Western Digital My Net AC1300 en AC Bridge

Sinds de lancering van de, nieuwe producten;; eerste 802.11ac-router in 2012, is er sprake van langzame, maar gestage straaltje geweest te zien zijn in de consumentenmarkt. Met de IEEE-standaard nog steeds langzaam rand in de richting van de ratificatie in het begin van 2014, volledige business-grade-modellen zijn nog een lange weg af, maar in ieder geval zijn er nu tal van mogelijkheden om sommige vroege evaluaties te doen of te zetten hen in filialen.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

De laatste nieuwkomer is Western Digital, een nieuwkomer in de router markt waarvan de eerste modellen gelanceerd in medio 2012. De My Net AC1300 is een 3-stream (1,300Mbps) dual-band router en, met een knipoog naar het gebrek aan 11ac client-apparaten en adapters, heeft het bedrijf introduceerde ook een metgezel drie-stream vier poorten My Net AC Bridge.

De AC1300 router en AC Bridge delen de vlakte gezin styling van de My Net assortiment, en hebben elk vier bruikbare Gigabit LAN-poorten. De router heeft een speciale gigabit WAN-poort, plus twee USB-poorten, die kunnen worden gebruikt voor het delen van printers (een aparte USB-over-IP-client hulpprogramma wordt geleverd) of voor opslag, met ingebouwde DLNA, iTunes en FTP-servers.

Grafische interfaces worden stilaan de norm in routers consument, maar WD heeft een meer conservatieve aanpak dan sommige met meer ingetogen gebruik van pictogrammen en knoppen gekozen. De router is voorzien van WD FasTrack automatische QoS, die heeft een ingebouwde instellingen voor diverse populaire webdiensten zoals Netflix, Spotify en Skype. Het kan worden uitgeschakeld als dat nodig is, en QoS prioriteiten handmatig ingevoerd voor diensten, toepassingen of apparaten.

We liepen een aantal 802.de11ac prestatietests met de AC1300 in combinatie met de AC-brug, en het keerde de beste resultaten die we hebben gezien voor een 11ac setup tot nu toe. Op 1 m bereik, behaalde zij 170Mbps throughput in Passmark prestaties De Tests van 8, en op 25m het was nog steeds het geven van echte doorvoersnelheid van meer dan 70Mbps.

We testten 802.11n prestaties met onze standaard Intel Ultimate Wifi Link 5300AGN-aangedreven testopstelling, en in de 5 GHz-modus het erin geslaagd een respectabele 55Mbps op 1 m en 20Mbps op 25m. Prestaties op 2,4 GHz was een beetje nogal,, dat wel. Hij keerde terug dezelfde 55Mbps close-range snelheid, maar zou niet een aansluiting voor de lange-afstands-test te behouden.

Het is goed om te zien de stroom van nieuwe 802.11ac producten verder te gaan, maar ook dat de prestaties verbetert de hele tijd. Het belooft veel goeds zeker goed voor de post-ratificatie toekomst.

De My Net AC1300 kost £ 139 (inclusief BTW), terwijl de My Net AC Bridge kost £ 69.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’