijnlijk nu aan het voorbereiden van een mededeling van punten van bezwaar ten aanzien van de zaak.

Na een wisseling van de wacht aan de top van de Europese Commissie, heeft Europa opnieuw draaien van de hitte op haar plan om een ​​digitale interne markt over het hele continent.

Het onderzoek, dat begon in 2010, keek naar de vraag of Google zijn dominantie op zoek misbruikt door het bevorderen van zijn eigen verticale search producten, zoals reizen en winkelen, dan die van de concurrenten. Voormalig EG concurrentie baas Joaquín Almunia niet tot een schikking met Google te bereiken tijdens zijn ambtstermijn, ondanks herhaalde pogingen.

In december, de nieuwe concurrentie van de EG baas Margrethe Vestager stuurde een nieuwe ronde van vragen aan Google’s rivalen met betrekking tot kaarten, reizen, en andere gebieden om de informatie over de zaak te werken. Bedrijven die klachten in het verleden hebben ingediend zijn onder andere Microsoft, TripAdvisor en Yelp, onder anderen.

Volgens het rapport WSJ, in de afgelopen weken de EC heeft contact opgenomen met winkelen, plaatselijke en reizen zoeken bedrijven die toestemming om hun klachten te publiceren.

De respondenten van de laatste EG-vragenlijst hadden tot donderdag om te reageren. Anonieme bronnen vertelde de krant dat de EC had gevraagd om de documentatie publiek over een 2012 klacht over veranderingen Google aangebracht in zijn Google Shopping zoekdienst te maken.

Inkomende EU antitrust chief: Google sonde zal niet ‘s nachts eindigt, Google niet van de haak in Europa EG onthult litanie van antitrust klachten; Google wordt geconfronteerd met antitrust-probe EU via Android licentie

Het is geenszins duidelijk of de EG daadwerkelijk aanklacht tegen Google zal indienen, echter, hoewel haar bevoegdheden laat het potentieel boete Google tot $ 6 miljard – het equivalent van 10 procent van zijn jaarlijkse inkomsten – en het opleggen van beperkingen op het bedrijf.

De andere optie open voor de EC is om een ​​schikking met Google te bereiken – het pad Almunia nastreefde. Echter, de laatste set door Google voorgestelde corrigerende maatregelen fel betwist door zijn zoektocht rivalen en Europese uitgevers. Almunia beschreven reacties op het voorstel als “zeer, zeer negatief”, en zei dat ze de beslissing van de EC om verdere concessies te streven van Google gerechtvaardigd.

Vestager kantoor weigerde commentaar te geven over de zaak toen benaderd door de website. Google was niet direct beschikbaar voor een reactie.

gerapporteerde zet Europa op Google komt niet als Google’s run-in met de Amerikaanse Federal Trade Commission weer opgelaaid dan openbaringen, meldde onlangs door de WSJ, dat een deel van de ambtenaren van de regulator geloofde Google had het mededingingsrecht overtreden. In reactie, maar de FTC herhaalde zijn standpunt dat zij had geconcludeerd dat Google’s search praktijken waren niet aantoonbaar anti-competitief.

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

In een verontrustend teken voor Google, Vesteger eerder deze maand zei ze liever rechterlijke beslissingen in nederzettingen.

Het is heel belangrijk een gewoonte uit de nederzettingen niet te maken, ‘zei ze, volgens de Financial Times. “Ze zijn veel meer snel en nog veel meer glad en kan iedereen verder te gaan, maar je nog steeds gelegenheid moet ontwikkelen [jurisprudentie] en alleen onze rechters en de gang naar de rechter kan dat doen.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer