Waarom Kiwi’s zullen niet betalen voor het met ‘Payforit’

Nog een ander betalingssysteem is gelanceerd in Nieuw-Zeeland.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Payforit werkt het gebruik van uw mobiele telefoon voor kleine betalingen in het kader NZ $ 10, en neemt geld van uw telefoonrekening, in tegenstelling tot uw creditcard of bankrekening.

Maar terwijl de Belgische telco met normen voor het systeem te bedienen zijn gekomen, lijkt geen “traditionele” kiwi winkelier moet nog de service. Hoewel, om eerlijk te zijn, ik vraag me af waarom iemand zou moeten lastig vallen.

Payforit heeft gewerkt in het Verenigd Koninkrijk voor meerdere jaren, waar het neer als een loden ballon is gegaan, ondanks de beweringen dat het verkopen van retailers kunnen verhogen met 28 procent.

Zeer weinig retailers bieden de service, meestal het verstrekken van computer games of nachtclub tickets, hoewel Virgin Trains is een bekende deelnemer, waardoor de passagiers aan boord Wi-Fi te kopen.

Inderdaad, Payforit lijkt het betalingssysteem dat de Britse retailers vergeten zijn.

We hebben niet gehoord hoeveel het zou kosten New Zealand retailers Payforit bieden, maar als het iets zoals de 1000 £ per maand volgens het Verenigd Koninkrijk, zal het veel te duur voor praktisch alle Kiwi retailers zijn, vooral voor de talloze van kleine retailers die Nieuw-Zeeland heeft.

En als Payforit slaagde er niet in Groot-Brittannië, dan is het nog minder kans om in Nieuw-Zeeland.

Weinig landen hebben zo’n EFTPOS cultuur die Kiwi’s hebben, dat geldt ook voor Australië, waar vroege rente in Payforit is afgenomen.

Het Verenigd Koninkrijk, daarentegen, is traag bij de vaststelling van de EFTPOS gelijkwaardig bekend als Switch, met veel kleinere retailers, zoals de winkel in het dorp van mijn ouders, eist dat de klanten door te brengen ten minste £ 8, terwijl menig Kiwi retailer EFTPOS zal toestaan te gebruiken op de verkoop van slechts een paar dollar.

Ik kan me voorstellen dat EFTPOS zijn dominantie zal blijven.

Bovendien, met tekst-naar-park-telefoon op basis van betaling, evenals “tap and go” kaartbetalingen, niet om de nieuwe komst van RFID-basis pols-tags te noemen, zie ik weinig of geen noodzaak voor Payforit, zowel voor de retailer of de consument.

En, terug in het Verenigd Koninkrijk, lijkt het rivaal m-commerce, of ‘mobiele portemonnee’ systemen, het ziet er voor take-off, ondanks de bezorgdheid over de veiligheid.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard