Investeringen in technologie te duwen ASX jaarlijkse operationele kosten tot 6,5 procent

De Australian Securities Exchange (ASX) heeft aangekondigd met haar technologie transformatie aan de gang, het bedrijf was in staat om de onderliggende winst te realiseren na belastingen van AU $ 426.200.000, een stijging van 5,7 procent jaar-op-jaar voor het boekjaar eindigend op 30 juni 2016.

Bedrijfsopbrengsten voor het volledige jaar kwam uit op AU $ 746.300.000, een stijging van 6,5 procent in vergelijking met de resultaten gerapporteerd voor het vorige boekjaar.

De ASX ook gemeld dat als gevolg van de voortdurende investeringen in mensen en technologie, zoals de nieuwe futures trading platform, risk management systemen en een upgrade van de post-trade clearing infrastructuur, bedrijfslasten steeg 6,5 procent tot AU $ 170.600.000.

Ondertussen, investeringen raakte AU $ 50.200.000, met de verwachtingen van de totale uitgaven kapitaal voor FY17 uiteindelijk weer terug naar ongeveer AU $ 50.000.000, met inbegrip van de gedistribueerde grootboek technologische ontwikkeling.

“ASX blijven investeren in de infrastructuur van cruciaal belang voor de financiële markten van Australië gedurende de gehele periode. Dit omvatte succesvolle introductie van T + 2 schikking, aanzienlijke vooruitgang op de levering van een nieuwe futures trading platform, en de beoordeling van gedistribueerde grootboek technologie of ‘blockchain’ als een potentiële post-trade oplossing voor de aandelenmarkt “, aldus ASX voorzitter Rick Holliday-Smith.

Deze initiatieven zijn gericht om de efficiëntie te verbeteren en risico’s te verminderen en de complexiteit voor beleggers, intermediairs en andere belanghebbenden markt.

Aan het begin van het jaar, de ASX aangeworven in de VS gevestigde bedrijf Digital Asset om het te helpen oplossingen voor de Australische aandelenmarkt met behulp van blockchain technologie, het onderliggende systeem dat transacties zoals Bitcoin handel mogelijk te ontwikkelen.

De aankondiging maakte deel uit van de plannen van de ASX, die openbaarde afgelopen februari, te vervangen of upgraden van al haar belangrijkste handelspartners en post-trade platforms.

De ASX lanceerde toen een showcase ruimte op haar Sydney hoofdkantoor naar feedback te verzamelen uit de markt op blockchain technologie, die zij voornemens is te gebruiken om zijn nieuwe post-trade-platform te ontwikkelen.

Tijdens het begin van het jaar, de ASX ook aangekondigd partnerschap met Nasdaq, dat ziet Nasdaq vervangt ASX bestaande aandelenopties clearing technologieplatforms.

Onder de deal, ASX zei dat de technologie zal worden ontwikkeld op Nasdaq Genium INET clearing platform, dat reeds wordt gebruikt door de organisatie voor de futures clearing.

Meer recent, ASX group executive Tim Thurman bleek dat de onderneming heeft samen met Tibco voor zijn Enterprise Service Bus-platform dat zal worden gebruikt om te helpen de ASX uiteindelijk een data-strategie te ontwikkelen.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Apple, Leuk of niet, Apple echt heeft de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Thurman gelooft in de lange termijn de bouw van een gecentraliseerd data meer over de komende maanden – iets waarin hij zegt, is een belangrijke strategische agenda voor de ASX – zal de organisatie in staat stellen om een ​​data-strategie op te bouwen, en uiteindelijk de bestaande gegevens, zodat analyseren dat het meer proactieve en voorspellende in wat haar klanten zien kan zijn.

“We krijgen veel beter in het puur omdat de gegevens is veel toegankelijker en het hebben van de tools om de data te proeven,” zei hij.

Uit de achterkant van deze, Thurman zei dat er plannen zijn om van het hebben van vier afzonderlijke clearingsystemen tot slechts één.

ASX is op dit moment twee jaar in het voltooien van haar technologie transformatieprogramma.

Wat de toekomst betreft, ASX streeft om te zien zijn de handel in futures platform go-live-in februari 2017 en hoopt om meer vooruitgang geboekt bij het risicomanagement en post-ontwikkeling van de handel in FY17 zien.

Het bedrijf zei dat het ook van plan om te blijven werken met tussenpersonen, emittenten, beleggers, maar ook de overheid en toezichthouders, om te begrijpen of blockchain technologie kan worden gebruikt om de CHESS clearing en settlement systeem van aandelen op te vervangen.

“ASX is een sterk geïntegreerd bedrijf met een vertrouwde, onafhankelijk merk. Deze sterke punten hebben ons in staat kwalitatief hoogwaardige diensten en oplossingen die onze klanten kunnen vertrouwen, om te voorzien” Onlangs benoemd ASX managing director en CEO Dominic Stevens gezegd.

Onze focus op klantenservice en verdere investeringen in technologie zal een verdere verbetering van deze capaciteit. Dit geeft me zelfvertrouwen als een CEO van slechts twee weken dat er een sterke business op zijn plaats en vooruit voor ASX spannende mogelijkheden.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen