SAP Duitse gebruikersgroep maakt compromisloze eisen

DSAG, is SAP’s Duitse gebruikersgroep bekend voor het maken van zijn adviezen en eisen op een eenvoudige manier. Ze zijn niet gegeven aan suiker coating klachten en eisen die is zoals het moet zijn door een groep gebruikers.

Onlangs tijdens haar jaarlijkse conferentie DSAG geïdentificeerd vier hoofdgebieden waar het wil verbetering zien. SAP klanten zullen algemeen bekend zijn ten minste enkele van de onderwerpen die goed spelen om problemen regelmatig uitgezonden volgende pagina’s

De eerste twee onderwerpen kreeg een aantal SAP-watchers een beetje verward over de Twitterverse. Eén persoon beschrijven van de eisen als ‘het maken absoluut geen zin.’ Twee anderen overeengekomen snel. de belangrijkste twistappel draait om de vraag of het verstandig is laat staan ​​haalbaar is om de productie en testen van systemen draaien op een enkele doos. Ik zei dat het de taak van de vertegenwoordigers van de klant om het onmogelijke te vragen, in de hoop dat de ingenieurs oplossingen te vinden. Dit zijn uitdagingen die SAP ingenieurs meestal genieten. Verrassend, niemand leek in eerste instantie te hebben nagedacht over de mogelijkheden voor gevirtualiseerde test- en productiesystemen. Meer in het algemeen echter, zijn de gebruikers zeggen SAP: ‘help ons neerhalen ons milieu kosten.

Een andere persoon sprak met de complexiteit van de systemen meer dan 30 jaar aangepast. Terwijl dat is volkomen juist, SAP kent het is een stang gemaakt voor zijn eigen achtertuin. In de afgelopen jaren is het gestaag rationalisatie van het productportfolio, maar dat is niet gestopt met klanten uit zijn op hun hoede over het verbeteren van wat soms broos omgevingen. SAP’s antwoord is geweest om het gebruik van Solution Manager aan te moedigen. Tot voor kort, is het aantal goed gekruid geniesoldaten in staat ten volle te profiteren van Solman klein geweest.

Het is interessant om op te merken dat in de afgelopen weken, Hasso Plattner Ventures nam een ​​belang in Panaya, een oplossing die helpt bij het identificeren en het verminderen van risico’s voor potentiële break fix kandidaten upgrade situaties. HPV is SAP mede-oprichter Plattner’s beleggingsinstrument, vaak voor SAP gerelateerde oplossingen.

Maar zelfs met deze aandacht voor de SAP-omgeving, klanten zich bewust dat hun omgeving worden blootgesteld aan risico’s en ze willen SAP te antwoorden geformuleerd dat probleem.

Ondanks de verklaringen van SAP’s van het tegendeel, deze gebruikersgroep

denken dat SAP Business Suite 7 is te complex. Wat meer is, is er geen standaard interface voor SAP NetWeaver Business Client en de SAP GUI. Klanten willen oplossingen die eenvoudig te gebruiken en waar voor uw geld zijn.

Dat betekent niet verrassen. Binnen SAP Mentor discussies, er is genoeg gepraat over SAP UI, maar moet men zich afvragen wanneer SAP zal, nogmaals, het leven makkelijker maken voor eindgebruikers. Tot slot komen we bij die oude kastanje – prijsstelling en onderhoud. De groep zei

Gebruikers willen op basis van behoeften en flexibel onderhoud met de juiste prijsstructuren – met andere woorden, een mix van verschillende ondersteuningsmogelijkheden. Zij moeten niet worden gestraft financieel voor het schakelen tussen de verschillende ondersteunende diensten. Dit betekent dat de contracten moeten flexibeler en afgestemd op de behoeften van elk bedrijf te zijn … geen klant wil een herhaling van de situatie bij het SAP R / 3 werd vervangen door mySAP ERP en vervolgens door SAP ERP. Een dergelijk product schakelaars mag niet impliceren de aankoop van nieuwe licenties.

Dit is een onderwerp waarrond regelmatige lezers maar al te bekend zal zijn. Terwijl SAP heeft in het verleden geprobeerd tegen te gaan met de discussies over de waarde, is het duidelijk dat haar inspanningen vallen in dovemansoren. Fundamentele kwesties rond de prijzen zijn nu op het punt waar klanten zijn duidelijk geïrriteerd. Ik weet dat in mijn contacten dat het krijgen van een prijslijst is een nachtmerrie. Ik weet niet eens of dat een enkele prijslijst werkelijk bestaat.

Dit in tegenstelling tot Oracle, die, ondanks het feit dat een prijs boek die anders een uitstekende salontafel Bovendien zou maken, is op zijn minst in het publieke domein. Meest recent, SAP vernieuwde haar BOBJ boekenprijs – een ander verhaal van verwarring is zeker te ontvouwen.

Het is interessant om te zien DSAG vragen voor wat ik en collega’s de voorkeur aan tiered bellen onderhoud. Het is duidelijk dat in de vroege stadia van een klant implementatie zal aanzienlijke hulp nodig hebben en niemand stelt het onredelijk is voor SAP een premie in rekening brengen. Maar als de klant implementaties meer volwassen heeft het geen zin om een ​​’one size fits all’ onderhoud prijsbeleid.

Net als alle andere leveranciers die afhankelijk zijn van de vergoedingen voor onderhoud zijn geworden, SAP geconfronteerd met het dilemma van het voldoen aan klanten, terwijl het houden van haar beleggers tevreden. Ik heb lang gepleit de twee elkaar niet uitsluiten, maar dat beleggers zal veel meer worden verstoord indien en wanneer klanten stemmen met hun portemonnee. Dat is al gebeurd is met de opkomst van de derde onderhoud partij. Nu lijkt het erop, de gebruikersgroepen worden steeds aangemoedigd, maar het is het blootstellen van dilemma’s voor SAP

Klanten moeten worden voorzien van een beter overzicht van de prijsmodellen en betaalt alleen voor de licenties die ze daadwerkelijk gebruiken. Michael Kleinemeier, SAP managing director verantwoordelijk voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, was terughoudend als het ging om de vraag te deactiveren individuele vergunningen. Hij zei dat het de voorkeur om een ​​dergelijke zaak rechtstreeks te verduidelijken met de klanten zou zijn.

Vergelijkbare zij het genuanceerde gesprekken plaatsvinden tussen Oracle, Lawson en Infor gebruikers dus in dit, is SAP niet nodig om alleen te voelen.

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf

Ik kan alleen maar deze situatie leidt tot een stand af op een bepaald punt te zien. Goedkoper, beter SaaS-oplossingen zijn al dreigt rond de randen. SAP is zich terdege bewust van de risico’s die door Werkdag, die reeds zijn klantenbestand met succes aangevallen door Salesforce.com gezien. Waarom het niet rationeel kunnen reageren op deze kwesties verbijstert me. Ik denk dat het komt terug naar de Pavolov hond verslaving aan het onderhoud dat lijkt besmette enterprise oplossing vendor DNA hebben. Het is een kortzichtige en uiteindelijk zelf het verslaan van positie.

Met meer gebruikersgroep conferenties gepland rond de aankomende TechEds en SAP UK & I UG, ik zal testen bredere sentiment. Mijn gevoel is dat wanneer DSAG leidt, anderen snel volgen. Ik zie niet in hoe SAP een deksel voor altijd kan blijven over deze onderwerpen.

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf