? Samsung aan Apple te voorzien van 100 miljoen OLED-panelen: Aangeven

Samsung zal beginnen met het leveren van Apple met organic light-emitting diode (OLED) panelen voor de iPhone van laatstgenoemde met een geschat volume van 100 miljoen eenheden per jaar, een Zuid-Koreaanse rapport zegt.

Volgens Hankyung, Samsung Display, het display-making filiaal van Samsung Electronics, heeft een deal gesloten met Apple om ongeveer 100 miljoen 5-inch OLED-panelen leveren voor diens iPhone 7S, vanaf volgend jaar.

De deal is de moeite waard ₩ 3000000000000 (2600000000 $), en Samsung is van plan om haar A3 fabriek uit te breiden om aan de vraag van de Cupertino gevestigde bedrijf te voldoen, aldus het rapport.

De Zuid-Koreaanse tech reus is momenteel het uitbreiden van de capaciteit van de lijn van 15.000 glasplaten per maand tot 30.000. De toegevoegde vraag naar Apple zal de lijn verder uitgebreid met een totale investering bereiken eventueel ₩ 10000000000000 ($ 8700000000) te zien, zei hij.

Samsung Display is de belangrijkste leverancier van AMOLED-panelen voor de moedermaatschappij van Samsung Electronics ‘premium Galaxy smartphones.

Het meegeleverde Liquid Crystal Display (LCD) voor Apple tot 2009, maar de deal werd stopgezet na octrooigeschil de twee conglomeraten ‘dat is nog steeds aan de gang.

Sindsdien animositeit is afgekoeld en de twee zijn het verhogen van hun supply deal met Samsung leveren van geheugenchips voor iPhones. De Zuid-Koreaanse tech reus, ‘s werelds grootste geheugenchip leverancier, breidt zijn halfgeleider lijn voor Apple ook, bronnen bekend met de situatie zegt, in een deal ook de waarde van miljarden dollars.

Als Apple inderdaad gebruik maakt van OLED voor de volgende generatie iPhones, zal het de eerste als het is alleen met behulp van LCD tot nu toe.

Hankyung zei Samsung is ook het aanvragen van een garantie van drie jaar aankoop te wijten aan de grote inzet die is het maken, maar Apple is naar verluidt weigert.

Gezien iPhone enorme volume, zal Apple waarschijnlijk willen flexibel over welke partners zij koopt van afhankelijk van de marktsituatie te zijn.

Apple koopt het merendeel van zijn componenten – displays, chips, en camera-modules – voor zijn producten uit Zuid-Korea, Taiwan en Japan en assembleert ze in Groot-China.

LG Display is ook in gesprek met Apple om OLED-panelen leveren en breidt haar fabriek lijn met de plannen om de productie te starten in de eerste helft van volgend jaar.

Samsung weigerde commentaar te geven op de zaak.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade