SpyEye malware makers tot 24 jaar door te brengen achter de tralies

Twee hackers veroordeeld voor het maken en verspreiden van de SpyEye malware om geld te stelen van onwetende slachtoffers zijn veroordeeld tot een gecombineerde 24 jaar en zes maanden in de gevangenis.

Aleksandr “Gribodemon” Andreevich Panin uit Rusland en Algerijnse Hamza “BX1” Bendelladj ontwikkelde de spyware voor gebruik in aanvallen op de financiële sector, wat leidt tot organisaties verliezen van honderden miljoenen dollars wereldwijd.

De 27-jarigen werden hun straf uitgedeeld na staan ​​in de voorkant van de Amerikaanse federale rechter Amy Totenberg in Atlanta.

Officieren van justitie zei donderdag de twee waren achter de banking Trojan, die aanslagen werd gebruikt in 2010 – 2012. De malware is beschikbaar voor cybercriminelen wereldwijd gemaakt, resulterend in de besmetting van meer dan 50 miljoen computers en bijna $ 1 miljard “financiële schade” aan zowel particulieren als bedrijven.

SpyEye is een geavanceerde banking Trojan die populair zijn bij cyberattackers bewezen. De malware is ontworpen om waardevolle financiële referenties, met inbegrip van gebruikersnamen, wachtwoorden, PIN-codes en persoonlijk identificeerbare informatie voor gebruik in te breken in online banking systemen te stelen.

Als de malware payload om een ​​kwetsbare Windows-computer, meestal door middel van kwaadaardige downloads of web-injecties werd geleverd, zou SpyEye op de loer liggen en stelen informatie, evenals zorgen voor een kanaal voor hackers op afstand toegang tot de besmette pc via commando en controle van de malware’s (C & C) server.

De gegevens zouden worden overgebracht naar de server C & C, waar de controllers van deze informatie zou kunnen gebruiken om in te breken in online financiële rekeningen en op frauduleuze wijze overdragen of middelen te besteden.

Volgens de Amerikaanse prosector, Panin was het brein achter de outfit, die ontworpen en gedistribueerd de kwaadaardige code als opvolger van Zeus, een bekende Trojan die ook ravage veroorzaakt in de financiële sector.

Er wordt aangenomen dat Panin in staat was om de broncode en distributierechten van Zeus verwerven van Evginy “Slavik” Bogachev, en veel van de functies Zeus werden vervolgens opgenomen in SpyEye.

Bogachev is op dit moment op de lijst van meest gezochte de FBI voor zijn vermeende rol in het creëren en verkopen van Zeus. De hacker blijft vrij en heeft bleef uit de greep van de FBI.

Bendelladj fungeerde als Panins zakenpartner, zowel helpen Panin verkopen afgestemd versies van SpyEye op ondergrondse forums en uitvoeren van spam campagnes om infecties te verhogen. Bovendien, rechtshandhaving, zegt de Algerijnse ontwikkeld en verkocht plugins voor botnets, waardoor deze netwerken van slaaf computers een extra, beschadigen factor – de automatische diefstal van geld van gecompromitteerde accounts slachtoffer.

Na te zijn belast met tellingen van samenzwering om fraude te plegen, computerfraude, draad fraude en bankfraude, is Panin is veroordeeld tot negen jaar en zes maanden in de gevangenis, met drie jaar van gecontroleerde afgifte achteraf. Bendelladj zal een term voor 15 jaar in de gevangenis en nog eens drie jaar van gecontroleerde afgifte te dienen.

J. Britt Johnson, Special Agent in Charge, FBI Atlanta Field Office commentaar

Lees verder: Top picks

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Apple gaat server-side aan Siri vergrendelingsscherm bypass lek vast te stellen; Bug premies:? Welke bedrijven bieden onderzoekers contanten; Cyberattackers botch integratie van Adobe Flash zero-day kwetsbaarheid in exploit kits; Kennismaken met het bedrijf dat wil piraten met behulp van de Web stoppen totdat zij betalen

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer