Windows Phone exec. sluit zich aan bij Amazon als smartphone geruchten wervelen

Een senior director Microsoft heeft het bedrijf verlaten om toe te treden Amazon, met een voorsprong van wervelende geruchten dat de retailgigant zal, uitdagen het duopolie van Google en Apple in de smartphone ruimte, en het debuut zijn eigen mobiele apparaat aan het einde van het jaar.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Robert Williams, voormalig Microsoft senior director van Windows Phone business development, verliet het bedrijf na meer dan 15 jaar in juli en sloot Amazon.

Hij neemt de positie als ‘Director App Store “Amazon, volgens zijn onlangs bijgewerkt LinkedIn profiel, suggereren dat hij zal Amazon’s mobiele applicatie winkel draaien op basis van zijn eerdere ervaring in de smartphone ruimte bij Microsoft.

Een recente tweet liet hij was “aan het werk” op Amazon

Op het werk (ingecheckt bij Amazon.com Inc) bing.com/local/Details….

Williams was de leiding achter het bereik van de apps beschikbaar op de Windows Phone-platform. Zijn verhuizing — wat we veronderstellen is Application Store eenheid Amazon’s — markeert een vergelijkbare rol met extra verantwoordelijkheden.

Hij is de derde high-profile Windows Phone medewerker het bedrijf te verlaten in het afgelopen jaar, met name Charlie Kindel, die Microsoft in 2011 verliet, en Brandon Watson die zich bij de retailgigant om te werken aan de Kindle-platform. (Was het maar andersom: “Kindel op Kindle,” dat zou gewoon perfect Ach, nee..)

Op woensdag hebben we gemeld dat Amazon was, de “smartphone test” fase, met de plannen om de productie te beginnen later dit jaar op tijd voor de kerstvakantie.

Er zijn twee dingen om hier te overwegen

Microsoft zou kunnen worden van plan licenties verleent op de Windows Phone-besturingssysteem Amazon op de reuzen van de iPhone en Android-toestel basis te nemen. Of, zoals geruchten suggereren, Amazon is het ontwikkelen voor Android en Microsoft is eenvoudigweg niet in staat om te behouden van talent en senior leads worden overlopen naar een rivaliserende onderneming om een ​​te gaan van het elders te maken.

Ongetwijfeld de website Mary Jo Foley kan ons later verlichten op vandaag, of giet een stevig glas koud water op het idee.

de website gevraagd commentaar van Microsoft en Amazon, maar niet een antwoord op het moment van schrijven niet ontvangen. Wij zullen u op de hoogte als we iets horen terug.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle