Inzicht in Marin County’s $ 30.000.000 ERP mislukking

De raad van toezichthouders in Californië Marin County gestemd om een ​​lopend SAP project te stoppen en te streven naar een vervangende oplossing, impliciet te aanvaarden dat het verspilde meer dan $ 30 miljoen op de software en aanverwante diensten implementatie van Deloitte Consulting.

De dramatische beslissing om SAP te vervangen komt na de betrekkingen tussen Marin en Deloitte Consulting, de implementatie consultant aan dit project, verslechterd tot het breekpunt. Marin diende een rechtszaak tegen Deloitte “op zoek naar de werkelijke en de schadevergoeding van ten minste $ 30.000.000, samen met niet-gespecificeerde bestraffende en, of morele schade en rente.” Deloitte heeft countersued Marin voor ongeveer $ 550.000 aan onbetaalde vergoedingen en late kosten.

De Contra Costa Times beschreef de situatie

Na een verblijf van meer dan $ 30 miljoen een fancy computer systeem dat nooit goed gewerkt, hebben top Civic Center ambtenaren concludeerde het programma moet zo snel als een efficiënter systeem kan worden gefaseerd worden gesloopt.

De Onafhankelijke Dagboek van Marin aangeboden historische context

De raad van toezichthouders kocht het SAP-systeem in 2005, toen betaalde montage consultant rekeningen als personeel worstelde met een fiscale nachtmerrie waarin het programma niet elementaire financiële rapportages kon produceren. SAP nooit uitgevoerd zoals beloofd, bobbling de loonlijst, debiteuren en andere routine financiële functies. Een grand jury sonde concludeerde het kost de belastingbetaler $ 28.600.000 met ingang van april 2009

Computer World bracht in SAP’s perspectief

SAP “gelooft sterk in de waarde en de prestaties van de software in gebruik in Marin County,” aldus woordvoerder Andy Kendzie. “Onze software werkt precies zoals het zou moeten, en eventuele problemen in deze implementatie op geen enkele manier reflecteren op SAP. Onze software is geïnstalleerd en functioneert perfect in de tienduizenden bureaus publieke sector, waaronder tientallen in Californië.

besluit Marin om SAP overboord te gooien en opnieuw te beginnen met de nieuwe software is gebaseerd op een analyse uitgevoerd door Phoenix adres, een firma die Marin ingehuurd tegen een kostprijs “niet $ 50.000 overschrijden.” De verklaring van het werk is relatief vaag en uninformative

Om de SAP-programma dat momenteel geïmplementeerd bij de Provincie van Marin te beoordelen en te analyseren of het voldoet aan de behoeften van de County, met inbegrip van de vraag of het goed is uitgevoerd door Deloitte. Beoordeling wat extra kosten en inspanningen nodig zijn voor SAP goed functioneren van de behoeften van de County afdelingen voldoen. Geef je mening over welke inspanningen werden genomen om de SAP problemen die na de implementatie heeft plaatsgevonden op te lossen.

STRATEGISCHE ANALYSE

Deze situatie biedt een duidelijk voorbeeld van hoe mismatched verwachtingen slechte communicatie kan rijden en leiden tot falen te voltooien. Om u te helpen te begrijpen wat er mis ging eigenlijk, hier is een korte beschrijving van de rol van elke partij bij te dragen aan deze situatie

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

Marin rol. Naar mijn mening, hebben aanzienlijke documentatie beoordeeld, lijkt het besluit Marin om SAP te vervangen in de eerste plaats bedoeld om de rechtszaak te versterken en duw alle verantwoordelijkheid weg van zichzelf. positie van Marin is extreem en niet geloofwaardig.

schijnbare gebrek Marin’s van organisatorische en bestuurlijke volwassenheid, en zijn onvermogen om business transformatie veranderingen die gepaard gaan met deze implementatie te absorberen, lijken een basis bestuurder ten grondslag liggen aan deze mislukking.

Een samenvatting statusrapport opgesteld door Information Services & Technology Department Marin’s erkent belangrijke lessen geleerd over dit project, dat het van plan is toe te passen op een toekomstige ERP-implementatie

In dit stadium is het personeel aan te bevelen dat we kijken naar andere systeem opties en bevelen het volgende aanpak

Een stad toezichthouder benadrukte ook het belang van de lessen die zijn geleerd tijdens een vergadering waarin de raad gestemd om het project (video) te stoppen.

Deloitte rol. Zeer nadrukkelijk, ik geloof dat Deloitte aandelen gelijk, of misschien zelfs meer, schuld in het creëren van deze situatie. Deloitte houding en onwil om zelfs gedeeltelijk de verantwoordelijkheid voor de mislukking te accepteren lijkt in strijd met de feiten. Deloitte lijkt gericht op schadevergoeding als gevolg van het implementatieproces zelf, zonder rekening te houden of de cliënt succesvolle resultaten of uitkomsten behaald.

positie en de acties van Deloitte staan ​​in schril contrast met deze klantgerichte woorden uit haar website

Voor sommigen is de weg naar de waarde is van een gestage opmars. Voor anderen, het zich ontvouwt tot uitbarstingen van innovatie. Maar voor de beste van het beste, het is altijd beide. Gedisciplineerd verbeterinitiatieven, gekenmerkt door krachtige sprongen en doorbraken.

SAP rol. Noch Marin noch Deloitte hebben gesuggereerd dat SAP bijgedragen een manier om de storing. Er moet echter een volledige analyse rekening houden met de rol van SAP bij het vaststellen van verwachtingen van de klant ten aanzien van de eisen opgelegd door het implementatieproces.

De mate waarin softwareleveranciers en integrators verantwoordelijkheid voor beslissingen die kopers gedurende het inkoopproces moet nemen is een moeilijke vraag. Zoals ik heb geschreven, de oplossing ligt in drie gebieden

Inzicht in de cijfers. Het besluit van de provincie om weg te gooien haar $ 30.000.000 investering draagt ​​toetsing, vooral tijdens deze periode van bezuinigingen en economische moeilijkheden.

Om beter te begrijpen, ik sprak uitvoerig met Mark F. O’Connor, CEO en mede-oprichter van Monadnock Onderzoek, dat advies biedt aan zakelijke klanten over het werken met dienstverleners. In een uitstekende analytische writeup, zegt Mark

Marin Misschien wilt u een stap terug en neem een ​​kijkje op de bevindingen van het rapport wordt gebruikt om die conclusie te ondersteunen … De analyse van die bevindingen, lijkt echter om aanwijzingen in schijnbaar onrealistische verwachtingen vergelijkbaar met wat kreeg Marin in zijn huidige bieden hachelijke situatie.

Ik vroeg Mark om deze visie uit te werken

Tegenstanders van het SAP-systeem geïmplementeerd bij Marin County zijn duidelijk afgestemd rond het wegwerken van het zo snel mogelijk. Maar het lijkt de Provincie mag nooit de verantwoordelijkheid voor het maken van het werk in de eerste plaats hebben aanvaard. In feite, mijn lezing van de overeenkomst met Deloitte lijkt erop te wijzen het graafschap probeerde haar verantwoordelijkheden afstaan ​​aan Deloitte.

Verantwoordelijkheid zonder gezag, maar geeft altijd de resultaten vergelijkbaar met wat we hier zien in complexe systemen projecten. Er zijn letterlijk duizenden van de belangrijke beslissingen die door de klant personeel hoeft te worden gemaakt tijdens een implementatie-terwijl ze doorgaan met hun dagelijkse werk te doen. Ik wil waarschuwen tegen pre-beslissen wat er zal gebeuren met SAP op dit punt, voordat de alternatieven van de provincie volledig wordt doorgelicht. Hoewel er politieke consensus wegrijden SAP, zijn er workflow en menselijke factoren te overwegen, en een gebrek aan consensus over alle afdelingen over de vraag of ze een ander storend systemen project zo snel moet starten.

Daarnaast is de financiële verantwoording dat overtuigend aan de toezichthouders bleek was opmerkelijk voor mij alleen maar in het gebrek aan detail. The County moet ervoor zorgen dat er geen beslissingen maakt om haar positie in de Deloitte rechtszaak te verbeteren ten koste van de financiële belangen en het vermogen om effectief te bieden diensten aan Marin County bewoners.

Ik zou de analyse Marin’s en de beoordeling van de verschillende alternatieven hopen omvat het aanpakken van deze twaalf belangrijke vragen

De groep Marin Information Systems and Technology lijkt te hebben geconcludeerd dat de vaststelling van het Deloitte-geïnstalleerde SAP-applicatie bijna 25 procent meer zal kosten over een periode van tien jaar dan het kopen, wijzigen, implementeren en migreren van data over naar een nieuw systeem in een langdurige meervoudige -fase project, gedurende welke tijd ze zouden doorgaan met de SAP-omgeving gelijktijdig bedienen, totdat u live op de respectievelijke nieuwe systeem modules. Die conclusie lijkt ongeloofwaardig mij

Mijn nemen. Geen goede komt van dit soort situaties. Marin lijkt te hebben verspild $ 30.000.000 dollar, Deloitte geconfronteerd met een rechtszaak en slechte pers, en SAP’s merk en reputatie zal lijden, hoewel niemand de software de schuld geeft.

Noot voor softwareleveranciers en system integrators: Een aanzienlijk aantal van uw klanten, met name degenen die zijn kleiner, maar ERP één keer te kopen in vele jaren, deze mensen vereisen meer opleiding dan je meestal te bieden tijdens het verkoopproces. Situaties als deze maken duidelijk dat er iets ernstig mis is met uw benadering van de verkoop en consulting.

Noot voor de enterprise kopers: er is geen ontkomen aan dat u uiteindelijk verantwoordelijk voor het succes of falen van uw project. Dat gezegd hebbende, als je huurt services leveranciers zeker het contract bevat bepalingen die kosten en tijd te verbinden aan het bereiken van succesvolle resultaten. Als uw leveranciers niet de huid in het spel hebben, ga dan elders.

Ik kon nog veel meer toe te voegen aan de lijst met suggesties, maar dat zou een boek-length blog post nodig.

Afbeelding van iStockPhoto. Met dank aan Francine McKenna voor hulp bij de voorbereiding van dit verslag.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen